bihon.ro Web analytics

Bonavilla, Apuseni Wild și „Caii din Vale”, cele mai votate de public la „Gala de Excelență a Turismului Bihorean”

De Dan Birta

Bonavilla, Apuseni Wild și „Caii din Vale”, cele mai votate de public la „Gala de Excelență a Turismului Bihorean”

Reactualizat la:
Premiile Galei de Excelență a Turismului Bihorean vor fi acordate după 15 iulie, până atunci urmând să fie stabilite de către un juriu premiile profesionale.
Scris de Dan Birta - Premiile Galei de Excelență a Turismului Bihorean vor fi acordate după 15 iulie, până atunci urmând să fie stabilite de către un juriu premiile profesionale.

Premiile profesionale ale „Galei de Excelență a Turismului Bihorean” ar putea fi acordate după data de 15 iulie 2020, spune Banto Norbert, directorul executiv al Agenției de Management al Destinației (AMD) Bihor. Inițial, evenimentul era programat pentru 12 – 13 martie 2020, dar din cauza pandemiei de covid a fost amânat pentru o dată ulterioară. „După discuțiile cu finanțatorul există varianta organizării Galei după data de 15 iulie, cel mai târziu până în 15 septembrie, într-un cort outdoor, descoperit lateral, cu cel mult 120 de persoane”, ne-a declarat Banto Norbert. Acesta a precizat că exista și varianta chemării câștigătorilor, pe rând, la sediul AMD Bihor pentru înmânarea premiilor, dar s-a ajuns la concluzia că este mai bine ca premiile să fie oferite într-un cadru festiv. „Noi am vrut să-i premiem și să dăm niște exemple pozitive într-un cadru organizat. Mai așteptăm să vedem cum putem organiza Gala”, a explicat directorul AMD Bihor.

Gala este organizată în cadrul proiectului „Crearea și dezvoltarea unei rețele transfrontaliere policentrice de formare și suport în vederea creșterii calității serviciilor turistice și meșteșugărești din județele Bihor și Hajdu-Bihar”, lider de proiect fiind AMD Bihor.

Prima „Gală de Excelență a Turismului Bihorean” și-a propus să aducă împreună într-un eveniment dedicat lor pe cei mai mulți dintre prestatorii de servicii din turismul bihorean și să îi premieze pe cei mai activi și performanți dintre aceștia. Câștigătorii acestei gale au fost desemnați în urma unui vot online, iar pentru anumite categorii decizia finală va aparține unui juriu format din specialiști cu expertiză în domeniul turistic.

Categorii de premii

În cadrul galei sunt 13 categorii de premii: Cel mai bun hotel de 4/5 stele din județul Bihor; Cel mai bun hotel de 3 stele din județul Bihor; Cea mai bună pensiune urbană/vilă de 3/4 stele din județul Bihor; Cea mai bună pensiune rurală, agroturistică sau vilă de 3/4 margarete din județul Bihor; Cea mai bună unitate de cazare de tip camping/cabană din județul Bihor; Cel mai bun restaurant din Oradea; Cel mai bun restaurant din județul Bihor (exceptând Oradea); Cel mai bun bucătar din Oradea; Cel mai bun bucătar din județul Bihor (exceptând Oradea); Cel mai bun barman din județul Bihor; Cel mai bun barista din județul Bihor; Cel mai bun operator de turism din județul Bihor (incoming); Cel mai bun ghid turistic din județul Bihor.

În cazul unităților de cazare și restaurantelor, candidați au fost nominalizați de AMD Bihor conform datelor de pe site-urile Ministerul Turismului, Tripadvisor și Google Maps, luându-se în considerare unitățile de cazare clasificate cu cel puțin 3 stele/margarete (excepție campinguri și cabane).

Premiile publicului

Până când se vor desemna câștigătorii premiilor profesionale, se cunosc câștigătorii premiilor publicului, în urma voturilor exprimate online în perioada 23 decembrie 2019 – 28 februarie 2020. Au fost exprimate nu mai puțin de 9.297 de voturi.

La categoria „Cel mai bun hotel de 4/5 stele din județul Bihor”, voturile cele mai multe – 204 – le-a avut Hotel Ramada din Oradea, urmat de Aqua President Băile Felix – 198 și Lotus Therm Băile Felix – 138.

La categoria „Cel mai bun hotel de 3 stele din județul Bihor” cele mai multe voturi le-a obținut Hotel Padiș din Băile Felix – 73. Cea mai bună pensiune urbană/vilă de 3/4 stele din județul Bihor este Pensiunea Junior din Oradea – 231 de voturi, urmată la doar un vot de Pensiunea Ardealul din Oradea – 230 de voturi.

Cea mai bună unitate de cazare de tip camping/cabană din județul Bihor este „Caii din Vale” Betfia, care a obținut 316 voturi.

Cea mai bună pensiune rurală, agroturistică sau vilă de 3/4 margarete din județul Bihor a fost votată Pensiunea Apuseni Wild din Remeți – 557 de voturi. Cel mai bun restaurant din Oradea a fost votat restaurantul Pensiunii Ardealul – 266 de voturi.

Cel mai votat restaurant din Bihor (în afara Oradiei) a fost Complexul Restaurant Bonavilla din Aleșd – 933 de voturi.

Cel mai bun bucătar din județul Bihor (exceptând Oradea) este, conform voturilor publicului, Felicia Copos – Restaurant Casa Gornicului Remeți – 57 de voturi. Master Adventure a fost votat cel mai bun operator de turism – 218 voturi, iar Veronica Crupaci, cel mai bun ghid din Bihor – 248 de voturi.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Adrian says:

  Casa Bucatarului le depaseste cu mult pe toate sincer…

 2. Meza Dacia says:

  Voi ați tras ceva pe nas de a-ți scris asemenea aberații?

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  USR reclamă lacune majore în achiziția de materiale din China, de către Municipiul Oradea. Li se cere demisia lui Mihai Jurca și doctorului Gheorghe Carp
  Într-un document consistent pus la dispoziția publicului larg, USR Bihor acuză municipalitatea orădeană de manipulare și fals, în ceea ce privește modul în care a fost prezentată achiziția de materiale de protecție, din luna aprilie. Aceasta a costat circa 4 milioane USD, incluzând transportul, taxele și inspecția. 6

  Mapamond

  MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria
  Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, anunță, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț la șase luni – minus 8,7 milioane lei
  La prima scadență fiscală din 2020 Direcția Economică anunță o scădere cu 9% a încasărilor din impozite și taxe locale, față de aceeași perioadă a anului trecut. 3

  BIHON Sport local

  Barajul pentru Liga 3 se joacă în 1, 5 și 9 august
  Comitetul de Urgență FRF a aprobat ieri, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele din mini-turneele de promovare în Liga 3.

  Jurnal Bihorean

  Universitatea din Oradea dă start la admitere
  Universitatea din Oradea dă miercuri, 8 iulie 2020, startul înscrierilor pentru admiterea 2020, etapa iulie – august, la cele 15 facultăţi (programele de studiu licenţă şi masterat). Pentru admiterea la doctorat şi post-doctorat, înscrierile se vor realiza în septembrie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Două mașini au luat foc una după alta, în Oradea
  Apelurile pentru cele două incendii la mașini au fost date la diferență de un singur minut.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.