Zoo Oradea se repopuleaza pentru inaugurare

De Cristina Ghilea
1Comentariu
Leopardul negru, râsul sau liliacul de talie mare, aşteptaţi de la Nyregyhaza
Leopardul negru, râsul sau liliacul de talie mare, aşteptaţi de la Nyregyhaza
Deschiderea obiectivului pe 1 Mai, dată anunţată de conducerea ADP, este încă incertă.

Inaugurată sau nu de Ziua Muncii, Gradina Zoologică din Oradea îşi completează „şeptelul”. Pe joi sunt aşteptate primele exemplare noi, de la Zoo Nyregyhaza – Sosto Zoo, ne-a spus Bimbo Szuhai Tibor, director tehnic la Administraţia Domeniului Public SA (ADP), societate care gestionează Zoo Oradea. Acesta spune că obiectivul turistic a obţinut toate avizele şi autorizaţiile necesare pentru funcţionare dar deschiderea pentru public pe 1 Mai depinde exclusiv de recepţia lucrărilor de reamenajare. Aceasta începe joi şi se face de Primărie.

Din primul lot de animale importate din Ungaria fac parte o pereche de jaguari negri, mai multe exemplare de lilieci de talie mai mare, mâncători de fructe, antilope de India şi Adax, un râs şi un coati. Sosirea unui grup de babuini este posibilă în măsura în care conducerea Sosto Zoo reuşeşte să procure documentele nexesare exportului.

Gratuit

„Doi îngrijitori de la Nyregyhaza vor rămâne cu animalele două zile, până când se obişnuiesc cu noile condiţii”, spune dirtectorul tehnic al ADP.

Acest prim lot va fi urmat de altele, din ţară şi de la alte grădini zoologice din Debrecen sau Budapesta, cu care Bibo-Szuhai zice că are relaţii cordiale. „Ne-am orientat către grădini zoologice din apropriere, pentru că astfel costul transportului este mai mic. Cele de la Nyregyhaza le-am primit gratuit în virtutea bunelor relaţii de colaborare pe care le avem”, precizează directorul.

Executat de contestata MBS Group Cluj-Napoca, lucrările de modernizare ale Zoo au demarat abia în decembrie 2010, deşi contractul de finanţare s-a semnat în 2008. Investiţia s-a ridicat la 19,45 milioane de lei noi (TVA inclus), 75% din cheltuieli fiind suportate de Ministerul Mediului, iar 25%, plus cheltuielile neeligibile, de către Primăria Oradea.

Fact box

Preţuri noi, mai mari

Cu ocazia cele mai recente şedinţe extraordinare a Consilului local, ADP şi-a trecut prin plen un nou plan tarifar pentru Zoo. Acestea sunt:

Bilet adult – 10 lei

Bilet copil/elev/student la zi/pensionar – 5 lei

Grupuri copii/elevi/studenţi de minim 15 persoane – 4lei/persoană

Grup de minim 15 adulţi – 8 lei/persoană.

Bilet familial – mama, tata și un copil (elev) – 20 lei

Bilet familial părinţi cu 2 copii – 25 lei

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor