Ziua uşilor deschise

Ziua uşilor deschise
CUVIN – Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Cuvin a organizat sâmbătă, 27 ianuarie, un program special de cunoaştere şi bună relaţionare cu comunitatea locală, sub genericul „Ziua uşilor deschise”.

Cu această ocazie, la programul religios au participat, pe lângă membrii bisericii, personalităţi locale şi reprezentanţi ai altor culte.

          Cuvântul de bun venit a fost rostit de pastorul bisericii, Emil Dulgheru, după care pastorul Narcis Ardelean, secretarul Conferinţei Banat – unitate administrativ teritorială a Bisericii Adventiste echivalentă mitropoliilor ortodoxe -  a făcut o scurtă prezentare a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea pe plan mondial. Potrivit datelor, Biserica Adventistă este o biserică cu acoperire mondială fiind prezentă cu activităţi organizate în 203 dintre cele 228 de state recunoscute de O.N.U.  Pentru a putea fi condusă eficient, Biserica Adventistă este împărţită, la nivel mondial, în 13 subunităţi administrative numite diviziuni. Biserica Adventistă din România aparţine Diviziunii Euro-Africa, diviziune care îşi are sediul la Berna, Elveţia.

Peste o mie de bisericvi adventiste

          În România numărăm aproximativ 100 000 de adventişti care se închină în cele 1121 de biserici. La noi în ţară, adventiştii deţin numeroase grădiniţe, câteva şcoli primare, 3 licee (Bucureşti, Cluj, Craiova), o universitate la Cernica, îşi emit emisiunile prin Radio „Vocea Speranţei”, iar de la 1 martie 2007 vor transmite emisiuni TV, 24 de ore din 24, prin televiziunea proprie „Speranţa TV”. În zona Aradului, adventismul a pătruns la sfârşitul secolului al XIX-lea, judeţul Arad fiind astăzi unul dintre judeţele în care adventiştii sunt foarte răspândiţi.

          Programul organizat de Biserica Adventistă din Cuvin a continuat cu discursurile invitaţilor, discursuri care au avut ca idee centrală toleranţa şi libertatea religioasă. A fost rostit, apoi, un cuvânt biblic, pastorul Narcis Ardelean, subliniind pe baza textului din Filipeni 3: 20 că atunci când respectăm în traiul de zi cu zi calitatea de cetăţenie cerească oferită nouă prin meritele jertfei Domnului Hristos, devenim cetăţeni mai buni şi mai responsabili ai statului de care aparţinem.

          Programul s-a încheiat cu o recepţie, la care participanţii au continuat discuţiile şi au apreciat specialităţile culinare pregătite de credincioasele Bisericii Adventiste din Cuvin.

Vasile Filip0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !