bihon.ro Web analytics

Un marş ce nu se va opri!

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Duminică, noi, orădenii, bihorenii putem demonstra întregii ţări că nu acceptăm ca o clasă politică denaturată să ne dinamiteze Viitorul. Atât cât a mai rămas din el.
Scris de Demian - Duminică, noi, orădenii, bihorenii putem demonstra întregii ţări că nu acceptăm ca o clasă politică denaturată să ne dinamiteze Viitorul. Atât cât a mai rămas din el.

Ţara a pornit într-un marş de protest din care nu se va opri până când vor stopaţi definitiv şi irevocabil cei ce vor să ne amanteze sănătatea şi resursele, în slujba unor interese străine Naţiei.

Mai mult decât oricând, avem de-a face cu un Guvern trădător. Avem de-a face cu un premier ce s-a „iluminat” brusc, o dată ce s-a văzut cu sacii-n căruţă, schimbând banca Opoziţiei cu cea a Puterii. În chip strâmb, discipolul lui Adrian Năstase s-a „iluminat” în slujba altor gulere albe, înhăitându-se cu cei ce ne dispreţuiesc pe noi, cetăţenii naivi, care încă susţin oligarhia politico-economică, plătind taxe şi impozite. Tot mai mari. Tot mai insuportabile.

Minciuna are picioare scurte şi poate primi diverse nume: Băsescu, Ponta, Şova, Rovana, Zgonea, Barbu, chiar şi populistul Crin! Vă întreb, domnilor guvernanţi: Aţi orbit?! Nu vedeţi? Nu NE vedeţi?! Deja de-o lună Ţara e în stradă! NOI suntem aici şi VĂ VEDEM! Nu doar că ne-aţi întors definitiv spatele, dar acum vreţi să ne şi otrăviţi cu totul, bolborosind întruna placa aşa-ziselor locuri de muncă de la Roşia Montană, într-un soi de incantaţie malefică. Vă desconspiraţi pe zi ce trece în funeşti agenţi publicitari ai companiei ce ne-ar cianuriza viitorul. Voi sunteţi păpuşile, iar acum ne întrebăm: Cine este Păpuşarul!? Cine ne-ar ţine pentru eternitate bolnavi sclavi în propria noastră Ţară?

Sutele de mii de români ce ies în stradă i-au trezit la realitate şi pe moţi. NICI MOŢII NU VĂ VOR LĂSA! Cei de la butoane se prefac că nu văd, dar şi Ţara Moţilor s-a trezit, în sfârşit, şi nu susţine proiectul de cianurizare de la Roşia Montană.

Oameni de afaceri din industria lemnului, din industria alimentară, cei ce fac agricultură, turism şi agro-turism în Munţii Apuseni realizează deja impactul catastrofal al teribilei exploatări asupra întregii zone. Cu o bombă ecologică în inima Apusenilor, cine va mai face turism în „grădina Carpaţilor”? Cine va mai comanda lemn din zonă, pentru a face mobilă? Cine va mai cumpăra cereale, legume, fructe, lapte, carne din Ţara Moţilor? Cele câteva mii, de fapt doar câteva sute de locuri de muncă pentru aşa-zişii localnici ce vor lucra la exploatarea minieră de la Roşia Montană vor aduce, cu sine, desfiinţarea mai multor mii de locuri de muncă din Ţara Moţilor – o dată calamitată zona. Toate aceste aspecte le-au fost aduse la cunoştinţă parlamentarilor din comisia specială pentru legea RMGC, acum câteva zile, la întâlnirea de la Câmpeni.

O altă minciună monstruoasă propagată de guvernanţi: faptul că azi Roşia Montană e deja o zonă calamitată şi că acolo sunt super-lacuri pline cu cianuri. Mergeţi acolo, dragi concetăţeni, ca să vă lămuriţi! Zona e bucolică. Să compari urmele exploatărilor la suprafaţă ce au rămas din timpul mineritului realizat în timpul comunismului cu ceea ce va rămâne în urma proiectului cianuristic este ca şi cum ai compara o furnică şi un elefant! Iar volumul cianurilor din tăurile de decantare de la Roşia este infinit mai mic decât ce ar rămâne o dată ce în zonă vor folosite 240.000 de tone de cianură.

Un alt aspect ce a reieşit prea puţin în dezbaterea de la nivel naţional. Cine poate controla norii formaţi deasupra imensului iaz plin cu cianuri, o dată ce deasupra apei se vor forma vapori cu conţinut toxic, absorbiţi mai apoi în atmosferă? Cine va răspunde pentru ploile acide căzute asupra Oradiei, a Clujului, a Aradului, a Sibiului sau a Albei-Iulia?!

Gazele de şist. Nimănui nu dă de gândit cum s-au gândit să exploateze gaze de şist tocmai în locurile dătătoare de sănătate şi frumos ale României? Băile Felix, Costineşti, Vama Veche… E strigător la cer cum ni se ia sănătatea şi ni se oferă, la schimb, otravă! Doar naivii mai pot crede că românii vor avea gaze mai ieftine, o dată scoase din pământ aceste hidrocarburi. Avem exemplul Petromului. O dată vândută la OMV, compania a urcat constant preţul la carburanţi, iar azi românii plătesc pe benzină şi motorină aproape cât plătesc occidentalii. Desigur, la venituri incomparabil mai mici. Aceasta pentru că permisiva lege română le cere investitorilor doar să plătească redevenţa, aşa mică, cum e ea stabilită de Statul Român, pentru ca apoi străinii să poată face ce vor cu gazele! Doar sunt ale lor, nu ale noastre! Prin urmare, LE POT VINDE ORICUI, CU ORICE PREŢ POFTESC! Repet, aşa cum face azi OMV Petrom. Cu ce vor rămâne românii din asta? Cu alte zone calamitate, cu apă poluată la robinet şi plini de boli, pe vecie. Pun rămăşag cu oricine că mult-proclamatele avantaje ale economiei româneşti nu se vor regăsi nicicum în nivelul de trai al românului. Că doar nu confundăm comisionul cu salariul, aşa e, domnilor guvernanţi?

Dar ştiţi deja. Nu mai e vorba doar despre salvarea Roşiei Montane. Se cere mai mult chiar decât refuzul canceroaselor exploatări după gazele de şist, pe care înfruntăm şi noi, aici, la doi paşi de Oradea. Românii trebuie să pună piciorul în prag. Altfel, o mică victorie de etapă de azi se poate transforma într-o mare ţeapă, mâine. În România, politicienii nu vor guverna în interesul naţional decât dacă ne vor şti de frică. Dacă vor simţi constant „biciul” Naţiunii.

De aceea, dragi români, cu riscul patetismului, vă rog, vă implor, chiar! Haideţi să ieşim cu toţii în stradă! Indiferent de etnie, de religie, de condiţie socială şi materială. Ieşiţi pentru voi. Ieşiţi pentru copiii voştri! Să ieşim cu toţii pentru a le arăta Trădătorilor că FIINŢĂM, nu doar existăm. Că NE-AM TREZIT, că suntem HOTĂRÂŢI şi că NU VOM CEDA. Nu vom face un pas înapoi până când proiectele de la Roşia Montană şi cele privind gazele de şist nu vor fi abandonate definitiv! Nu vom ceda până când Trădătorii nu vor ieşi definitiv din viaţa publică!

Un popor bolnav nu-şi poate construi vreodată un Viitor. Haidem să demonstrăm că suntem sănătoşi la cap şi la trup, cerându-le să se ducă-n pustiile pe care ni le doresc ei Nouă. 

ACUM ORI NICIODATĂ să arătăm că între graniţele acestei ţări FIINŢEAZĂ UN POPOR, nu doar o populaţie!

În 2013, Hora Unirii se joacă toamna!

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.