Peste 190.000 de fotografii sunt etichetate cu #roséallday pe Instagram, așa că există o mulțime de fani care se bucură de un pahar de Busuioacă de Bohotin sau alt vin rosé delicios din când în când.
Există un vin rosé pentru toată lumea, cu soiuri uscate și dulci, ce sunt disponibile în funcție de preferințe. La fel ca vinurile roșii și albe, vinurile rosé sunt făcute din struguri, dar pot include atât struguri roșii, cât și struguri albi.
Procesul de producție și beneficiile pentru sănătate ale vinului rosé sunt similare cu cele asociate vinurilor roșii, inclusiv sănătatea cardiovasculară îmbunătățită și antioxidanții puternici. Când vine vorba de o alegere între rosé și vin alb, rosé este alegerea mai sănătoasă, deoarece conține mai mulți antioxidanți.
Așadar, turnați-vă un pahar rece ca gheața de rosé Busuioaca de Bohotin și hai să intrăm în detalii!
Un pic de alcool vă face bine
Consumul moderat de alcool este legat de un risc redus de boli cardiovasculare. Alcoolul, inclusiv cel din vinul rosé, subțiază sângele și crește colesterolul bun sau HDL. S-ar putea chiar să vă reduceți riscul de boli de inimă, atac de cord sau accident vascular cerebral. Adulții în vârstă și cei cu factori de risc pentru boli de inimă obțin cele mai mari beneficii din consumul moderat de alcool. Vestea bună este că roséele tinde să conțină mai puțin alcool decât vinurile roșii și albe, ceea ce este minunat dacă nu doriți să exagerați.
Rosé-ul vă poate reduce colesterolul rău.
Vinul rosé conține o serie de compuși benefici cu potențiale proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Polifenolii din vinul rosé pot ajuta la scăderea LDL-ului sau a colesterolului rău, în timp ce potasiul poate scădea tensiunea arterială. Calitățile antiinflamatorii din vin au potențialul de a reduce riscul de artrită reumatoidă. Ca și în cazul beneficiilor cardiovasculare, efectele pozitive sunt legate de consumul moderat. Nivelurile ridicate de consum de alcool anulează aceste beneficii.
Este o opțiune excelentă din punct de vedere caloric.
Vinul rosé este relativ scăzut în calorii, ceea ce îl face o alegere prietenoasă pentru dietă. Cam 500 g de vin rosé conține în jur de 82 de calorii, ceea ce îl face una dintre băuturile alcoolice cu cele mai puține calorii disponibile. Aroma proaspătă și clară a vinului rosé îl face un vin de primăvară și vară ideal, asortându-se la fel de bine cu paste, pui sau chiar o masă gătită la grătar.
Rosé-ul conține mai mult resveratrol decât vinul alb (dar mai puțin decât roșu.)
Cele mai semnificative beneficii ale vinului vin din antioxidanții din pielea strugurilor, în special resveratrolul. Un compus benefic pentru anti-îmbătrânire, resveratrolul protejează creierul și reduce riscul de boli de inimă. Vinurile roșii, fermentate cu piei, au cele mai ridicate niveluri ale acestui antioxidant benefic. Vinificatorii strecoară imediat pieile din vinul alb și vinurile rosé la începutul procesului de producție, determinând ca aceste vinuri să aibă niveluri mai scăzute de resveratrol.
Deși vinurile rosé conțin mai mult resveratrol decât vinurile albe, ele conțin mai puțin decât cele roșii. Unele vinuri rosé ar putea conține un amestec de vinuri roșii și albe, crescând nivelul de resveratrol.
Bucurați-vă de un delicios vin rosé și amintiți-vă că, la fel ca în toate lucrurile bune, moderarea este esențială. Noroc!
Advertorial!
Trimite articolul
Xse spune ca intre 50-70% dintre vinurile din comert sunt contrafacute, false, otravitoare si nu se face nimic pentru prinderea si arestarea escrocilor care vand bauturi contrafacute din apa, coloranti, alcol etilic si conservanti.