bihon.ro Web analytics

Scrisoare deschisa catre Consiliul Local si Primaria Municipiului Oradea

Reactualizat la:
<p>Oare ce e mai bine, să construieşti aici, pentru ai tăi, să încerci să schimbi ceva în comunitatea în care trăieşti, sau să cauţi, în altă parte, un trai mai liniştit pentru tine?</p>
Scris de IM:BIHOR_ONLINE - <p>Oare ce e mai bine, să construieşti aici, pentru ai tăi, să încerci să schimbi ceva în comunitatea în care trăieşti, sau să cauţi, în altă parte, un trai mai liniştit pentru tine?</p>

Rândurile pe care m-am încumetat să le scriu, din calitatea de director executiv al unui club de tenis, se vor nu atât o pledoarie pentru sportul alb cât mai ales pentru civism şi păstrarea sănătăţii fizice şi mentale a generaţiei actuale şi a celor viitoare. 

    Am trimis, în ultimii ani, administraţiei locale, fiecărui consilier în parte, informaţii privind activitatea noastră. Ne-am referit la rezultatele interne şi internaţionale ale sportivilor clubului nostru, la faptul că principala zestre a bazei sportive constă în zece terenuri de tenis, instalaţie de nocturnă, vestiare şi grupuri sanitate amenajate conform normelor internaţionale. Acest aspect a stat la baza organizării de către Clubul Sportiv “VointaOradea atât a turneelor naţionale cât şi a turneelor din circuitul profesionist al României cu premii de 10.000 de dolari la care au participat tenismeni de pe cinci continente.  

    Dorim să vă prezentăm mai jos câteva date pentru a vă putea face o imagine a volumului de muncă pe care îl presupune amenajarea unor terenuri de tenis care să respecte cerinţele unei exploatări în bune condiţii a acestora. Sunt şi amănunte de specialitate care pot fi de folos chiar şi acelor iubitori şi practicanţi ai sportului alb care doresc ei înşişi să îşi construiască un asemenea teren respectând fiecare etapă tehnologică.

     Estimăm că pentru cele zece terenuri de la clubul „Vointa” au fost necesare:

– 200 tone piatră de râu;

– 200 tone mărgăritar  ;

– 300 tone cărămidă măcinată;

– 300 tone de zgură.

      În construcţia terenurilor intră şi amenajarea gardurilor împrejmuitoare în lungime de 380 metri, înălţimea acestora variind între 1,5m şi 3m, de asemenea montarea bordurilor  din jurul acestora. Amplasarea reţelei de apă pentru întreţinerea terenurilor a însemnat şi shimbarea întregului sistem de alimentare cu apă pentru toate clădirile clubului, acesta având o vechime de peste 50 de ani.

     Un alt pas a fost montarea noilor pavaje, odată cu amenajarea vestiarelor şi grupurilor sanitare care au fost dotate cu gresie şi faianţă, uşi şi ferestre termopan. De asemenea a fost dată în folosinţă o teresă a clubului şi o mică sală pentru conferinţe.

       Am prevăzut o pistă de alergare pentru pregătirea sportivilor care este folosită şi de elevii Colegiului Naţional Mihai Eminescu, ca şi de orădenii amatori de alergare în aer liber. Aspectul de oază de sănătate şi frumuseţe pe care dorim să-l dăm bazei sportive este întregit de cele câteva zeci de arbuşti ornamentali pe care i-am plantat în aceşti ani.

        Montarea, în anul 2003, a instalaţiei de nocturnă pentru două terenuri a constituit o mare satisfacţie pentru noi. Devizul pentru o asemenea lucrare, făcut de o firmă de specialitate din Oradea, se ridica, la acea dată la suma de 887.000.000 lei.

      Nu putem să nu amintim aici implicarea totală, chiar prin aport financiar, în schimbarea aspectului bazei sportive, a antrenorilor şi instructorilor din cadrul clubului. O menţiune specială se cuvine antrenorului coordonator al clubului Frontiera Oradea, domnul Dorel Brânduşan. După scoaterea, pe nedrept, din circuitul tenisului orădean a bazei de tenis Frontiera, al cărei artizan a fost, Doru Brânduşan s-a dăruit trup şi suflet amenajării terenurilor clubului Vointa, pentru ca sportivii clubului unde activase până atunci să se poată pregăti în continuare.

    Am prezentat câteva aspecte care ar putea fi relevante pentru a vă putea face o imagine asupra activităţii noastre. Tot ce se poate vedea trecând pragul clubului nostru s-a realizat prin eforturi proprii, chiar prin contractarea unor credite de nevoi personale, dar şi cu sprijinul unor oameni cu credinţă şi suflet mare care au înţeles că a face bine pentru semenii lor reprezintă cea mai importantă trăsătură a unui suflet de creştin. 

    Ne adresăm, pe această cale Consiliului Local Oradea şi Primăriei Municipiului Oradea, în calitate de proprietar al terenului pe care sunt amenajate terenurile de tenis ale Clubului Sportiv „Vointa” Oradea, cu rugămintea de a nu schimba destinaţia acestui spaţiu binecuvântat de Dumnezeu, un loc plin de viaţă în tot timpul anului, unde vocile copiilor se împletesc cu cele ale antrenorilor. O bază sportivă este nepreţuită chiar şi într-o societate în care, aparent, totul se poate vinde şi cumpăra. Tenisul, ca orice sport, modelează caractere, menţine sănătatea sufletească şi trupească, crează oportunităţi în viaţă, îndepărtează pe cei care-l practică de consumul de tutun, alcool sau droguri.

    Cu prietenie,

Mircea-Teodor Drăgoi

S-a votat! Baza Sportiva Vointa devine parcare

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.