ZOO nu se mută

8Comentarii
ZOO nu se mută
ORADEA – Viitoarea modernizare a Grădinii Zoologice din Oradea, promisă de Municipalitate, se va face pe actualul amplasament, ideea mutării acestui obiectiv în Zona Metropolitană nefiind, în prezent, pe placul edilului-şef.

„S-au emis păreri vizavi de mutare. Eu nu îmbrăţişez ideea, mai ales că în Oradea nu există nici terenul disponibil şi investiţia ar fi prea mare”, declară primarul Petru Filip.

Şeful executivului local spune că mutarea obiectivului va fi temă de casă pentru viitorii primari: „Dacă peste şapte sau opt ani se va lua o decizie în acest sens, primarul de atunci va decide de unde să ia 25 sau 30 de hectare. Pe termen mediu, acum, aceasta nu este o soluţie viabilă”. Grădina Zoologică din Oradea se întinde pe 3,6 hectare, fără posibilitatea extinderii.

Edilul spune că actualele probleme cu care se confruntă Zoo Oradea, cauzate de neconformarea la cerinţele Uniunii Europene, nu sunt o excepţie la nivel naţional: „Din 41 de grădini zoologice, câte sunt în ţară, doar câteva corespund cât de cât”.

Cristina Ghilea8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor