Zona Metropolitana se dezbate public

Zona Metropolitana se dezbate public
Viitoarea dezvoltare a Zonei Metropolitane a Oradiei pe trei dintre culoarele sale face subiectul unei dezbateri publice organizate joi în Sala Traian Mosoiu a Primariei, în colaborare cu Asociatia „Urban Vision Expert” si finantata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si al Bancii Mondiale.

Tema discutiilor o constituie cele trei planuri urbanistice, asa cum sunt ele gândite si aprobate, de principiu, de consiliile locale afectate: Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pe coridorul de dezvoltare Oradea – Bors, PUZ pe coridorul de dezvoltare Oradea Sanmartin si PUZ pentru coridorul Oradea – Sânmartin, ne-a informat Andrei Luncan, arhitectul-sef al Oradiei. În calitate de gazda a întâlnirii, acestuia îi revine si sarcina de a prezenta cele trei documente pentru a caror întocmire a platit MTCT, pasul urmator fiind dezbaterea fiecaruia dintre ele.

Planurile urbanistice au primit deja acordul de principiu de la Legislativul local al Oradiei. Pentru a deveni aplicabile, acestea trebuie sa treaca printr-o dezbatere publica în fiecare dintre localitatile la care se refera. Cu ocazia acestor evenimente publice, toate mentiunile pertinente formulate de participanti vor modifica planurile, care vor ajunge spre aprobare finala în Capitala, la minister.

Cristina Ghilea