bihon.ro Web analytics

46% din bugetul Marghitei este destinat dezvoltării

De Veronica Bursasiu

46% din bugetul Marghitei este destinat dezvoltării

Reactualizat la:
Noutatea este, conform primarului Marcel Sas Emil Adăscăliţii, faptul că este prevăzut un buget participativ. „Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că marghitanii pot vota trei proiecte care să fie finanţate cu 300.000 de lei. Este vorba despre: amenajarea unui loc de joacă, a unui spaţiu verde şi dotarea cu mobilier urban sau montarea de containere inteligente pentru deşeuri”, explică primarul de Marghita.
Scris de Veronica Bursasiu - Noutatea este, conform primarului Marcel Sas Emil Adăscăliţii, faptul că este prevăzut un buget participativ. „Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că marghitanii pot vota trei proiecte care să fie finanţate cu 300.000 de lei. Este vorba despre: amenajarea unui loc de joacă, a unui spaţiu verde şi dotarea cu mobilier urban sau montarea de containere inteligente pentru deşeuri”, explică primarul de Marghita.

Primăria municipiului Marghita a făcut public proiectul de buget pentru anul 2021, în vederea punerii la dispoziţie pentru cetăţenii interesaţi.„Valoarea bugetului local este de 41.215.850 de lei, din care bugetul de funcţionare reprezintă 21.970.670 de lei,adică 53,51% din total, respectiv bugetul de dezvoltare (investiţii în derulare), în valoare de 19.245.180 de lei, adică 46,69% din total. Bugetul pentru dezvoltare e şi rezultatul economisirii a 20% din cheltuielile de personal ca urmare a restructurărilor”, a subliniat primarul Marcel Sas Emil Adăscăliţii.

Evaluarea veniturilor proprii ale bugetului local în proiectul pentru anul 2021 s-a făcut avându-se în vedere materia impozabilă şi baza impozabilă în funcţie de care se calculează impozitele şi taxele locale, estimarea serviciilor, precum şi alte elemente specifice, având în vedere nivelurile și structura impozitelor și taxelor locale.

„Excedentul aferent anului anterior s-a utilizat în repartizarea acestuia asupra cheltuielilor şi e de 5.259.651,37 lei. La estimarea veniturilor proprii de încasat în anul 2021, s-au avut în vedere: menţinerea categoriilor de persoane fizice scutite şi a scutirilor în cazul persoanelor juridice, aşa cum este stabilit prin Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările si completările ulterioare; achitarea bonificaţiei de 10% acelor contribuabili persoane fizice şi persoane juridice care au plătit până la 31 martie anul curent obligaţiile pentru întregul an la impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport”, spune şeful Primăriei Marghita. Tabloul investiţiilor pe surse de finanţare arată astfel: din bugetul local – 8.195.000 de lei, din bugetul de stat – 6.010.000 de lei, iar din fonduri nerambursabile – 5.040.180 de lei.

Primarul a vorbit apoi despre proiectele derulate prin Compania Naţională de Investiţii, dar ale căror studii de fezabilitate trebuie să fie suportate de bugetul local. Aceste proiecte sunt: construire şi dotare complex sportiv, construire şi dotare patinoar artificial, reabilitare şi dotare cabinet medical Cheţ, reabilitare, consolidare şi dotare Cămin Cultural Cheţ, modernizare ambulatoriu la Spitalul Municipal Dr. Pop Mircea Marghita – dotare cu lift, construire Centru Medical de Recuperare Cardiovasculară în municipiul Marghita, construire velodrom în municipiul Marghita. Conform proiectului de buget, aceste studii de fezablitate însumează 800.000 de lei. Alte capitole din buget cuprind: obiective de investiţii în derulare cu fonduri de la bugetul de stat prin programul PNDL şi Fondul de Mediu, obiective de investiţii în derulare cu Fonduri Europene Nerambursabile POR şi RO-HU, obiective propuse a se derula cu fonduri nerambursabile. Marghitanii interesaţi pot trimite sesizările, observaţiile, punctele de vedere, pot face propuneri referitoare la proiectul de buget până la 16.04.2021, prin email pe adresa primaria@marghita.ro, prin adrese scrise la Serviciul Relatii cu Publicul, str. Republicii nr. 1 (în atenţia Biroului buget contabilitate) sau prin poștă, pe adresa Primăriei Municipiului Marghita.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Adile says:

  Cu patinoarul si echipa de hochei cum stam Adascalitii?

 2. Bihon CSM Oradea

  Revanșă după eșecul din Cupă: Aproape 100 de puncte marcate de CSM Oradea în partida cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a dispus în premieră de CSO Voluntari, cu scorul de 96-78.

  BIHON Opinii

  SUBIECTIV | După 18 ani
  Aniversarea majoratului meu în presă, la Jurnal Bihorean și Bihor Online – www.bihon.ro – coincide cu o schimbare majoră în viața mea profesională. Aventura mea în presă se oprește, după 18 ani care m-au format și modelat cu adevărat, ca om și ca profesionist al condeiului. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Amenzi de peste 30.000 lei, aplicate de echipele mixte bihorene, pentru nepurtarea măștii de protecție
  În ultimele 24 de ore, echipele mixte bihorene au acționat în sistem intergrat și au legitimat 4.055 de persoane și au verificat 101 firme, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement. 3

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Ministrul Bode admite posibilitatea renunțării la mască pe plajă, chiar de la 1 mai
  Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a admis, într-o declarație televizată la Prima TV, că oamenii ar putea renunța la purtarea măștii pe plajă, înclusiv în minivacanța de 1 mai, posibilitatea urmând a fi discutată în CNSU.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un om de afaceri din Oradea, sub lupa DNA. Suspectul, reținut pentru o fraudă uriașă cu fonduri europene
  Asociatul unei firme este cercetat de către procurorii DNA Oradea după ce ar fi solicitat şi obţinut pe nedrept fonduri europene nerambursabile în sumă de peste 7 milioane de lei pentru achiziţia unui utilaj industrial, care însă nu a fost cumpărat niciodată.

  România

  Urmărire ca-n filme. Un șofer beat a condus cu cauciucurile împușcate ca să scape de poliție
  Urmărire cu focuri de armă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona Recaș. Polițiștii au folosit armamentul din dotare, după ce un șofer nu a oprit la semnalele lor. Deși cauciucurile mașinii au fost distruse, bărbatul aflat la volan a reușit să meargă până când autoturismul a ieșit de pe drum. Apoi a fugit din nou.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.