bihon.ro Web analytics

Cărți de peste 150.000 de lei pentru Biblioteca Universității din Oradea

De Crina Dobocan

Cărți de peste 150.000 de lei pentru Biblioteca Universității din Oradea

350 de titluri de carte în limba română, cele mai multe dintre ele publicate la edituri de specialitate, 72 de titluri de carte străină, dar și opt abonamente la periodice din țara noastră sunt achiziționate pentru studenții orădeni.
Scris de Crina Dobocan - 350 de titluri de carte în limba română, cele mai multe dintre ele publicate la edituri de specialitate, 72 de titluri de carte străină, dar și opt abonamente la periodice din țara noastră sunt achiziționate pentru studenții orădeni.

Biblioteca Universității din Oradea este mai bogată cu aproape 450 de titluri. Universitatea din Oradea a alocat în acest an un buget generos pentru biblioteca sa. Astfel, pentru achizițiile de carte, periodice și carte electronică, instituția a alocat suma de 150.000 de lei.

Într-o primă etapă, conducerea Universității din Oradea a alocat 60.000 de lei pentru achiziționarea de cărți și periodice românești și străine.

„Această sumă a fost împărțită între facultăți, conform unei decizii adoptate de Senatul Universității din Oradea, în funcție de numărul studenților, al profesorilor, doctoranzilor și cercetătorilor”, a explicat Daniela Bar, coordonatoarea Biroului Achiziție – Prelucrare al bibliotecii.

Este vorba de 350 de titluri de carte în limba română, cele mai multe dintre ele publicate la edituri de specialitate, 72 de titluri de carte străină, plus alte opt abonamente la periodice din țara noastră, cum ar fi: Revue Roumaine de Mathématiques Pures et Appliquées, revistele Arta, Buletinul construcțiilor, Academic Jurnal of Manufacturing Engineering și altele. De exemplu, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură a primit cărți și reviste de specialitate în valoare de 30.000 de lei, cea mai mare parte a lor fiind deja pe rafturile filialei noastre de la această facultate. Dacă ar fi să mă refer doar la periodice, putem aminti revistele: Igloo, Zeppelin, Transsylvania Nostra”, spune Daniela Bar.

De asemenea, Biblioteca Universității din Oradea este în plină procedură de derulare a unei achiziții consistente de ebook-uri.

„Toate aceste titluri vor fi în curând accesibile direct de pe site-ul Universității din Oradea, sectiunea Bibliotecă-Catalogul online-OPAC-Liberty 5”, a asigurat coordonatoarea Biroului de Achiziție – Prelucrare.

Daniela Bar anunță că pentru achiziționarea de carte electronică, a fost alocat un buget de 90.000 de lei, din care 70.000 lei vor fi alocați achiziționării unor titluri de specialitate și 20.000 de lei pentru cărți care vor intra în fondul de referință al Bibliotecii Universității din Oradea.

„În acest caz, procesul de selecție a titlurilor va fi unul mai laborios. Trebuie să ne asigurăm că ebook-urile pe care le vom achiziționa nu sunt deja cuprinse în oferta celor cinci baze de date, care pun la dispoziția studenților și profesorilor, sute de mii de titluri străine, accesibile de pe site-ul Universității din Oradea: ScienceDirect Journals, SprigerLink Journals, ProQuest Central, Clarivate Analytics (Web of Science, Journal Citation Reports, Derwent Innovation Index) și Scopus: https://www.uoradea.ro/Resurse+electronice?structure=Library”, este de părere Daniela Bar. JB – C.D.

 

Biblioteca Universității e mai bogată în titluri

Foto: UO

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. xxx says:

  E tare de tot aceasta biblioteca. A fost proiectata cu aer conditionat si ferestre care nu se deschid. Apoi a venit Chelul betonator cu pixul lui, si a facut cladirea eficienta fata aer conditionat, dar cu ferestre care nu se deschid. Vara e o placere inauntru. Ca si bazinul Olimpic dupa reabilitare nu mai are acoperis retractabil, sa fie ieftin.

 2. Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.