bihon.ro Web analytics

15 incendii în Bihor: Circa 23 de hectare au fost cuprinse de flăcări

15 incendii în Bihor: Circa 23 de hectare au fost cuprinse de flăcări

Sâmbătă și duminică, 14 - 15 august, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea a 15 incendii produse pe raza a zece localități bihorene.
Sâmbătă și duminică, 14 - 15 august, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea a 15 incendii produse pe raza a zece localități bihorene.

Incendiile au fost provocate de utilizarea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor.

„Echipajele de pompieri militari ale Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Gărzii 1 Mai, Stației Aleșd, Stației Ștei, Detașamentului Marghita, Gărzii Sălard și Secției Beiuș au acționat pentru localizarea și lichidarea a 15 incendii izbucnite la terenuri situate în localitățile Oradea (pe străzile Podului și Corneliu Baba), Rontău (comuna Sânmartin), Aleșd, Tărian (comuna Girișu de Criș), Seghiște (comuna Lunca), Viișoara, Chistag (comuna Aștileu), Poclușa de Barcău (comuna Chișlaz), Butani (comuna Măgești) și Beiuș (pe străzile Traian și Ady Endre).

În urma producerii evenimentelor menționate, au ars peste 25 de pomi fructiferi, 11 baloți de fân și vegetație uscată, pe o suprafață totală cumulată de aproximativ 23 de hectare”, transmite maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

Pompierii atrage din nou atenția că arderea vegetaţiei uscate este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Printre măsurile care trebuie respectate cu strictețe se numără: condiţii meteorologice fără vânt; colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată; executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile; curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri; desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; supravegherea permanentă a arderii; stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Doru says:

  Interesant! In fiecare an, ISU asemeni unei babe care sta sa cerseasca la usa bisericii, roaga proprietarii de miristi sa respecte legile si sa nu mai faca focuri. Focurile se fac in continuare iar in acest timp, pe banii nostri, pompierii merg in fiecare an ca sa le stinga. Ce motive ascunse or fi avand ca sa nu-i amendeze si sa-i puna sa platesca toate cheltuielile legate de interventie cred ca stie doar cineva de sus.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Fetiţa cu chibrituri”, concert dedicat copiilor
  La sediul Filarmonicii de Stat Oradea s-a demarat şi o strângere de donaţii împreună cu Asociația Caritas Eparhial Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un transport agabaritic va tranzita județul Bihor. Traseul vehiculului
  CNAIR a anunțat, miercuri, că în următoarea perioadă se va efectua un transport agabaritic cu depășiri pe ruta Sibiu-Borș II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o contestație a fraților Costa și a pompierului Butuc, respinsă de Curtea de Apel Oradea
  Frații Florin și Andrada Costa și fostul pompier Cătălin Butuc rămân în continuare după gratii. Curtea de Apel Oradea a respins miercuri, contestația celor trei tineri care au terorizat o femeie, de prelungire a arestului preventiv.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Sport local

  Turneu caritabil la Avram Iancu. „Maracanito 2021, ediție specială Ionuț Mânz”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Dacă o persoană are anumite boli, trebuie să evite vaccinul? Răspunde dr. Ramona German, medic specialist în medicina de familie
  Întrebarea și răspunsul au fost formulate în cadrul dezbaterii „În dialog cu medicii”, moderată de către jurnalistul Octavian Haragoș. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare desfășurată sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”, inițiată de către Primăria Municipiului Oradea.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. 10 si 15.12.2021 - PL Salonta + Rural + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.