bihon.ro Web analytics

Bani pentru SF-urile centurilor Vașcău, Marghita, Valea lui Mihai

De Veronica Bursașiu

Bani pentru SF-urile centurilor Vașcău, Marghita, Valea lui Mihai

Reactualizat la:
Președintele Pasztor Sandor se ține de cuvânt, după ce a promis, cu prilejul vizitei pe șantierele ADD din Țara Beiușului, că va porni noi proiecte pentru județ.
Scris de Veronica Bursașiu - Președintele Pasztor Sandor se ține de cuvânt, după ce a promis, cu prilejul vizitei pe șantierele ADD din Țara Beiușului, că va porni noi proiecte pentru județ.

Joi, în prima ședință, din acest an, a Adunării Generale a Acționarilor, reprezentanții celor 9 UAT-uri membre în cadrul Agenției de Dezvoltare Durabilă au decis unde merg banii Consiliul Județean.Încercând să se respecte principiul: asigurarea de șanse egale pentru dezvoltare fiecărui UAT membru „Trebuie să ne concentrăm pe proiectele comunității, iar dumneavoastră, primarii, știți cel mai bine ce tip de investiții sunt prioritare pentru un grup cât mai mare de oameni din orașul pe care îl reprezentați”, a spus președintele Pásztor Sándor.

Primarii au decis ca 500.000 lei+TVA, din bugetul ADD Bihor, pe acest an, să fie folosiți pentru finanțarea SF-urilor de care au nevoie autoritățile locale din Vașcău, Valea lui Mihai și Marghita, pentru a demara proiectele de construire a șoselelor ocolitoare. La Vașcău, acest proiect presupune continuarea șoselei de centură preconizate pentru Beiuș-Ștei-Lunca. „Vorbim despre asigurarea infrastructurii rutiere pe o porțiune de aproximativ 4-5 km”, consideră primarul Florin Porge. La valea lui Mihai, centura e singura soluție pentru a descongestiona traficul ca urmare a faptului că orașul e străbătut de transportatorii care asigură fluxul de marfă spre Ucraina și Rusia. Artera principală din marghita e supraaglomerată, iar „faptul că se avansează cu autostrada este un argument în plus pentru a înțelege că și Marghita are nevoie de centură”, a spus primarul Pocsaly Zoltán. Una dintre variante propune construirea unei șosele dinspre Tășnad pe direcţia Chiribiş, ceea ce înseamnă aproximativ 8-9 km. „Primarul din Ștei, Gheorghe Iulian Balaj, a prezentat problema alimentării cu apă și a solicitat finanțarea unui studiu de fezabilitate pentru rezolvarea aducțiunii de apă potabilă. La Nucet, primarul Mircea Tuduce a solicitat fonduri pentru achiziționarea a 10 căsuțe în satul de vacanță Vârtop, cu destinația spații pentru comercializarea produselor locale”, a spus Simon Adrian, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor. Aceste propuneri se vor afla pe ordinea de zi a următoarei ședințe, programată luna viitoare.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stație de monitorizare a aerului la Sânmartin
  Sânmartinul este una dintre localitățile în care va fi amplasată una dintre cele 60 de noi stații de monitorizare a aerului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Florica Cherecheș afirmă că poate dezamorsa „bomba ecologică” de la Derna
  Deputatul promite ecologizarea siturilor contaminate cu reziduuri petroliere de la Balc, Derna și Suplac.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și dr. Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 9

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 4

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.