bihon.ro Web analytics

50.000 de euro pentru idei de produse software

De Dan Birta

50.000 de euro pentru idei de produse software

Make IT in Oradea vrea să dezvolte fenomenul IT în Oradea FOTO: FACEBOOK
Reactualizat la:
Make IT în Oradea a lansat un program de incubare care vizează dezvoltarea unei comunități locale de startup-uri în IT.
Scris de Dan Birta - Make IT în Oradea a lansat un program de incubare care vizează dezvoltarea unei comunități locale de startup-uri în IT.

Finanțări de până la 50.000 de euro pot câștiga pasionații de tehnologie, care au idei inovatoare în domeniul IT. Acestea pot fi transformate în afaceri de succes cu ajutorul programului de incubare Bright Labs Incubator, susținut de Make IT in Oradea.

Ideile vor fi prezentate în cadrul unor evenimente de selectare. Make IT in Oradea a lansat, săptămâna trecută, trei evenimente din cadrul programului de incubare Bright Labs Incubator: Creatives Bright Night, Expats Bright Night și The Smart City Bright Night. Ele abordează teme precum arta digitală, SaaS, Smart City și turism, dar și subiecte generale. Evenimentele sunt dedicate designerilor, videografilor și fotografilor, artiștilor, românilor din străinătate, echipelor internaționale, dar și publicului larg care doresc să își transforme o idee de produs software într-un start-up de succes.

Programul de incubare care vizează dezvoltarea unei comunități locale de startup-uri în IT este organizat de Make IT in Oradea.

TEHNOLOGIE. Pasionații de tehnologie, care au idei inovatoare în domeniul IT, le pot transforma într-o afacere de succes cu ajutorul programului de incubare Bright Labs Incubator, susținut de Make IT in Oradea. Totul se întâmplă în trei etape, la finalul cărora pot obține o finanțare de până la 50.000 de euro.

Pași de urmat

Primul pas e cel mai important: prezentarea ideii în cadrul unor evenimente de selectare. Make IT in Oradea a lansat, săptămâna trecută, trei evenimente din cadrul programului de incubare Bright Labs Incubator. Organizate între 4 și 18 martie, acestea sunt dedicate designerilor, videografilor și fotografilor, artiștilor, românilor din străinătate, echipelor internaționale, dar și publicului larg care doresc să își transforme o idee de produs software într-un start-up de succes.

Creatives Bright Night, Expats Bright Night și The Smart City Bright Night abordează teme precum arta digitală, SaaS, Smart City și turism, dar și subiecte generale.

Cele trei evenimente sunt organizate în cadrul Bright Nights Incubator, un program de educație antreprenorială dedicat pasionaților de tehnologie, care vin cu o idee inovatoare în domeniul IT. Cele mai interesante propuneri vor fi selectate într-o primă etapă până în luna martie, urmând să fie transformate în idei de afaceri sub îndrumarea unor mentori cu experiență.

Pasul final îl reprezintă posibilitatea de a obține o finanțare de până la 50.000 de euro. Programul de incubare care vizează dezvoltarea unei comunități locale de startup-uri în IT este organizat de Make IT in Oradea. Aceasta este o asociație non-profit fondată de companiile orădene Paymo, Helion, Smartware, Mobiversal, Roetco și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), în colaborare cu parteneri externi, precum Orange România, prin programul Orange Fab.

De la lansarea programului, în luna decembrie 2020 au fost organizate primele două evenimente din cadrul etapei de preselecție, în care participanții sunt invitați să își înscrie ideea pe platforma https://makeitinoradea.ro/bright-labs-incubator.

Primul eveniment a fost Bright Nights #1 – for students: în cadrul căruia au fost înscrise 11 idei, iar opt au fost alese pentru următoarea fază.

Cel de-al doilea eveniment este Bright Nights #3 – for tech professionals: la care au fost înscrise opt idei, din care cinci au fost selectate pentru faza următoare.

Luna martie va aduce următoarele trei evenimente de preselecție a ideilor. Creatives Bright Night va avea loc pe 5 martie și are ca subiecte SaaS, arta digitală și altele. Evenimentul este dedicat designerilor, videografilor, fotografilor, artiștilor sau altor profesioniști din industria creativă. Expats Bright Night se va desfășura pe 11 martie și este adresat românilor din străinătate sau echipelor internaționale. Participanții pot expune proiecte care vizează orice fel de idee din domeniul tech.

The Smart City Bright Night, care va fi organizat pe 18 martie, este deschis publicului larg și acceptă idei inovatoare în domeniile turismului, mobilității și Smart City. Din cauza contextului sanitar actual, întâlnirile din cadrul programului se vor desfășura online. Evenimentele vor fi transmise live pe Facebook și Eventbrite. Informații și detalii suplimentare se la https://makeitinoradea.ro sau la adresa hi@makeitinoradea.ro. JB-D.B.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Este vaccinul AstraZeneca efiecient împotriva noilor tulpini de coronavirus? Răspunsul unui profesor de Sănătate Publică

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Decizii în 16. „Nu puteam să fac parte din cel mai slab CL de după 1989”

  România

  Femeia care a spulberat doi copii pe trotuar a declarat că a încurcat pedalele. A fost lăsată să plece
  2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aproape 400 de bihoreni imunizați în ultimele 24 de ore. Peste 17.000 persoane vaccinate cu rapelul

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  COVID în Bihor: 73 de infectări noi și cinci decese. Numărul cazurilor active se apropie de 750

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Belgienii de la VPK Packaging investesc un milion de euro la Salonta

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.