Ziua voluntarilor, în ajun de Miculaş

Ziua voluntarilor, în ajun de Miculaş
BIHOR – Ziua internaţională a voluntarilor a fost stabilită pe 5 decembrie, în ajun de Moş Nicolae, subliniind aportul pe care îl aduc societăţii cei care îşi oferă gratuit serviciile în folosul comunităţii.

Conform Legii nr. 195/2001 „voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată de persoane fizice în cadrul unor raporturi juridice, altele decât raportul juridic de muncă şi raportul juridic civil de prestare a unei activităţi remunerate”.
„Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor are o reţea de voluntari formată din 70 de elevi, studenţi şi profesori. Voluntarii s-au implicat activ în majoritatea acţiunilor CPECA Bihor, învăţând să lucreze în echipă şi să-şi asume anumite responsabilităţi, făcând astfel primii paşi spre cariera dorită”, precizează coordonatoarea CPECA Bihor.

Prezenţi peste tot
Printre activităţile şi campaniile la care au participat voluntarii CPECA Bihor se numără: inaugurarea sediului CPECA Bihor, Caravana Antidrog, Crosul Antitutun şi alte competiţii sportive (baschet, atletism, volei), vernisajul desenelor cu tema „Tutunul, letal în orice formă sau conţinut”, activităţi preventive împreună cu specialiştii Centrului în licee, facultăţi, tabere şcolare din Bihor, precum şi în ştrandurile şi mijloacele de transport în comun din Oradea.

Voluntarii au fost implicaţi şi la realizarea studiului naţional privind prevalenţa consumului de droguri în mediul penitenciar, iar cei mai activi dintre aceştia au fost recompensaţi în vară cu o tabără pe Litoral, la Costineşti, ocazie şi pentru un schimb de experienţă cu voluntarii altor centre antidrog din ţară.

„Pe viitor, CPECA Bihor va organiza pentru voluntari cursuri de specializare, şcoli de vară, diferite traininguri şi seminarii, precum şi schimburi de experienţă în vederea unei cât mai bune şi complexe pregătiri a acestora. Pentru a putea trăi împreună în comunităţi sănătoase, puternice, şi pentru a lucra împreună la identificarea de soluţii, la provocările pe care le întâlnim zi de zi, voluntariatul este o necesitate a societăţii actuale”, încheie Ilinca Şandor.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase