Zone unitare de încălzire, pentru lemne şi cărbuni

8Comentarii
În planul municipal de măsuri privind energia termică există prevederi ce vizează şi zonele din Oradea unde oamenii încă se încălzesc cu lemne sau cu cărbune, din cauza lipsei reţelei de termoficare. Primăria le va delimita în aşa-numite „zone unitare de încălzire”.

Şi pentru aceste zone Electrocentrale SA este desemnat în perspectivă ca fiind operatorul unic de servicii, cu excepţia situaţiilor în care consumatorii respectivi vor avea posibilitatea să se racordeze la reţeaua de gaze naturale, prin Distrigaz Vest SA. Aşadar, gazul natural poate coezista cu CET-ul.

Taxă de poluare

Însă, în momentul în care Electrocentrale Oradea va decide să-şi extindă reţeaua şi în aceste zone neacoperite azi, va fi strict interzisă folosirea combustibililor solizi – lemne, cărbune – pentru încălzire. Planul de măsuri al Primăriei prevede că cei care vor refuza să se racordeze la reţeaua CET, de la data la care va exista această posibilitate, vor trebui să achite o taxă specială de poluare. Aceasta va fi stabilită printr-o hotărâre de Consiliu Local, însă nu va putea fi „mai mică decât valoarea oficială a certificatelor de dioxid de carbon care se tranzacţionează pe piaţa bursieră”.

Harta zonelor de încălzire în Oradea va fi elaborată de către Electrocentrale SA până pe 1 iunie 2011.

CET, monopol pe Oradea

CET, monopol pe Oradea8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor