bihon.ro Web analytics

Au plantat 3.500 de puieți în Cartierul Tineretului

De Călin Corpaș

Au plantat 3.500 de puieți în Cartierul Tineretului

Reactualizat la:
Au fost plantați puieți din specia stejar roșu, tei, anin și mesteacăn, transmite municipalitatea, care a colaborat cu Direcția Silvică pentru această acțiune.
Scris de Călin Corpaș - Au fost plantați puieți din specia stejar roșu, tei, anin și mesteacăn, transmite municipalitatea, care a colaborat cu Direcția Silvică pentru această acțiune.

3.500 de puieți de diferite specii au fost plantați în Cartierul Tineretului, după ce Primăria Oradea a încheiat un protocol de colaborare cu Direcția Silvică Bihor, care prevede împădurirea unei suprafețe de 1,5 hectare în această zonă a orașului. Acțiunea de plantare s-a derulat în perioada 12-19 martie.

Voluntarii, ținuți departe de virus

Conform explicațiilor date de către viceprimarul Florin Birta, terenul pe care au fost plantați cei 3.500 de arbori era degradat, plin de bălării, fiind curățat de Primăria Oradea prin Direcția Tehnică și pregătit pentru plantări. Totodată, Compania de Apă va monta un gard pentru protejarea zonei, iar arborii vor fi udați tot de CAO, de la hidranții din vecinătatea terenului.

„Am discutat cu cei de la Compania de Apă să construiască aici un gard pentru ca acești arbori să fie protejați și să nu fie vandalizați, de asemenea voi discuta cu Compania de Apă să folosim hidranții din zonă ca să putem uda arborii plantați. Locuitorii din acest cartier vor vedea și mai bine în primăvară evoluția acestor arbori, iar cei care nu se vor prinde, vor fi înlocuiți în toamnă”, a zis viceprimarul.

Arborii au fost puși la dispoziție de către Direcția Silvică Bihor și plantați de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Oradea, cărora Primăria Oradea le mulțumește pentru implicare. Prezența voluntarilor la acțiune nu a fost posibilă, din pricina pericolului răspândirii COVID-19.

În cadrul parteneriatului între Primăria Oradea și Garda Forestieră, ca urmare a campaniei de împădurire din România “O pădure cât o țară”, demarată de Ministerul Mediului, până anul viitor, în Oradea vor fi împădurite suprafețe degradate de aproximativ 65 ha, transmite Primăria.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea, nod rutier între „expresul” Oradea-Arad resuscitat și Autostrada Transilvania
  Intersecția dintre cele două drumuri, inițial plasată în câmp în zona Sîntion, a fost mutată în zona Ioșia, mai aproape de oraș.

  România

  Raed Arafat, amenințat cu moartea. Poliția a deschis o anchetă
  Poliţia Română s-a autosesizat şi a deschis o anchetă după ce secretarul de stat Raed Arafat a fost ameninţat cu moartea, pe Facebook, de către un bărbat din Alba Iulia, 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Legea Mirosurilor a intrat în vigoare
  Aceasta prevede o amendă maximă de 30.000 de lei pentru persoane fizice și 80.000 de lei pentru persoane juridice.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sportul frumuseții și al libertății absolute, la Săcădat
  Mai mulți copii și părinți din Oradea au petrecut clipe minunate la Centrul de echitație ,,Povești scrise de cai”.

  România

  Folosirea telefonului mobil poate deforma coloana
  Folosirea telefonului mobil poate deforma coloana, în cazul în care aparatul este ținut într-o poziție incorectă. Un kinetoterapeut explică exercițiul care corectează cocoşarea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Profesionalism şi empatie - La Capela - servicii funerare Non Stop!
  Până şi cei mai puternici dintre noi putem fi afectaţi profund de trecerea în nefiinţă a unei persoane apropiate.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.