bihon.ro Web analytics

Cererile pentru încălzire se preiau toată iarna

De Crina Dobocan

Cererile pentru încălzire se preiau toată iarna

FOTO: Playtech.ro
1.659 de orădeni au solicitat ajutoare pentru încălzire de la începutul sezonului rece.
Scris de Crina Dobocan - 1.659 de orădeni au solicitat ajutoare pentru încălzire de la începutul sezonului rece.

Documentele necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire se pot depune la sediul Direcției de Asistență Socială Oradea pe tot parcursul sezonului rece, iar cele pentru suplimentul pentru energie, pe tot parcursul anului.

„De la începutul perioadei și până la data de 20 noiembrie 2021, s-au înregistrat 1.659 de cereri, dintre care 1.372 pentru energie termică, 90 de cereri pentru gaze naturale, 185 pentru lemne și 12 solicitări pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie electrică. Astfel, consumatorii vulnerabili care au depus aceste solicitări vor intra în drepturi începând cu data de 1 noiembrie 2021, iar cererile depuse după data de 20 a lunii vor intra în plată cu luna următoare”, a anunțat Direcția de Asistență Socială Oradea (DASO).

În contextul pandemic actual, pentru cererile de energie termică, asociațiile de proprietari vor verifica, prin semnătură și ștampilă, numărul camerelor branșate la sistemul de energie termică, numărul persoanelor luate în calcul la stabilirea cheltuielilor pentru întreținere, nominal persoanele de la adresă și codul furnizorului de energie termică.

Ajutoare între 1.386 și 2.053 de lei

„Consumatorii particulari vor prezenta ultima factură de la SC Termoficare Oradea. Totodată, pentru accesarea suplimentului pentru energie, în vederea identificării codului de client CLC/POD, persoanele vor depune în fotocopie factura integrală (față/verso) pentru energie electrică/gaze naturale, în vederea operării de către furnizor a reducerii la plata facturii”, mai precizează DASO.

Potrivit acestuia, consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică, gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și/sau petrolieri beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 1.386 lei în cazul familiilor şi 2.053 lei în cazul persoanelor singure.

„Pentru acordarea suplimentului pentru energie, solicitanții trebuie să îndeplinească aceleași condiții (privind veniturile și bunurile aflate în proprietate). Suplimentul pentru energie se acordă lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, în sumă fixă, în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de: 30 de lei pe lună pentru consumul de energie electrică; 10 lei pe lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei pentru consumul de energie termică și 20 de lei pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri”, mai arată DASO.

Modificări

Titularii ajutoarelor de încălzire și a suplimentului energetic sunt obligați să comunice orice modificare intervenită în situația locativă, componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data la care a intervenit modificarea. Comunicarea modificărilor se face prin depunerea unei noi cereri și declarații pe propria răspundere, însoțită de documentele doveditoare care justifică modificarea.

Preluarea cererilor și a documentelor justificative se face la sediul Direcției de Asistență Socială Oradea, situat pe str. Primăriei nr. 42 – Serviciul Relații cu Publicul și Evaluare Inițială, în următorul interval orar: luni – miercuri, orele 07:30 – 16:30; joi, orele 07:30 – 18:30M; vineri, orele 07:30 – 16:00. Cererile se preiau și la Centrele Sociale Multifuncționale Rogerius ll (str. Ep. Ioan Suciu nr. 1 bl. ZP1) și Nufărul (str. Nufărului nr. 47, bl. D 111 ), de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un transport agabaritic va tranzita județul Bihor. Traseul vehiculului
  CNAIR a anunțat, miercuri, că în următoarea perioadă se va efectua un transport agabaritic cu depășiri pe ruta Sibiu-Borș II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o contestație a fraților Costa și a pompierului Butuc, respinsă de Curtea de Apel Oradea
  Frații Florin și Andrada Costa și fostul pompier Cătălin Butuc rămân în continuare după gratii. Curtea de Apel Oradea a respins miercuri, contestația celor trei tineri care au terorizat o femeie, de prelungire a arestului preventiv.

  BIHON Sport local

  Turneu caritabil la Avram Iancu. „Maracanito 2021, ediție specială Ionuț Mânz”

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Dacă o persoană are anumite boli, trebuie să evite vaccinul? Răspunde dr. Ramona German, medic specialist în medicina de familie
  Întrebarea și răspunsul au fost formulate în cadrul dezbaterii „În dialog cu medicii”, moderată de către jurnalistul Octavian Haragoș. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare desfășurată sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”, inițiată de către Primăria Municipiului Oradea.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. 10 si 15.12.2021 - PL Salonta + Rural + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Mapamond

  Pfizer: Doza 3 a vaccinului este eficientă împotriva Omicron. Un nou vaccin va fi gata în martie
  Reprezentanții companiei Pfizer anunță că doza 3 a vaccinului anti-COVID este eficientă împotriva variantei Omicron. Un nou vaccin, adaptat noii variante a virusului, ar putea fi lansat în luna martie. 8

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.