bihon.ro Web analytics

Bunicilor, ne vedem pe net!

Bunicilor, ne vedem pe net!

Reactualizat la:
Cum adică pe net? Nimic mai simplu! Vineri, 29 martie 2019, elevii clasei a III-a A, de la Şcoala Gimnazială “Oltea Doamna” din Oradea, coordonaţi de dna. prof. Cristiana Vidican, şi-au dat întâlnire cu bunicii lor în laboratorul de informatică.
Scris de Demian - Cum adică pe net? Nimic mai simplu! Vineri, 29 martie 2019, elevii clasei a III-a A, de la Şcoala Gimnazială “Oltea Doamna” din Oradea, coordonaţi de dna. prof. Cristiana Vidican, şi-au dat întâlnire cu bunicii lor în laboratorul de informatică.

Responsabilă de întreaga activitate a fost dna. prof. Patricia Faur, care a avut în vedere Campania Europeană de Incluziune Digitală “Hai pe net!”. Aşadar, atât bunicii cât şi nepoţii lor au fost iniţiaţi în lumea Internetului. Gazdele – colegii lor mai mari din clasa a VI-a A le-au arătat avantajele pe care le are oricine foloseşte calculatorul pentru a căuta orice informaţie, fără vreo limită de vârstă: de la reţete delicioase, tutoriale sau ştiri sportive… toate fiind la un click distanţă.

Odată prezentaţi paşii necesari oricărei căutări, aceştia au pus în aplicare ceea ce au văzut , convingându-se singuri de cele auzite. „Zumzăreii” din clasa a III-a A au fost iniţiaţi în jocul Minecraft, programarea prin joacă- lucru care i-a cucerit în unanimitate.

La final, bunicii i-au răsplătit pe toţi cei prezenţi cu bucate alese- unele reţete luate chiar după net, aduse cu multă dragoste, cum numai ei puteau face. Menţionăm că aceşti bunici harnici şi implicaţi nu sunt la prima întâlnire. Ei au răspuns “Prezent!” la alte două întâlniri organizate de dna. prof. Cristiana Vidican cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, numită sugestiv „Ziua Bunicilor”, sărbătorită în luna octombrie.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Putin a anunţat că a înregistrat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului
  Vladimir Putin a anunţat că a înregistrat primul vaccin din lume împotriva coronavirusului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Băiat tâlhărit în plină stradă
  Bănuit că ar fi tâlhărit un minor, pe stradă, un tânăr salontan a fost depistat repede și a fost reţinut de poliţişti, iar apoi arestat de magistraţi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Legătura centură - DN79, la 40%
  Contractat de aceeași firmă Porr Construct, drumul de legătură între șoseaua de centură, girația de la cimitir, și DN 79, cu ieșire în spatele ERA Shopping ar urma să fie gata în toamnă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pasajul de pe centură - în faza piloților forați
  Cu pereții pasajului aproape gata, executantul a adus pe amplasament foreza pentru „fundația” pilelor și a culeelor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Covid și la Penitenciarul Oradea. 12 colegi contacți, izolați
  Coronavirusul a atins nu doar angajații din spitalele bihorene, ci și din sistemul de siguranță.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț coronavirus Bihor: 53 de cazuri noi, 68 de pacienți vindecați. În România, 1.215 infectări
  În cadrul bilanțului cazurilor noi de coronavirus, raportat la 24 de ore, au fost anunțate 53 de cazuri noi de coronavirus în județul Bihor. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.