bihon.ro Web analytics

Mai multe persoane decedate în urma unui incendiu la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

Reactualizat la:

Mai multe persoane decedate în urma unui incendiu la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

Reactualizat la:
ISU Constanța confirmă decese în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, dar nu știe despre câte persoane este vorba.
ISU Constanța confirmă decese în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, dar nu știe despre câte persoane este vorba.

UPDATE! Noile informații transmise de DSU arată că 7 pacienți și-au pierdut viața.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, susține că erori de comunicare pot să apară atunci când situația este în dinamică. Declarația a fost făcută vineri, la Constanța.

Declarația lui Arafat apare după ce autoritățile au greșit numărul persoanelor decedate în incendiul de la spitalul din Constanța.

Inițial, acestea au raportat nouă decese, dar procurorul de caz le-a contrazis spunând că este vorba de șapte morți.

Datele se pot schimba pe parcurs, a spus Raed Arafat, vineri, la Constanța.

„Ne cerem scuze pentru informația inițială, e bine că sunt șapte și nu nouă victime”, a spus Arafat.


UPDATE! 9 oameni au murit în incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă.

Dosarul penal a fost deschis pentru ucidere din culpă la Parchetul Tribunalului Constanța.

Incendiul s-a manifestat în secția ATI cu pacienți COVID.

Sunt 9 pacienți decedați, conform DSU.

Întregul spital a fost evacuat.

Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.


Pompierii care intervin la incendiul izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța primesc ajutoare din Călărași și Ialomița. Pacienții sunt transferați la Spitalul Județean.


De la ISU Călărași se trimit în sprijin 7 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Pacienții sunt transferați la Spitalul Județean.

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Incendiul a izbucnit la secția ATI. A fost activat planul roșu de intervenție.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

FOTO: IGSU

(sursa: Mediafax)

48 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Romeo says:

  Pana cand mai gunoaielor? Pana cand va mai tolereaza oare acest popor incompetenta, habarnismul, batjocora, fariseismul? Al catelea caz e deja? Bals, Piatra Neamt, Constanta, ardeti oamenii de viu prin spitale mai gunoaielor! In care tara din Europa mai auziti voi ca ard oamenii de viu prin spitale?

  • Eugen says:

   Pai poporului nu-i pasa. E bine ca s-a deschis dosar penal pt ucidere. Sa vedem cine va fi gasit vinovat, eu pariez ca nimeni. A fost un accident, spital vechi, echipamente vechi, nimeni nu-i vinovat. Pt restul cazurilor a fost condamnat cineva? Din ce stiu eu, nu.

   Tot timpul cand se intampla o tragedie din asta… gasesti articole pe toate site-urile, toata lumea socata, toti revoltati. Si peste cateva zile se asterne linistea, toti uita, cazul e ingropat, nimeni nu-i vinovant.

  • cetatean says:

   acum nu mai vine ciolanis cu textul “cati mai trebuie sa moara sa ca sa plece guvernul incompetent” ?!

 2. Unu says:

  Bai nenorociților, criminali cu sânge rece, ardeți oamenii de vii ma gunoaielor în spitalele voastre pompate cu milioane de euro pt suport covid.
  Unde au întrat banii aia, pe ce i-ați cheltuit, ca pt binele pacienților sun nicio formă? Stati ascunși ca șobolanii acum, nu știți pe cine sa aruncați vina! Vina e a voastră a tuturor politrucilor incompetenți și jegosi, care de 2 ani va bateți joc de tara asta, pe numele vostru de șobolanimea din pnl usr plus .
  Pe sub pământ ar trebui sa umblați toată viata voastră de acum încolo, ca niște șobolani împuțiți ce sunteți!

  • haha says:

   vezi ca iti crapa o vena si mori si nu se vor gasi vinovatii!
   de 2 ani isi bate joc cineva de noi?
   eu te corectez si spun 31 ani
   daca spuneai si tu asa si nu adaugai povestea cu pnl si usr, erai credibil
   ti-ai sabotat propriul comentariu virulent
   altfel esti doar … unul

   • Unu says:

    Nu ai înțeles nimic.
    Și intr – adevăr, sunt doar unul din mulții dobitoci care au crezut în ei. În aia “fără penali” zic.

 3. Dreptate says:

  Oricum le eraa pecetluită moartea de doctori criminali ( o parte din ei )

 4. Doctor Constanta says:

  Ghinion scăpau dar nu erau legați de paturi pentru a li se administra prin perfuzie o moarte lentă sa îndeplinim morți care ni se cer de covid.

  • gheorghe says:

   esti prea prost…asta e ca voi astia…ca tine, va credeti toti doctori. Pe cand abia ati terminat 8 clase.

   • Ile says:

    Gheorghe asculta ce zic acum ce-i care erau la ATI Constanța erau legați de paturi o sa îmi dai dreptate după ce se fac cercetări sper să-ți cer scuze atunci.

 5. Grigore says:

  Nu e devina niciun ministru , nu e devina nici Arafat . Ca de obicei mortii sunt devina. Cine i-a pus sa se imbolnaveasca si sa ajunga la spital ?

 6. Ionut says:

  Bagati si pe Vasile acole si pe Gheorghe.

 7. Ile says:

  Daca nu erau legați de paturi scăpau prin fuga așa au ars

 8. Raluca says:

  asta se intampla din cauza managerilor politruci numiti de partidele de la putere, toate numirile si influentele politice trebuie sa fie interzise ptr. ca asa ajung in functii de conducere toti neaveniti profani fara pregatirea necesara.

  • Vasile says:

   Normal că politizarea administrației duce la astfel de scenarii.
   Și totuși omiți ceva. Ai scris neglijent, fără să respecți reguli elementare de gramatică. Nu contează?! Important e că te-ai exprimat?

   Ei uite că din cauza unor “neglijenți/neglijente” ca tine, care instalează rețele de oxigen doar să fie instalate, care emit autorizații doar să fie emise, din cauza unei nații imbecile de neglijenți în absolut toate domeniile, mor oameni.

   • Mircea says:

    Părerea oamenilor nu este condiționată de prezentarea diplomei de absolvent al unei facultăți de litere. Nu toată lumea este profesor de limba română dar acest aspect nu invalidează raționamentul lui. Nici un profesor de română nu-i electrician sau sudor sau mecanic auto, poate nu știe schimba nici un bec etc. Dar asta nu înseamnă că respectivele meserii sunt dispensabile pentru societate. Toți, într-o formă sau alta avem un rol în buna funcționare a societății. Dacă trebuie să fii operat de cel mai bun chirurg, nu te lași operat de el din cauză că a avut doar 7 la gramatică? Dar bunicii tăi au excelat la gramatică și uită că datorită lor ai apărut și tu pe lume. Argumentul tău de descalifică din start și văd că e singurul care îl ai la a contrazice lumea, care este destul de pueril. Dacă te uiți mai atent la ce ai comentat mai sus o să vezi că ai spus în esență același lucru care l-a spus și Raluca: Incompetenții sunt la conducere!

    • Vasile says:

     7 clase sunt suficiente pentru o exprimare decentă, nu e nevoie nici măcar de diplomă de bacalaureat. Așadar un text scris prost denotă că autorul e un agramat.

     Bunicii mergeau la primărie ca să întrebe cum trebuie să scrie într-o cerere, ca să nu se facă de râs. Dar ei nu aveau 7 clase. Primarul avea, el știa să scrie.

     Și porcii mâncă, dorm și se înmulțesc, dar pentru asta nu au nevoie de dresaj, o fac instinctual.

     Oamenii urmează școli, gândesc, se exprimă.

     Nu cunosc medici agramați.

     • Mircea says:

      Dar nimeni nu-și bătea joc de bunicii tăi așa cum îți bați tu joc de alții azi. Oamenii de azi, mulți ca și tine, au dobândit mai multă școală dar și-au pierdut pe parcurs conștiința. Matematic, n-au făcut nici o afacere, le dă cu minus. Dacă nu cunoști nu înseamnă că nu sunt, eu am văzut și profesori, nu mai zic de politicieni. Dar în esență, omul sfințește locul, nu gramatica. Despre tine nu pot spune același lucru.

     • Vasile says:

      De agramați cu pretenții o să îmi bat joc oricând și oriunde. Fie că e profesor, mecanic, politician sau electrician. Pentru că superficiali ca ei fac lucruri de mântuială. Agramații a căror cauză văd că o susții au dat foc spitalului. Dacă nu poate lega o propoziție corect, crezi că poate lega corect o instalație de oxigen? Crezi că poate verifica și autoriza un proiect? Da poate, dar uite rezultatele…

     • Mircea says:

      Nu agramații au dat, ci cei ticsiți cu diplome acolo sus. Pe ei nu i-a interesat ca spitalele să fie dotate. Nu instalatori-s de vină. Administrarea nu o fac ei. Spitalul avea manager, responsabilitatea era a lui la ce nivel de siguranță funcționează acea secție. Arafat, care este peste ei, trebuia să aibă lista cu toate unitățile ATI și la ce nivel de performanță lucrează fiecare și a avut timp la dispoziție de anul trecut și toată vara asta să facă modificările cerute de lege. Atât conducerea spitalului cât și Arafat cât și Ministrul Sănătății trebuie să plece. În Japonia și-a cerut scuze ministrul transporturilor că au întârziat toate trenurile, cumulat într-un an 3 minute. La noi mor oameni pe serii și e vinovat portarul unității. Despre ce vorbim?!

    • Valentin says:

     Mircea,

     Tehnica folosită de Vasile e veche, o foloseau și naziștii sau comuniștii :
     Name, Blame, Shame.

   • Grigore says:

    Vasile,

    Și medicul nazist Mengele scria foarte corect.
    Ai auzit de Mengele ?
    Josef Mengele, un medic din Günzburg, a devenit un ucigaş în masă al SS la Auschwitz. După război a fugit în America de Sud. Victimele sale rămase în viaţă suferă până în ziua de azi.

   • Unu says:

    Vasile, preda lecții de gramatica la comandantul operațiunii, piromanul analfabet arafat și măcar la acest articol sa ai decenta sa TACI!

   • ...ca pe Mussolini says:

    Nu-l mai bagati asa mult in seama pe frustratul acesta impotent intelectual Vasile sau caractere similare… slujba/$copul lui/lor e sa divida, sa invrajbeasca, sa devieze de la subiect. Nu are argumente solide. Vremea celor ca el va apune curand!

 9. Ioana says:

  Deja incepe cu minciuna nu au ars numa 7 din 9 cat au anunțat probabil 2 erau morți înainte de covid s-au poate toți și de fapt ei iau incinerat și așa iar scapă toți de răspundere important e sa ne înțepăm cat de des.

 10. Mircea says:

  Așa mor nevaccinații mai nou de “Covid”? Dacă statul este un incompetent în gestionarea spitalelor (și a altor instituții) putem presupune că a fost competent când a luat decizia injectării populației? Pomul rău n-a făcut niciodată roade bune! Păcat de suferința atâtor oameni și familiile lor. Nici o demisie la orizont?

 11. Payx says:

  Romania lucrului bine făcut, băgați ai pula-n ea

 12. Romeo says:

  Zicea cineva mai sus intr-o postare, nici o demisie la orizont? Ca sa-ti demisia trebuie sa ai demnitate si onoare, sunt doua chestii care politrucul din ziua de azi habar nu are ce inseamna! Nu sunt cu nici un partid, sunt apolitic, dar n-o sa uit niciodata vorbele lui Werner dupa incidentul de la Colectiv, Guvernul trebuie sa-si dea demisia, iar Ponta si guvernul si-au dat-o. Unde esti tu Werner draga? Este al treilea spital care arde, de cand e PNL-ul tau la putere, acum nu mai ceri demisia nimanui? sau ii fi si tu certat cu demnitatea si onoarea?

 13. Grigore says:

  Ce căutau vaccinații în spital la ATI ?

 14. hskak says:

  Oameni care il laudau pe Arafat, in primul rand este medic , daca este ?? ce cauta la conducerea IGSU?O avea scoala de pompieri? Acesta este insa un exemplu pus politic sa conduca diferite institutii ale statului care nu au nici o legatura cu ce scrie in fisa postului. Ca el mai sunt ….. si altii , cam prin orice institutie este la fel , cand vorbim de posturi de conducere. Si ne mai miram de ce lucrurile merg asa cum merg . Din pacate tot omul de rand are de suferit pe cand ei traiesc bine mersi in locurile caldute. Lucrurile vor merge tot asa si peste 10 , 20….. ani, pana cand noi ca popor o sa fim in stare sa luam atitudine.

  • Musti says:

   @hskak Probabil ca singura institutie din tara asta care chiar functioneaza cu adevarat bine este cea infiintata de Arafat. Si anume SMURD-ul. Cat de scurta e memoria romanilor, de nu-si aduc aminte ce jale era in domeniul interventiilor medicale de urgenta asigurate de Salvare, pana cand SMURD-ul infiintat la Targu Mures sub coordonarea lui Arafat s-a extins in toata tara? Vietile salvate in toti acesti ani se numara in zeci sau poate sute de mii. Si vin acum diversi putzoi sa se izmeneasca pe net, punand la indoiala competenta acestui doctor vizionar? Dar intr-o tara care nu-si mai recunoaste de multa vreme valorile, totul este permis…

   • zegogabi says:

    da,da adevarat, nu-l mai injurati,el a facut mai mult bine, decat toti ceilalti la un loc, fara sa mai implicati partiele, olitica, etc…. desi e greu sa faci abstractie

   • Mișu says:

    Foarte bine a acționat SMURD-ul lui Arafat la accidentul de avion din Apuseni, la fel și la Colectiv, sau la maternitatea din Giulești.
    La fel și la crima din Caracal cu serviciul 112.
    Felicitări, să-l pupi în cur pe Arafat.

    • Pisicuța says:

     Tembelule, ce treabă are SMURD-ul cu :” crima din Caracal cu serviciul 112″ ???
     Investighează ei crime? phoaa!
     Bai minciuna ambulanta, da cu: “accidentul de avion din Apuseni” ce treabă are? Cei de la SMURD trebuia sa ii găsească?

     Ai încurcat medicația?
     Sau așa ești tu? E natura ta așa?
     șoricel mic…

 15. Focul, primul nostru legământ says:

  Mda. Romania, adică…

 16. Drop says:

  Bai baietilor, meritati si voi sa va perpeliti la o bricheta!

 17. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  RA Residence, apartamente noi premium în Oradea, cu finalizare în 2022!
  RA Residence va construi 29 de apartamente premium noi, de 1, 2, 3 camere în zona Cantemir-Universităţii (Str Rapsodiei nr 4), cu finalizare in 2022, fiind spaţioase şi având structură modernă şi spaţii comerciale la parter.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 4.000 de cazuri active Covid-19 în Bihor. Aproape 800 de infectări confirmate în 24 de ore

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţii de artă fotografică, de Ziua Culturii Maghiare
  Artistul fotograf orădean Ștefan Tóth István vernisează expoziţii în județul Hajdú – Bihar.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico - economici pentru centura Aleșd
  Șoseaua de centură va fi formată din două tronsoane, respectiv o variantă de traseu în partea de sud ca alternativă la DN 1 și o variantă în partea de nord a orașului ca alternativă la DN 1H.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben de viscol și vânt la munte
  Administrația Națională de Meteorologie a emis joi avertizări Cod galben de viscol și intensificări ale vântului la munte, în 25 de județe. Alertele meteo sunt valabile pentru următoarele zile.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr beiușean prins drogat la volan
  Polițiștii bihoreni au prins joi, 20 ianuarie, la ora 00:40, un tânăr de 24 de ani care conducea sub influența drogurilor.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.