bihon.ro Web analytics

Au verificat salubrizarea cursurilor de apă

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Au verificat salubrizarea cursurilor de apă

Nu au fost identificate abateri majore
Reactualizat la:
De curând s-a desfășurat o acțiune de verificare a nivelului de salubrizare a cursurilor de apă, precum și a modului în care au fost realizate şi întreținute şanțurile şi rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în județul Bihor.
Scris de Simona Drimbău - De curând s-a desfășurat o acțiune de verificare a nivelului de salubrizare a cursurilor de apă, precum și a modului în care au fost realizate şi întreținute şanțurile şi rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în județul Bihor.

La acțiunea care s-a derulat în intervalul 23.04 – 11.05.2020 a participat o echipă mixtă, formată din reprezentanți ai CJSU, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor, ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Bihor și ai Gărzii Forestiere Oradea.

Verificările în teren au acoperit în total 48 de cursuri de apă din 56 de localități aferente și au vizat existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, care pot obtura scurgerile de apă, generând pagube cauzate de inundații.

Neregulile nu au contenit să apară. Astfel, pe cursurile de apă inspectate au fost identificate patru depozite de deșeuri de tip vegetal uscat, un depozit de material vegetal dar şi opt depozite de deșeuri constând în folii de plastic, pet-uri, recipiente metalice, materiale de construcții, materiale plastice, materiale textile, deșeuri menajere. Au fost descoperite de asemenea deșeuri inerte rezultate din construcția drumurilor precum şi deversări de ape uzate menajere din sistemul de colectare al apelor pluviale direct în cursul de apă.

Organele de control au verificat şi modul în care au fost realizate și întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi, precum și cursurile de apă pe raza localităților. Astfel, în cele 60 de localități verificate, s-a constatat că șanțurile și rigolele sunt întreținute corespunzător. S-a inspectat şi modul în care au fost executate anul trecut măsurile de salubrizare dispuse anterior pe cursurile de apă din 24 de UAT-uri. Acţiunea a cuprins şi verificarea zonelor nesalubrizate de pe cursurile de apă unde s-au produs inundații în anul 2019 (inclusiv cele semnalate de autoritățile publice locale) și stadiul măsurilor și lucrărilor de remediere realizate.

În baza acțiunilor de verificare s-a aplicat o sancţiune și s-au trasat măsuri pentru remedierea deficiențelor identificate în 28 de UAT-uri la nivelul județului Bihor.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben de vreme severă în Bihor: furtuni și instabilitate atmosferică
  Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme severă imediată.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șomerii tehnici fără asigurări de sănătate
  Mii de angajați în șomaj tehnic apar ca neasigurați din cauza problemelor de comunicare dintre Fisc și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

  România

  Programul „Prima Casă", schimbat din nou. Ce prevede noul program „Noua Casă"
  Programul "Prima casă", redenumit în acest an "O familie, o casă", va deveni "Noua casă", potrivit unui proiect de ordonanţă publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

  România

  Orban: Cluburile ar putea fi închise după ora 22:00
  Premierul României Ludovic Orban a spus sâmbătă că dacă normele de siguranță și distanțare socială nu se respectă, cluburile s-ar putea închide după ora 22:00. 2

  Mapamond

  O ţară din Uniunea Europeană interzice de luni accesul românilor, în urma creşterii numărului de cazuri de coronavirus
  Guvernul lituanian a decis, vineri, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenţii din România, în contextul evoluţiei COVID-19, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Controalele s-au lăsat cu 61 de sancţiuni contravenţionale
  Nu mai puțin de 146 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii au participat la raziile din Oradea și județ pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.