În luna noiembrie a acestui an, restaurantul Graf a lansat un concept în premieră în Oradea: seria Graf fEAT. presupune asocierea temporară cu alte restaurante de top din țară, cu scopul de a le oferi oaspeților oportunitatea de a testa preparate de renume din România. Dacă primul „episod” a fost despre faimosul Tudor Burgers din București, de această dată focusul se mută pe Ardeal, mai exact pe vestitul Elemózsia Food Truck.
Elemózsia Food Truck s-a bucurat de un succes răsunător în cadrul Street Food Festival Oradea, unde a fost cel mai căutat brand, datorită burgerilor delicioși pe care îi oferă.
„Sperăm ca oaspeții noștri să fie cel puțin la fel de entuziasmați de burgerii Elemózsia precum s-a văzut în cadrul Street Food Festival. Atunci au fost cu siguranță vedetele evenimentului. Nici nu e de mirare, chiflele lor – făcute după o rețetă cu totul specială – sunt incredibile, iar în completare vine carnea de calitate, gătită tot într-un mod propriu. Bineînțeles, sosurile și toate celelalte ingrediente utilizate creează un tot unitar care face burgerii memorabili. Inclusiv asocierile inedite contribuie la farmecul lor. Poate nu v-ați aștepta să găsiți gem de afine sau mere la grătar într-un burger, dar cu siguranță rezultatul final este excelent.”, a împărtășit cu noi Laviniu Alafi, managerul Graf Oradea.
Primul eveniment, un real succes
Primul eveniment din seria Graf fEAT. – cel cu Tudor Burgers – a fost un adevărat succes. Orădenii au fost încântați de burgeri, drept urmare s-a creat un boom de comenzi și de solicitări în restaurant. Tudor Aposteanu, fondatorul afacerii, a venit personal la Graf, pentru a contribui la realizarea preparatelor alături de echipa orădeană. Și de această dată vor fi prezenți membri ai echipei Elemózsia, asistând la întreg procesul de gătire.
În 10, 11 și 12 decembrie, veți putea alege dintre cei șase burgeri disponibili, printre care Patty Melt Burger (o specialitate cu pâine toast), Elvis Presley (o combinație inedită de vită, unt de arahide, bacon, banane la grătar și gem de afine), Smashed Burger, Monster Burger, Pulled Pork și burgerul vegetarian (cu camembert, mere la grătar, gem de afine și cremă de unt). Specialitățile Elemózsia sunt atipice, bazându-se pe combinații inedite și pe ingrediente pe care poate nu v-ați aștepta să le găsiți într-un burger. Ce vă putem spune sigur este că – odată gustați – există riscul să vă gândiți mult timp de acum încolo la „cei mai buni burgeri din Ardeal”.
Fondatorul Elemózsia, Jakab Mozes, a proiectat în acest brand visul lui, pornind business-ul imediat după ce s-a întors din Budapesta, unde a terminat faimoasa Școală de Bucătari „Gundel Karoly”. Însuși numele Elemózsia vine de la Mózsi, numele proprietarului, dar este totodată un derivat și din cuvântul tradițional „elemózsia”, care înseamnă „hrană” în limba maghiară. Încă din 2016, Elemózsia au reușit să respecte cu sfințenie principiile street food-ului de calitate: mâncare delicioasă, la prețuri acceptabile, și servire rapidă. Și chiar dacă mâncarea se prepară rapid, nu se face rabat de la ingredientele de cea mai bună calitate și nici de la modul autentic de preparare.
Prețurile burgerilor disponibili la Graf Oradea vor fi cuprinse între 32 și 45 de lei. Echipa locală va lucra în tandem cu cei de la Elemózsia, astfel că puteți fi siguri că vă veți bucura de preparate autentice, indiferent dacă alegeți să fiți serviți în restaurant, pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, nr. 3, sau să comandați acasă ori la birou prin sistemul propriu de livrare (pe bază de comandă telefonică, la 0754 991 133) sau platformele tazz by eMag, glovo și foodpanda.
Beri de la Bers Nova
Pentru că un burger merge cel mai bine cu o bere bună, echipa Graf vine și pentru această parte cu un producător ales pe sprânceană. Mai exact, Bers Nova, unul dintre cele mai îndrăgite branduri locale de bere artizanală. Ca la evenimentul cu Tudor Burgers, și în cadrul Graf fEAT. Elemózsia vor fi disponibile trei tipuri de bere: Helles, Porter și IPA.
Seria Graf fEAT. … va continua
Echipa Graf își dorește ca primele două episoade să fie doar începutul unei serii întregi de evenimente de tip pop-up, iar în viitor plănuiesc să invite alte restaurante din țară și, de ce nu, din străinătate. Pentru a rămâne la curent cu noutățile lor, vă recomandăm să îi urmăriți pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, dar și pe site-ul lor: www.restaurantgraf.ro
Comenzi: 0754 991 133ț
Advertorial! CH:
Trimite articolul
XDe ce le-o lua trei zile? Pe DN 60 sunt 5 ore de la Odorheiu Secuiesc pana la Oradea.
-
Atâta durează până “se face” burgherii.
-
o mizerie de mancare
-
La preturile de pe site … thanks but no, thanks! Sunt mai scumpi decat la targul din centru!