Unele dintre ele chiar vă reduc riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. Juicingul, un proces care presupune extragerea sucurilor nutritive din fructe și legume proaspete, a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Mulți oameni îl folosesc pentru detoxifiere sau pentru a adăuga mai mulți nutrienți în dieta lor. Susținătorii susțin că utilizarea unui storcător de fructe poate îmbunătăți absorbția nutrienților din fructe și legume, în timp ce alții spun că le elimină substanțele nutritive importante, cum ar fi fibrele.
Să aruncăm o privire mai detaliată asupra juicingului și efectelor sale asupra sănătății – atât bune, cât și rele.
Ce este juicingul?
Juicingul este un proces care extrage sucurile din fructe și legume proaspete folosind, de obicei, un storcător de fructe sau un blender. De obicei, un storcător de fructe îndepărtează majoritatea materiei solide, inclusiv semințele și pulpa, din fructe și legume întregi.
Lichidul rezultat conține majoritatea vitaminelor, mineralelor și antioxidanților prezenți în mod natural în fruct sau legumă.
Ce metode de juicing există?
Metodele de juicing variază, de la stoarcerea manuală a fructelor până la stoarcerea cu un storcător de fructe.
Iată două tipuri comune de storcătoare de fructe:
● Centrifugal. Aceste storcatoare macină fructele și legumele printr-o acțiune de filare de mare viteză cu o lamă de tăiere. Filarea separă, de asemenea, sucul de solide.
● Presă la rece. Numite și storcătoare masticatoare, acestea zdrobesc și presează fructele și legumele mult mai încet pentru a obține cât mai mult suc posibil.
Calitatea nutrițională a sucului obținut de la storcătoarele centrifuge și cu presă la rece este similară.
Care este scopul juicingului?
Juicingul este utilizat, în general, în două scopuri:
● Curățare sau detoxifiere: se elimină alimentele solide și se consumă doar suc timp de 3 zile până la câteva săptămâni. Unii oameni cred că consumul de suc îi ajută să își curețe corpul de toxine. Cu toate acestea, nici o dovadă nu susține eficacitatea acestuia.
● Suplimentarea unei diete normale: Sucul proaspăt poate fi folosit ca supliment la dieta zilnică, crescând aportul de nutrienți din fructe și legume pe care altfel nu le-ați consuma.
Juicingul este o modalitate ușoară de a obține o mulțime de nutrienți
Mulți oameni nu obțin suficiente substanțe nutritive numai din dieta lor. Nivelurile de nutrienți din alimentele pe care le consumați sunt, de asemenea, mult mai scăzute decât erau în trecut. Acest lucru se datorează în mare măsură metodelor de procesare și timpului necesar pentru a duce produse din pământ la supermarket. Mediile poluate și nivelurile ridicate de stres pot crește, de asemenea, cerințele dvs. pentru anumiți nutrienți.
Fructele și legumele sunt pline de vitamine, minerale, antioxidanți și compuși vegetali care pot proteja împotriva bolilor. Dacă vi se pare dificil să introduceți cantitatea recomandată de fructe și legume în dieta dvs. în fiecare zi, sucurile pot fi o modalitate convenabilă de a vă crește aportul.
Un studiu a constatat că suplimentarea cu suc mixt de fructe și legume pe parcursul a 14 săptămâni a îmbunătățit nivelul de nutrienți al beta-carotenului, vitaminei C, vitaminei E, seleniului și acidului folic al participanților. În plus, o revizuire a 22 de studii a constatat că consumul de suc din fructe și legume proaspete sau concentrat de pulbere amestecată a îmbunătățit nivelul de folat și antioxidanți, inclusiv beta caroten, vitamina C și vitamina E.
Ne poate proteja juicingul împotriva bolilor?
O mulțime de dovezi leagă fructele și legumele întregi de un risc redus de boli, dar studiile privind sucurile de fructe și legume sunt mai greu de găsit. Beneficiile pentru sănătate ale fructelor și legumelor se datorează parțial conținutului lor ridicat de antioxidanți, dar și fibrele joacă un rol important. Mulți antioxidanți sunt legați de fibre și sunt eliberați în sistemul digestiv.
Un aport ridicat de fructe și legume arată promițător în multe domenii ale sănătății. De exemplu, sucurile pot reduce riscul bolilor de inimă. Sucurile de mere și rodii au fost legate de scăderea tensiunii arteriale și a nivelurilor de colesterol. În plus, consumul de sucuri de fructe și legume sub formă lichidă (sau concentrații amestecate) poate reduce nivelul homocisteinei și markerii stresului oxidativ, ambii fiind legați de îmbunătățirea sănătății inimii.
Un studiu amplu a observat un risc redus de boală Alzheimer în rândul celor care au băut sucuri de fructe și legume de trei sau mai multe ori pe săptămână, comparativ cu cei care le-au băut mai puțin de o dată pe săptămână.
Reducerea riscului de Alzheimer se poate datora nivelurilor ridicate de polifenoli din sucuri. Aceștia sunt antioxidanți care se găsesc în alimentele vegetale și despre care se crede că protejează celulele creierului.
În ciuda acestor rezultate, sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege mai bine efectele fructelor și legumelor asupra sănătății.
Advertorial!
Trimite articolul
XFoarte natural si sanatos, ce pot zice… sa storci un fruct cu ajutorul unei masinarii ca sa obtii fructoza pura.