bihon.ro Web analytics

15 incendii în Bihor: Circa 23 de hectare au fost cuprinse de flăcări

15 incendii în Bihor: Circa 23 de hectare au fost cuprinse de flăcări

Sâmbătă și duminică, 14 - 15 august, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea a 15 incendii produse pe raza a zece localități bihorene.
Sâmbătă și duminică, 14 - 15 august, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea a 15 incendii produse pe raza a zece localități bihorene.

Incendiile au fost provocate de utilizarea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor.

„Echipajele de pompieri militari ale Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Gărzii 1 Mai, Stației Aleșd, Stației Ștei, Detașamentului Marghita, Gărzii Sălard și Secției Beiuș au acționat pentru localizarea și lichidarea a 15 incendii izbucnite la terenuri situate în localitățile Oradea (pe străzile Podului și Corneliu Baba), Rontău (comuna Sânmartin), Aleșd, Tărian (comuna Girișu de Criș), Seghiște (comuna Lunca), Viișoara, Chistag (comuna Aștileu), Poclușa de Barcău (comuna Chișlaz), Butani (comuna Măgești) și Beiuș (pe străzile Traian și Ady Endre).

În urma producerii evenimentelor menționate, au ars peste 25 de pomi fructiferi, 11 baloți de fân și vegetație uscată, pe o suprafață totală cumulată de aproximativ 23 de hectare”, transmite maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

Pompierii atrage din nou atenția că arderea vegetaţiei uscate este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Printre măsurile care trebuie respectate cu strictețe se numără: condiţii meteorologice fără vânt; colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată; executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile; curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de cinci metri; desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; supravegherea permanentă a arderii; stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Doru says:

  Interesant! In fiecare an, ISU asemeni unei babe care sta sa cerseasca la usa bisericii, roaga proprietarii de miristi sa respecte legile si sa nu mai faca focuri. Focurile se fac in continuare iar in acest timp, pe banii nostri, pompierii merg in fiecare an ca sa le stinga. Ce motive ascunse or fi avand ca sa nu-i amendeze si sa-i puna sa platesca toate cheltuielile legate de interventie cred ca stie doar cineva de sus.

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.