Zoo Debrecen vs. Zoo Oradea

8Comentarii
Zoo Debrecen vs. Zoo Oradea
Românii se orientează tot mai mult spre atracţiile turistice din Ungaria.  Gradina Zoologica din Debrecen 08.09.2008 II Zoo Oradea Elevii in vizita la Zoo 24.07.2008

La început a fost shopping-ul săptămânal pe care bihorenii au preferat să îl facă în Ungaria. De la începutul verii, în weekend-uri orădenii au preferat  Aquapark-ul din Hajduszoboszlo în locul ştrandurilor bihorene.

Un alt capitol la care vecinii noştri stau mult mai bine ca şi noi este grădina zoologică. Mulţi orădeni preferă să călătorească la grădina zoologică din Debrecen în detrimentul celei din Oradea, chiar dacă costurile sunt mai ridicate. Astfel pe lângă costurile transportului, biletul de intrare fiind 900 de forinţi (aproximativ 13,5 lei).

Orădenii pot să admire animalele se pot relaxa la grădina zoologică fără a fi derenjaţi de vreun miros înţepător în momentul în care se aproprie de acestea.

De la girafe la pinguini

La capitolul animale, vecinii noştri de peste graniţă stau mult mai bine. La ei  putem regăsi specii de animale pe care mulţi orădeni nu au avut ocazia să le vadă doar la televizor: pinguini, girafe, hipopotami, cămile şi multe altele.

Zoo Oradea, extinsă

Actualul amplasament de 3,7 ha, mult prea mic pentru numărul de animale ce se află aici, se va mări cu cel puţin 1,7 ha, odată cu adăugarea terenurilor administrate de municipalitate. Alte 2 ha ar putea fi primite de la RER Ecologic.

„Extinderea Grădinii Zoologice dă posibilitatea aplicării prevederilor privind mărirea suprafeţelor necesare animalelor. Suntem în dialog cu RER Ecologic, căruia municipalitatea îi va oferi la schimb, un alt teren. Se va ajunga ca Grădina să aibă un amplasament de aproximativ 7,5 ha, pentru care studiul de fezabilitate va fi reînnoit”, declară viceprimarul Biro Rozalia.

Soluţii moderne

Pe noul spaţiu, se are în vedere realizarea unui parc Zoo şi a unui spaţiu dendrologic cu diferite specii de plante. Modernizarea Grădinii presupune şi un loc de joacă pentru copii, o cofetărie-restaurant, reabilitarea capelei şi un muzeu al lui Rhedey Lajos, cel care a înfiinţat Grădina în anul 1831.

„După aprobarea studiului de fezabilitatea prin Hotărârea Consiliului Local, în luna septembrie urmează semnarea cu Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a finanţării de 75%, pentru lucrările ce vor duce la autorizarea Zoo, conform prevederilor Uniunii Europene”, spune Biro Rozalia.

Costel Demian

Carmen Brehoi8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor