bihon.ro Web analytics

Cel mai mare număr de vaccinări anti-COVID de la începutul pandemiei. Aproape 4.000 de bihoreni imunizați în ultimele 24 de ore

De Marius Sasu

Cel mai mare număr de vaccinări anti-COVID de la începutul pandemiei. Aproape 4.000 de bihoreni imunizați în ultimele 24 de ore

În ziua următoare după anunțul bihoreanului Attila Cseke, ministru interimar al Sănătății, cu privire la noile restricții anti-COVID, discutate la nivel național, numărul bihorenilor care au decis să se vaccineze anti-COVID a fost de 3.960. 
Scris de Marius Sasu - În ziua următoare după anunțul bihoreanului Attila Cseke, ministru interimar al Sănătății, cu privire la noile restricții anti-COVID, discutate la nivel național, numărul bihorenilor care au decis să se vaccineze anti-COVID a fost de 3.960. 

Până la deschiderea centrului modular de vaccinare din Centrul Civic, județul Bihor nu a înregistrat niciodată 3.000 de vaccinări pe zi.

Interes neașteptat pentru Centrul de vaccinare modular din Oradea. S-ar putea depăși targetul de 3.000 vaccinări/zi

Vineri, 22 octombrie și sâmbătă 23 octombrie au fost raportate în total 6.904 vaccinări anti-COVID în județ.

Bilanțul persoanelor vaccinate cu schema completă a urcat la 156.021, iar cel al bihorenilor vaccinați cu boosterul a urcat la 19.303. Până în acest moment au fost administate 313.860 doze de vaccin anti-COVID în județ.

Peste 25% din teste, pozitive

Bilanțul cazurilor active de infectare cu virusul Sars-CoV-2 a urcat, sâmbătă la 5.503, după ce în ultimele 24 de ore au fost identificate 523 cazuri noi. Procentul de pozitivare al testelor a fost de 25.1%, fiind efectuate 2.078 de teste PCR și Antigenice.

În ceea ce privește situația medicală, numărul internărilor la ATI a crescut cu 1 și a ajuns la 69, iar cel al deceseor a crescut cu 15 și a ajuns la 1.844. Pe de altă parte, numărul bihorenilor care au fost vindecați de virus a crescut cu 221.

Amenzi de peste 5.000 lei

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat în ultimele 24 de ore, 2393 de persoane carantinate și 3804 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 109 societăți comerciale și 74 de mijloace de transport în comun.

„În urma controalelor au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, din care 30 cu avertisment scris și 8 cu amenzi în valoare de 5.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 237 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 44 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, 12 au acționat în patrule mixte, aplicând 10 sancțiuni contravenționale cu avertisment scris pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19″, transmite Prefectura Bihor.

13 localități, peste 11‰

Oradea și alte 12 localități înregistrează sâmbătă, 23 octombrie, incidența COVID de peste 11‰. Topul este condus de Ceica, cu rata de infectare de 17.86‰ și 61 cazuri active, la o populație de 3.415 locuitori. Incidența în Oradea a crescut și a ajuns la 11.53‰, cu 2.597 infectări active la o populație de 225.209 locuitori.

35 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. trilulilu says:

  vaccinati-va voi pt 3 mici cu sau fara mustar

 2. Of Doamne says:

  Nu repetați greșala mea eu îs la a 3 doza și tot la 6 luni tre sa i repet daca vreau să ma-i trăiesc corpul nu mai luptă deloc și când te gândești că la început a zis o singura doza iar acum toată viața ….am ajuns o legumă daca renunț la ser

  • adi says:

   Asta ai inteles tu? A spus ca dupa un timp nu are efect si e normal ca va lupta organismul cu boala ca si cum nu ai fi vaccinat. Nu esti leguma, leguma esti ca asta ai inteles. Tu ai inteles ca daca nu te mai vaccinezi o sa ai imunitate zero??? vai de capul tau

  • Chiar asa says:

   Hmmm, daca pana acum am fost 50% pentru vaccin acum chiar nu mai stiu ce sa cred. Eu sunt tare nelamurita si gandesc in felul urmator: De ce nu se fac niste investigatii inainte?🤔. Cum ar fi…la inima, plamani…etc
   Direct vaccin. Oare toata lumea poate tolera acest vaccin?Eu merg sa semnez ca nu am boli . Poate am alteafectiuni pe care nu le cunosc. Poate am inima marita sau plamanii deja afectati. Pentru toata lumea acest vaccin e o salvare? 🤔🤔🤔

   • Si eu gandesc la fel! De cand cu covidul asta nu mai auzim de alte afectiuni sau boli. Ce tare....covidul a inghitit raceala si gripa.😂 Iti curge nasul....ai covid! Febra...covid! Durere in gat....covid! Nas infundat...covid. Ce sa zic. says:

    Alo

 3. xxx says:

  Asteptam pe Lasca sa mearga cu batausii dupa el la centrul de vaccinare sa protesteze, si sa i se anuleze procesele pe care le mai are.

 4. janos2021 says:

  Vă dați seama ce vremuri trăim ?
  Tot ce e mai rău din nazism și comunism au fost combinate împreună.
  Drepturile fundamentale cu care ne-am născut fiecare dintre noi au fost efectiv șterse iar populația tembelă cu vaccinarea continuă să susțină acest nou guvern totalitar.
  Cu ce se acoperă politicienii ați văzut ? Cu replica “În alte țări europene” sau “În unele țări europene”.
  Da băi da am eu salariu de parlamentar sau de președinte să vorbesc așa comod ?
  Mă uit câți bani cheltuiesc pe mâncare că la bancă trebuie să plătesc ratele la apartament și la mașină iar eu cu ce mă ameninșță?
  Mă amenință că dacă nu mă vaccinez sunt concediat.
  E clar. Dreptul fundamental la muncă mi-a fost încălcat pe criteriu de discriminare.
  În alte țări europene prețul la alimente este mai mic ca la noi la orice iar salariul este de 3-5 ori mai mare.
  Dece luăm ca exemplu ALTE țări când problemele noastre sunt generate însuși de clasa politică ?

  • Florin says:

   Care e guvern totalitar? Cel interimar sau cel care urmează sa fie votat?

   a… dar cine o sa îl voteze? Nu cumva parlamentul? si atunci, mai e guvern TOTALITAR?

   Nu e un guvern DEMOCRATIC fiind votat de o MAJORITATE in parlament???

   Sunteți cam confuz…

   • janos2021 says:

    Citește declarația drepturilor omului dacă tot ai impresia că ești deștept. Revino cu un comentariu după ce ai citit 15 minute (Noul tău record personal).

    • Florin says:

     Sa înțeleg ca tu ai citit-o, dar, întrebarea este, ai si înțeles-o?

     eu cred ca nu! …art. 1 “…Ele sînt înzestrate cu ratiune şi constiinta şi trebuie să se comporte unele faţă de altele în spiritul fraternitatii.” NU?

     Ce spirit e acela când ție “ti se rupe” de cel din jurul tău?

     Vezi ca formularea corecta e “Declarația Universală a Drepturilor Omului” – daca tot ne dam “`ntelectuali”!

     PS Declarația nu este un tratat internațional ce ar implica unele consecințe juridice în cazul încălcării acesteia, fiind concepută ca un “ideal comun atins pentru toate popoarele și națiunile”.

     • Viorica says:

      Scrii bine Florin, câte clase ai?
      Am o iapă de vânzare. Nu o cumperi?

     • Ghiță says:

      Te aștept pe tine!
      Am o veste buna pentru tine, iți fac o prelevare de Exsudat Oro-Faringian sa te convingi de mărime, Ionica cu gura mica!

      De ce promovezi idei bolșevice?

     • Florin says:

      Veo`ricooo,

      Sintaxa și tipologia propozițiilor trebuie adaptă interlocutorului ca sa poată procesa(înțelege) informația!
      Pricepuși Veoricoooo, au`ba?

     • RaduVasile says:

      Florin cred ca janos2021 se refera la CEDO, care aplica Conventia europeana a Drepturilor Omului.

      La alegerile din 2020 prezenta la vot a fost de aproximativ 32% acest parlament nu prea are reprezentativitate, guvernul cu atat mai putin.
      te indemn sa citesti Constitutia României Art 16,Art 20,Art29,Art30,Art35 …. cred ca ar fi bine sa o citesti in integralitate.
      Ce raspuns astepti la intrebarea “Ce spirit e acela când ție “ti se rupe” de cel din jurul tău?”

      Neincrederea in vaccin a fost indusa in primul rand de guvernanti de la Iohannis,Arafat,Cercel si altii cu mesajele lor publice puerile ca doar ei inteleg ce e cu pandemia asta.

     • Florin says:

      Domnule RaduVasile,

      pentru mine ARTICOLUL 34 din Constituție :
      (1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
      (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.

      este cel mai esențial!

      Referitor la vot, bunica mea avea o vorba: “domnia si prostia se plătește” ,din păcate acesta e rezultatul absenteismului la vot tradus prin lenea si “miserupismul” specific poporului nostru. Spirit civic care lipsește cu desăvârșire la marea majoritate a “daci liberi”!
      Din păcate e mai ușor cu telecomanda si cu petul de bere pe banca in fata blocului!

      Chiar daca făcea referire la Conventia europeana a Drepturilor Omului, acolo găsim:
      ” ARTICOLUL 15
      Derogarea în caz de stare de urgenţă
      1. În caz de război sau de alt pericol public ce ameninţă viaţa naţiunii, orice Înaltă Parte Contractantă poate lua măsuri care derogă de la obligaţiile prevăzute de prezenta Convenţie, în măsura strictă în care situaţia o impune şi cu condiţia ca aceste măsuri să nu fie în contradicţie cu alte obligaţii care decurg din dreptul internaţional.” are CERTIFICA masurile luate!

      In schimb el a scris (cu subiect si predicat) :”Citește declarația drepturilor omului dacă tot ai impresia că ești deștept.”
      deci, făcea referire fix la ce i-am răspuns mai sus!

   • Xyoriginal says:

    Du-te naibii de nesimțit,ce îți mai place sa faci pe prostu!

    • Florin says:

     După tine, panarama “originala”… dupa tine !
     Celor cu probleme la “uniate centrala” trebuie sa le cedezi locul , sa ii lași in fata!
     Prin urmare, mergi tu primul!😂
     Ai prioritate!

 5. Ioana says:

  Lenin spunea :
  -Disperarea provocata de foame, poate determina o atitudine binevoitoare sau măcar neutra a maselor față de noi.

  • Ghiță says:

   Lumea ta a cam apus de mult…
   De ce promovezi idei bolșevice?

   • Ioana says:

    Ghiță puța mică, tu ai puța în cap.
    Vremurile lui Lenin au apus, dar metodele sale aplicate azi de cei care conduc lumea au rămas.

    • Ghiță says:

     Tu tot ești cu ea in gura, probabil duci lipsa, am o veste buna pentru tine, daca vrei iți fac o prelevare de Exsudat Oro-Faringian sa te convingi de mărime!

     si totuși, de ce promovezi idei bolșevice?

     • Mișu says:

      De ce promovezi idei naziste, Gheorghe?

     • Ioana says:

      Ghiță puța mică, te văd tensionat. Recomand să faci o labă mică,câ astea cu bolșevismul nu-s de tine.

     • Ghiță says:

      Ionuța,

      la fel ca la Viorica si Mișulică :

      Am o veste buna pentru tine, iți fac o prelevare de Exsudat Oro-Faringian sa te convingi de mărime, Ionica cu gura mica!

      De ce promovezi idei bolșevice?

   • RaduVasile says:

    Cine nu cunoaste istoria s-ar putea s-o repete

 6. DragosV says:

  Sincer o intrebare Daca ai Covid poti fii vaccinat? Deacea intreb ca in 24 de ore sau vaccinat 4000 de oameni si dintre acestea cite persoane sa facut Testul Covid inainte de vaccinare?

 7. Unu says:

  Bună, seara, o întrebare va rog, cine “dorește” sa se vaccineze ca urmare a constrângeri din partea oficialităților, deci fără obligația de a semna acordul pacientului informat, deoarece se vaccineaza împotriva voinței sale, are posibilitatea sa se vaccineze prin fax? Sau on-line ? Întreb pt un prieten, deci va rog sa nu ma insultați . Mulțumesc.

 8. Vaccin says:

  Barăcile pentru înțepat aparțin de Instituțiile Statului. Dar în Instituțiile Statului nu se poate întra fără Certificat Verde, așa că dacă nu pot intra în baracă nu mă pot vaccina.
  Este corect ce spun ?

 9. Coco says:

  Le a iesit ! Se dau vaxinurile ! Vin comisioanele ! De tratamente in spitale si in farmacii la anul si la multi ani ! Vaxinul e baza ! In Ungaria lui Orban se ofera tratament gratuit in farmacii cu antivirale . Multa sanataye vaxinatilor!

 10. YT@MP# says:

  O gramada de cretinoizi care au cedat razboiului psihologic lansat de catre un palestinian imputit care face jocurile unor evrei si mai imputiti decat el. Asta e partea cea mai ciudata a povestii.

 11. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  RA Residence, apartamente noi premium în Oradea, cu finalizare în 2022!
  RA Residence va construi 29 de apartamente premium noi, de 1, 2, 3 camere în zona Cantemir-Universităţii (Str Rapsodiei nr 4), cu finalizare in 2022, fiind spaţioase şi având structură modernă şi spaţii comerciale la parter.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 4.000 de cazuri active Covid-19 în Bihor. Aproape 800 de infectări confirmate în 24 de ore

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţii de artă fotografică, de Ziua Culturii Maghiare
  Artistul fotograf orădean Ștefan Tóth István vernisează expoziţii în județul Hajdú – Bihar.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico - economici pentru centura Aleșd
  Șoseaua de centură va fi formată din două tronsoane, respectiv o variantă de traseu în partea de sud ca alternativă la DN 1 și o variantă în partea de nord a orașului ca alternativă la DN 1H.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben de viscol și vânt la munte
  Administrația Națională de Meteorologie a emis joi avertizări Cod galben de viscol și intensificări ale vântului la munte, în 25 de județe. Alertele meteo sunt valabile pentru următoarele zile.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr beiușean prins drogat la volan
  Polițiștii bihoreni au prins joi, 20 ianuarie, la ora 00:40, un tânăr de 24 de ani care conducea sub influența drogurilor.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.