Ziua „Z” în Consiliul Local Beiuş

3Comentarii
BEIUŞ – Primarul Beiuşului Adrian Domocoş şi şeful operatorului de salubritate „Edilul”, Petru Jurj, sunt principalii actori ale unor dispute care s-a mutat din sălile de şedinţe pe postul local de televiziune.

Miza este alimentarea cu apă a oraşului. Proiect ar urma să fie bătut în cuie luni într-o şedinţa extraordinară a Consiliului local. În  timp ce primarul e acuzat că are interese ascunse şi prin iniţiativa sa doreşte să mute comanda „Edilul” Beiuş la Oradea, Adrian Domocoş şi-a chemat susţinătorii să-i preseze pe opozanţi să „voteze pentru viitorul Beiusului”.

Săptămâna trecută, sala de şedinţe a Primăriei Beius a fost teatrul unor confruntări verbale, pe tema activităţii „Edilul”, de o violenţă verbală fără precedent. Petru Jurj susţine că primarul şi-a adus la dezbaterea publică „galeria” pentru a crea un curent de opinie favorabil. În schimb, primarul Domocoş promite o uzină de apă, o staţie de epurare şi locuri de muncă.

Este vorba despre un proiect de 14 milioane de euro care vizează îmbunătăţirea calităţii apei uzate. Valoarea proiectului la nivelul  judeţelui Bihor este de 90 de milioane de euro. Tema a aprins spiritele în consiliu, dar şi în oraş, iar combatanţii se suspectează reciproc. Deşi toţi declară că vor binele oraşului. Primarul Domocoş promite că varianta sa va aduce oraşului o nouă staţie de epurare, o uzină de apă, o extindere a reţelei cu 17 km, locuri de muncă şi o dezvoltare economică pe orizontală.

Protocolul

De cealaltă parte, şeful „Edilul” Beiuş, Petru Jurj, care îşi simte pereclitată poziţia, reclamă existenţa unui protocol semnat între primarul de Beiuş şi primarul de Finiş. Acesta prevede faptul că Finişul pune la dispoziţia beiuşenilor investiţia sa de 40 de miliarde de lei, respecxtiv 25 km de conductă şi alimentarea cu apă din Izvorul Feredeu. Jurj spune că primarul Domocoş încalcă protocul şi că vrea să facă o reţea proprie deşi conductele Finişului permit un debit de 80l/secundă adică de două ori mai mare decât au nevoie locuitori din Beiuş şi Finiş la un loc.

Pentru ca proiectul iniţiat de primar să treacă este nevoie de votul a 2/3 din consilieri. Se pare că sfârşitul de săptămână a fost folosit pentru discuţii şi negocieri. Primarul Domocoş a declarat duminică că speră ca şedinţa de luni să se termine cu aprobarea proiectului în aplauzele beiuşenilor.

Veronica Bursaşiu

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor