bihon.ro Web analytics

BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Aplicații
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Criza COVID19 generează noi RECORDURI în Piața Imobiliară din Bihor!

Criza COVID19 generează noi RECORDURI în Piața Imobiliară din Bihor!

la 26 October 2021 07:00 Reactualizat la: 25 October 2021 14:38
10 Comentarii

Criza COVID19 generează noi RECORDURI în Piața Imobiliară din Bihor!

26 October 2021 07:00 Reactualizat la: 25 October 2021 14:38
Creștere cu 42.9% a numărului mediu de tranzacții lunare, din Iunie 2020 până acum! Vezi cum a evoluat situația în toată țara.
Creștere cu 42.9% a numărului mediu de tranzacții lunare, din Iunie 2020 până acum! Vezi cum a evoluat situația în toată țara.

Trimite articolul

X

De ce a crescut numărul de tranzacții imobiliare?

Numărul de tranzacții imobiliare a crescut masiv în județul Bihor după încheierea stării de urgență, ceea ce a dus automat la o creștere a prețurilor.

Acest număr a crescut, în primul rând, datorită contextului actual la nivel național, în care predomină incertitudinea.

În al doilea rând, datorită standardului ridicat de calitate a vieții din Oradea, care oferă condiții optime atunci când vorbim despre transport, sănătate, cultură, siguranță în spațiile publice și, nu în ultimul rând, administrația locală joacă un rol decisiv în calitatea vieții cetățenilor.

Acestea din urmă stimulează tot mai mulți oameni din județele limitrofe să se mute în Oradea și să investească aici, iar asta se reflectă în creșterea numărului de tranzacții și implicit în creșterea prețurilor.

RECO Imobiliare anunță publicarea unui studiu cu privire la tranzacțiile cu proprietăți imobiliare înregistrate după încheierea stării de urgență în Bihor și la nivel Național.

Astfel, în județul Bihor au fost încheiate în perioada Iunie 2020 – Septembrie 2021, un număr de 28.204 de tranzacții – ceea ce înseamnă o medie de 1.762 de tranzacții pe lună, după ridicarea stării de urgență.

Media lunară a tranzacțiilor în județul Bihor, în anul 2020 (aici incluzând perioada de la începutul anului și din starea de urgență) a fost de 1.324 imobile pe lună, cu 7.91% mai mult față de anul 2019, când s-a înregistrat o medie de 1.227 de vânzări pe lună.

De la începutul anului 2021, până în prezent, s-a înregistrat o medie de 1.892 de tranzacții pe lună în județul Bihor, o creștere cu 42.9% față de anul 2020, conform datelor obținute de la ANCPI.

Graficul nr. 1 ”Numărul mediu de tranzacții imobiliare lunare în Bihor, Ianuarie 2009 – Septembrie 2021”
(sursă: grafic realizat de RECO Imobiliare pe baza datelor obținute de la ANCPI)

Românii preferă în general să își țină economiile investite în “cărămizi” și astfel, cumpără imobile de fiecare dată când au ocazia.
Darius Gal, fondatorul RECO Imobiliare explică fenomenul de creștere a numărului de tranzacții:

“Românii folosesc imobiliarele că mediu de stocare a valorii, iar acest lucru se observă cel mai tare acum, când predomină incertitudinea la nivel național, incertitudine provocată de inflație, slăbirea monedei naționale, variațiile ratei dobânzii și, nu în ultimul rând, mediul politic aflat parcă în continuă criză și scandal.

Pe scurt, gândirea e ceva de genul “am bani, cumpăr apartament că nu se știe ce va fi mâine și cât vor mai valora banii mei, dar valoarea apartamentului sigur va crește în timp și poate mai încasez și o chirie…”. Și nu este fundamental greșit, după părerea mea. Spun asta bazându-mă pe studiile EUROSTAT care arată că peste 95% dintre români dețin un imobil.

Singurul pericol l-ar reprezenta o schimbare cu 360 de grade a perspectivei întregii populații și orientarea către alte metode de economisit/ investit banii, în afară de imobiliare, ceea ce ar duce la o scădere dramatică a cererii pentru imobiliare.
Asta ar duce la o scădere generală a prețurilor în imobiliare, însă șansele ca acest eveniment să se producă sunt la fel de mari ca șansele echipei naționale de fotbal de a câștiga Cupa Mondială.”

Explozie a numărului de tranzacții după ieșirea din starea de urgență:

“La nivelul județului Bihor am observat o revenire graduală a interesului pentru achiziția de imobile după ridicarea stării de urgență, până în luna Octombrie 2020 când a avut loc BUMUL, iar numărul de tranzacții din județul Bihor a crescut cu 78% față de luna precedentă, menținând acest număr la un nivel ridicat până în prezent”, completează Darius Gal.

La nivel național, numărul mediu lunar de tranzacții imobiliare a crescut cu 11.9% în 2021, față de anul 2020 și cu 11.59% în anul 2020, față de anul 2019.
Așa cum se poate observa în Graficul nr. 2 ”Numărul mediu de tranzacții imobiliare lunare în România, Ianuarie 2009 – Septembrie 2021”, la nivel Național, anul 2015 a reprezentat apogeul pentru numărul de tranzacții imobiliare, înregistrându-se 74.181 de operațiuni.

 

 

 

Graficul nr. 2 ”Numărul mediu de tranzacții imobiliare lunare în România, Ianuarie 2009 – Septembrie 2021” (sursă: grafic realizat de RECO Imobiliare pe baza datelor obținute de la ANCPI)

Piața imobiliară locală urmează același trend cu piață imobiliară la nivel național, așa cum se poate observa în Graficul nr. 3 ”Evoluția numărului mediu de vânzări lunare în Bihor și în România”, fapt care susține afirmațiile liderului celor de la RECO Imobiliare privind comportamentul românilor privind investițiile.

Graficul nr. 3 ”Evoluția numărului mediu de vânzări lunare în Bihor și în România” (sursă: grafic realizat de RECO Imobiliare pe baza datelor obținute de la ANCPI)

Ce se întâmplă cu prețurile?

Legat de evoluția prețurilor, am luat în considerare declarația unuia dintre cei mai apreciați consultanți imobiliari ai momentului din județul Bihor, conform evaluărilor de pe Google ale clienților: Darius Terebenț – Master Broker & Team Leader în cadrul agenției RECO Imobiliare:

“Prețurile cresc, iar unul din factorii care duc la creșterea prețurilor din piața imobiliară este alinierea României la nivel European cu țările adiacente precum Croația, Slovenia, Slovacia, Cehia.
Totodată, pandemia a avut un efect pozitiv asupra evoluției din piața imobiliară datorită cereri ridicate de locuințe cu suprafețe mai mari și nu numai. Această creștere este datorată de nevoia oamenilor de a munci de acasă, fapt care a dus la o creștere cu 38% a vânzărilor de apartamente cu 3 și 4 camere, față de 2020.

Cu toate că, la nivel național, prețul mediu al imobiliarelor în 2021 este de 1.950 euro/ mp, foarte apropiat cu cel din vârful de “bulă” din 2008 când acesta era de 2.100 euro/ mp, puterea de cumpărare a românilor s-a dublat față de 2008, rezultând într-un efort de cumpărare mult mai scăzut față de anii precedenți. Spun asta pentru că în anul 2008, pentru a achiziționa un metru pătrat de imobil, românii aveau nevoie de 5.1 salarii medii nete, pe când în 2021 au nevoie doar de 1.9 salarii medii nete.

În cursul anului 2021, am remarcat o creștere a cererii de locuințe în Oradea de la clienți din alte orașe, cum ar fi: Cluj-Napoca, Timișioara, Craiova, Iași, București, Arad.

84% dintre oradeni sunt de părere că acest lucru se datorează în mare parte serviciilor administrative ale orașului, care în ultimii 8 ani l-a avut la conducere pe Ilie Bolojan.

Pe acest considerent, odată cu continua dezvoltare a infrastructurii în Oradea și județul Bihor, piața imobiliară va continua să se dezvolte atât în cerere cât și în ofertă. Aceste lucruri indică o continuă crește a prețurilor pentru imobiliare în Oradea.“, afirmă Darius Tereben – Master Broker & Team Leader la RECO Imobiliare.

Cum se comportă cumpărătorii în acest moment?

În măsură să formuleze o opinie despre comportamentul actual al cumpărătorilor este Ioana Bonca, unul dintre cei mai vechi consultanți imobiliari din județul Bihor, cu o experiență de peste 11 ani la activ.

”Deși marea majoritate a cumpărătorilor speculează scăderi dramtice de prețuri în piața imobiliară și “o criză cum n-am mai văzut”, în viitorul apropiat, aceștia nu renunță la dorința de a cumpăra, ba mai mult se împart în două categorii clare și distincte:

1. Cumpărătorul cumpătat – de obicei îl găsim la proprietățile cu 3-4 camere – este cel care schimbă o locuință mai mică cu una mai mare (pentru că s-a mărit familia cu un copil sau pentru că munca de la birou s-a mutat acasă). În această categorie intră cumpărătorii care știu exact ce vor, sunt atenți la detalii și caută proprietăți care nu mai au nevoie de îmbunătățiri.

2. Cumpărătorul grăbit – apare de obicei la apartamentele cu 1-2 camere. Sunt tipul de persoane care nu au încredere să-și țină economiile acasă sau la bancă și preferă să-i investească într-un imobil în cel mai scurt timp posibil. Atitudinea acestei categorii o putem compara cu ușurință cu ”febra cumpărăturilor dinaintea sărbătorilor de iarnă”.

În ambele categorii există persoane care cumpără cu credit deoarece preferă să plătească o rată lunară și nu o chirie, cu toate că marea majoritate sunt de părere că nu este o perioadă optimă pentru a te împrumuta la bancă.

Tot la ambele categorii putem să ne raportăm și când spunem cu mândrie că de la o zi la alta crește încrederea pe care cumpărătorii o acordă agențiilor imobiliare: “tranzacția se desfășoară în cel mai scurt timp și în cel mai profesionist și transparent mod plus că putem avea mai multă încredere că actele sunt în regulă” spunea recent un cumpărător.

Concluzie: indiferent cât de instabilă ar fi piața sau cât de mari ar fi prețurile, simțul proprietății primează.”

Ioana Bonca este specializată în rezolvarea problemelor imobiliare complexe și se identifică perfect cu istoria recentă a companiei RECO Imobiliare, fiind printre consultanții imobiliari cu cele mai multe tranzacții încheiate cu succes, de la fondarea companiei până în prezent. Ioana Bonca este Master Broker & Team Leader în cadrul agenției imobiliare reprezentative pentru Oradea, RECO Imobiliare.

Cum să profiți la maxim de această perioadă?

În cursul anului 2021, am remarcat în Oradea o creștere a cererii de locuințe din partea clienților din alte orașe, o creștere a prețurilor și o creștere a numărului de tranzacții imobiliare.

Majoritatea clienților apelează la marile agenții imobiliare din Oradea, precum RECO Imobiliare atunci când vor să își cumpere un imobil aici.

Dacă vrei să vinzi un apartament, o casă, un teren sau un spațiu, la cel mai bun preț posibil, într-un timp rezonabil și fără prea multă bătaie de cap din partea ta, ia legătură cu RECO Imobiliare deoarece aici primești gratis:

– Expunere către cumpărătorii care se mută în Oradea

– Promovare de top

– Fotografii profesionale

– Evaluarea proprietății

– Certificat energetic

– Consultanță privind actele proprietății pe care vrei să o vinzi

Pașii tranzacției:

1. Suni la RECO Imobiliare – 0771 656 829

2. Primești un consultant imobiliar dedicat

3. Ne ocupăm de tot (evaluare, fotografiere, promovare, vizionări, negociere, acte)

4. Semnezi actele și îți încasezi banii

Simplu. Practic. Avantajos.

“RECO Imobiliare este agenția imobiliară din Oradea care există pentru Orădeni și misiunea noastră rămâne în continuare aceea de a te ajută să faci tranzacții imobiliare profitabile, indiferent de vremuri. (intră pe www.recoimobiliare.ro și află mai multe)

Vrem ca toți competitorii noștri să știe că, prin efort asiduu, energie și hotărâre, ne vom lua în continuare la întrecere în ceea ce privește transparența, valoarea adăugată fiecărei tranzacții și suportului acordat clienților, nu pentru a spori profiturile companiei, ci pentru îndeplinirea misiunii companiei, aceea de a ajuta clienții să facă tranzacții imobiliare profitabile.

Facem asta pentru creșterea calității serviciilor din domeniul imobiliar, deoarece din concurență se naște calitatea.

Dorim ca toți clienții să știe că suntem dedicați unei cauze sociale, în concordanță cu misiunea noastră, pe care am amintit-o mai sus.

Având în vedere punctele noastre forte și scopul nostru social, munca noastră nu este doar o muncă, este o cauză; o cauză menită să asigure că fiecare client RECO are de câștigat în urma tranzacțiilor imobiliare făcute cu ajutorul nostru, astfel încât la finalul oricărei tranzacții clientul nostru să știe că au fost îndeplinite toate diligențele necesare maximizării profitului tranzacției sale.

La finalul fiecărei tranzacții clientul RECO va fi împăcat și va ști că nu există nici măcar un singur lucru în plus pe care l-am fi putut face și nu l-am făcut pentru ca tranzacția să fie profitabilă.

Avem o mare responsabilitate:

Responsabilitatea de a face tot ceea ce este corect pentru clienții noștri, prima dată și de fiecare dată.

O responsabilitate în întâmpinarea căreia ieșim toți membrii agenției – căci astfel ne asigurăm relevanța și, mai important, acesta este lucrul ce trebuie făcut. Și cu toții avem extraordinara oportunitate de a crește odată cu succesul agenției RECO Imobiliare.

Stimați clienți, vă mulțumim pentru încrederea acordată până acum, pentru încrederea acordată în prezent și pentru încrederea acordată de acum înainte.

RECO Imobiliare a fost, este și va fi în continuare aici, pentru voi.” – Darius Gal, fondator RECO Imobiliare.

Despre RECO Imobiliare – agentie imobiliara Oradea.

Echipa RECO te ajută să obții cel mai bun preț pentru apartamentul, casa, terenul sau spațiul tău, fiind singura agenție imobiliară din Oradea care îți oferă gratis certificatul energetic, evaluarea proprietății, promovarea și, cel mai important, o ședință foto profesională pentru proprietatea ta.

Vinzi un apartament, o casă, un teren sau un spațiu comercial?

Vrei să obții cel mai bun preț din piață?

Când crezi că e cel mai bun moment să începem?

Sună acum la 0771 656 829.

www.recoimobiliare.ro

https://www.facebook.com/RECOimobiliare

https://www.instagram.com/reco_imobiliare/

*oferta de mai sus este condiționată de pachetul de beneficii pe care îl alegeți la semnarea contractului de colaborare

Trimite articolul

X
10 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. george says:
    October 26, 2021 at 9:06 am

    problemele imobiliare complexe ?? :)))))

    Reply
  2. Alin says:
    October 26, 2021 at 8:35 pm

    Amuzant articol, un fe de stand up pentru cine intelege si in rest o tentativa de prostit prostii:))))).

    Reply
  3. Vasy says:
    October 27, 2021 at 8:01 am

    O reclama de prost gust care nici macar nu este marcata ca reclama. Din nou un redactor JB s-a vandut pe doi lei. ¨Sunati acum¨ la un numar prepay de DIGI – halal agentie. Preturile “cresc” doar cand vrei sa cumperi, ia incearca sa vinzi ceva sa vezi ce “defavorabila e piata in contextul COVID” care apropo nu are nici o legatura decat in capul flamanzilor din imobiliare.

    Reply
    • zsizsi says:
      October 27, 2021 at 10:11 am

      O viziune foarte bună, încerc să vând și eu un imobil, dar nu reușesc să vând nici la prețul la care s-a achiziționat în 2009 cu toate că s-au adus îmbunătățiri gen centrală pe gaz acoperiș refăcut de 1 an. Articolul este o speculație, o reclamă ieftină să energizeze pe termen scurt piața locală.

      Reply
    • eu says:
      October 27, 2021 at 10:32 am

      Adevarat!!

      Reply
  4. ss says:
    October 29, 2021 at 11:05 am

    Salutare,

    doar..asa…de curiozitate…..
    cine este si firma asta..?..
    ceva guru in imobiliare.,…..???.. a..inventat noi procese de vanzari….?
    …NU ..cred……
    daca te uiti pe turnover-ul ei..in ultimii ani……concluzie …e simpla…….
    ………du-te…du-te…du- te…. lasa..ne….

    Reply
    • salutare ss says:
      October 29, 2021 at 1:02 pm

      iarta-i acuma gigele ca ti-au pus cap la cap niste cifre verificabile in sursele pe care le-au citat.. =)) numa nu te enerva pe ei :)) suntem mici noi pt jocurile astea, crezi ca iti arata cineva cat castiga?

      Reply
      • ss says:
        October 29, 2021 at 7:33 pm

        Salut,
        No comment…. discutam de lucruri..total
        .diferite..
        Fiecare..Intelege
        .ce poate…

        Reply
        • salutare ss says:
          October 30, 2021 at 7:19 pm

          la cum scrii iti dai seama ca e si greu sa inteleaga cineva ceva, gigele :))

          Reply
          • ss says:
            October 31, 2021 at 7:52 am

            Gigele, i-a si tu un dicționar, poate te ajuta..sau citește pe silabe..e mai usor

  5. BIHON Sport local

    CS Oșorhei a eliminat deținătoarea Cupei
    CS Oșorhei a reușit să se califice în semifinalele Cupei României la fotbal (faza județeană) după ce a eliminat pe Crișul Sântandrei. 

    România

    David Popovici, medalie de aur și record mondial la Campionatul European de natație de la Roma
    David Popovici a câștigat sâmbătă prima sa finală de la Campionatul European de Natație de la Roma. Înotătorul de 17 ani s-a impus în finala de la 100 metri liber.

    BIHON Sport local

    Eșec cu CSM Satu Mare
    Lotus Băile Felix a pierdut cu scorul de 0-1 (0-0) meciul amical disputat sâmbătă pe teren propriu, la baza din Sânmartin, în compania echipei CSM Satu Mare.

    BIHON CAO

    Citiri contoare Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    LOCURI DE MUNCĂ
    Compania de Apă angajează instalatori apă-canal şi electricieni

    BIHON CAO

    Compania de Apă anunță consumatorii din Uileacu de Munte că apa nu este bună de consum

    Mapamond

    VIDEO
    Cel puţin 11 morţi printre care și doi copii, în urma unui atac comis de un individ în Muntenegru
    O dispută legată de chirie ar fi fost motivul pentru care un bărbat în vârstă de 34 de ani a ucis vineri după amiază în Muntenegru zece persoane, inclusiv doi copii, şi a rănit alte şase, înainte de a fi el însuşi împuşcat mortal, potrivit presei locale.

    România

    Două medalii de aur pentru România la Campionatele Europene de Canotaj
    Echipajele de dublu rame feminin și dublu rame masculin au câștigat sâmbătă medaliile de aur la Campionatele Europene de Canotaj.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Medicul care a luptat pentru a salva viața fetiței sale propune o reflecție pe tema eutanasierii
    “Născuți pentru a trăi – Călătoria unui medic pentru a salva vieți” este considerată” … o călătorie personală sinceră, tulburătoare a unui tată și un medic care dovedește că viața merită salvată și nimeni nu este „mai bine mort.”, de către Joni Eareckson Tada, Fondator și CEO, Joni and Friends International Disability Center. 
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Vremea
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.