Zoltan Teszari pariaza pe parcurile fotovoltaice

Reactualizat la:
3Comentarii
Zoltan Teszari pariaza pe parcurile fotovoltaice
Cel mai bogat om de afaceri din Bihor, Zoltan Teszari mizează pe afacerile cu energie verde.

Operatorul telecom RCS&RDS, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, a preluaut Novitas Electro, firmă înregistrată la Haieu, dar care avea un proiect de 4 MW, în valoare de 6,2 de milioane de euro, în Gepiu. În 2012 , Novitas Electro a obţinut aviz de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor pentru “Realizare parc fotovoltaic si racordarea centralei electrice la sitemul energetic naţional”, parc care urma să se întindă pe o suprafaţă de teren de 113.700 mp. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, Teszari a preluat firma de la Carmen Popa şi Valentin Micoriciu, acesta din urmă fiind proprietarul unui lanţ de case de schimb valutar şi a unei pensiuni.Conform zf. ro RCS&RDS ajunge astfel la un portofoliu de 7 parcuri solare, cu o capacitate de 23,4 MW, care înseamnă investiţii de peste 36 milioane de euro.

Pe lângă Novitas Electro, compania controlată de Teszari are în portofoliu firma Energiafoto SRL care deţine trei proiecte fotovoltaice cu o capacitate de 2,9 MW fiecare, toate fiind amplasate în comuna Stăncuţa din judeţul Brăila, dar şi Energyall Distribution SRL, care realizează un parc de 5 MW în oraşul Însurăţei din Brăila, Firatelectric SRL, care lucrează la un proiect de 3 MW în aceeaşi localitate, şi Delalina SRL, dezvoltatorul unui parc de 2,74 MW în comuna Gepiu . În luna mai, RCS RDS scotea la vânzare primele pachete de energie verde produsă. Pachetul scos la vânzare pe platforma de contracte bilaterale a bursei OPCOM era de 15.636 MWh, livrabil în perioada 29.05.2013-30.04.2014. Preţul de pornire a fost200 lei – MWh, fără TVA, ceea ce în­seam­nă că RCS&RDS urma să încaseze 900.000 de euro dacă întreaga cantitate de energie ar fi contractată la preţul oferit. Campania de achiziţii verzi a RCS&RDS s-a derulat în contextul în care sectorul fotovoltaic era cotat de jucătorii din piaţă drept segmentul cu cel mai mare potenţial de creştere în 2013, datorită generozităţii schemei de sprijin pentru producătorii de energie regenerabilă. Ulterior, Guvernul a schimbat schema de sprijin şi mulţi jucători de pe această piaţă şi-au reconsiderat politicile de investiţii.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor