bihon.ro Web analytics

De ce să alegeți șapa cu anhidrit

De ce să alegeți șapa cu anhidrit

Șapele pentru pardoseală reprezintă cele mai eficiente metode pentru a nivela și finisa betonul într-o clădire. O șapă pentru podea poate fi aplicată pe plăcile de beton și este realizată de regulă dintr-un material ce cuprinde ciment, nisip și produse pe bază de latex, lianți anhidrit și apă.
Șapele pentru pardoseală reprezintă cele mai eficiente metode pentru a nivela și finisa betonul într-o clădire. O șapă pentru podea poate fi aplicată pe plăcile de beton și este realizată de regulă dintr-un material ce cuprinde ciment, nisip și produse pe bază de latex, lianți anhidrit și apă.

Atunci când sunteți în proces de construcție sau nivelare a podelelor, șapele reprezintă alegerea potrivită pentru uniformizarea acestora și pentru acoperirea țevilor folosite pentru încălzirea în pardoseală. O șapă cu anhidrit lichidă este o alegere din ce în ce mai populară grație ușurinței de aplicare și multiplelor beneficii aduse podelelor.

Ce este o șapă de podea cu anhidrit?

Șapa de podea cu anhidrit este un mortar auto-nivelant, cu o consistență lichidă. Este ușor de realizat, beneficiază de costuri reduse și a devenit foarte populară în construcțiile noi. Șapa cu anhidrit este o șapă concepută pentru ușurința în utilizare în diferite proiecte comerciale, dar și casnice.

Acest tip de șape utilizează un liant chimic, anhidrit de sulfat de calciu, care, amestecat cu nisip, oferă o șapă autonivelantă, autocompactantă, extrem de rezistentă. Amestecul odată preparat, este turnat până când totul este umplut complet, obținându-se o suprafață plană.

Când este indicat să folosiți șapa cu anhidrit?

Șapa cu anhidrit reprezintă un substrat ideal pentru pardoselile cu pachet din lemn, laminat sau gresie. Este o alegere potrivită cu atât mai mult atunci când optați pentru încălzire în pardoseală.

Există însă câteva situații în care nu se recomandă utilizarea șapei pe bază de sulfat de calciu, și anume, în locurile supuse contactului cu apa. Atunci când intră în contact cu apa, anhidrita se poate decolora, umfla și favoriza apariția mucegaiului. Așadar în băi, toalete, la subsol sau în exterior, nu se recomandă utilizarea ei.

De ce să utilizați o șapă lichidă pe bază anhidrit?

Șapa lichidă pe bază de anhidrit reprezintă alegerea ideală grație siguranței și ușurinței în ceea ce privește aplicarea. În funcție de suprafețele podelelor, șapa se toarnă manual sau cu ajutorul unei pompe, nefiind necesare ulterior tamponări sau finisarea suprafeței. Tot ce aveți de făcut este taparea ușoară a suprafeței pentru îndepărtarea aerului prins în compoziție.

Șapa de podea lichidă cu anhidrit poate acoperi de 20 de ori mai multă suprafață într-o singură zi, comparativ cu o șapă clasică din nisip și ciment. Nu necesită strat de armare, podelele cu o astfel de șapă nu se vor ondula și crăpăturile apărute ulterior, sunt minime.

Șapa lichidă cu anhidrit beneficiază de numeroase avantaje. Utilizați o astfel de șapă atunci când doriți un sistem de încălzire prin pardoseală, un proces de turnare rapid, o aplicare mai subțire și într-o perioadă mai scurtă.

Șapa cu anhidrit nu necesită armare, ceea ce face ca aplicarea ei să nu necesite pregătire prealabilă.

De asemenea, după 24-48 de ore, pot fi reluate lucrările în interiorul camerelor în care s-a folosit șapa autonivelantă cu anhidrit.

Puteți folosi șapa cu anhidrit dacă beneficiați de încălzire în pardoseală?

Atunci când decideți ca sistemul de încălzire al casei să fie efectuat prin pardoseală, șapa lichidă cu anhidrit reprezintă o soluție eficientă, comparativ cu cea tradițională din ciment. Transferul de căldură va avea loc mai rapid și va fi realizat mai uniform. Acest lucru se datorează inerției termice scăzute.

Coeficientul de conductivitate termică este mult mai ridicat în ceea ce privește șapa lichidă pe bază de ahnidrit, crescând încălzirea spațiilor. De asemenea, porozitatea scăzută și structura compactă, facilitează transferul căldurii uniform în fiecare cameră.

Care sunt costurile aferente turnării unei șape cu anhidrit?

În ceea ce privește costurile, acestea diferă în funcție de suprafața podelelor, grosimea șapei, tipul de material, dar și de executant. De regulă, acestea se încadrează între 15-30 de lei/mp. Șapa cu anhidrit este o versiune îmbunătățită a șapelor tradiționale pe bază de ciment și de aici prețurile puțin mai piperate. Prin intermediul bihon.ro și a platformei Wilio, veți putea intra în legătură cu specialiști în domeniul șapelor, pentru realizarea unor lucrări de excepție.

Pentru a cunoaște cu exactitate costurile totale, introduceți o cerere de preț pentru sapa lichida pe baza de anhidrit în cadrul platformei Wilio, cât mai detaliată. Specialiștii în șape regăsiți în cadrul platformei, vă vor trimite mai multe oferte de preț, urmând să o alegeți pe cea potrivită.

Advertoriale! CH; 16134

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Atac armat într-un centru comercial din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat
  Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul.

  România

  Ministerul Afacerilor Externe confirmă decesul turistei din România în Egipt
  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul turistei din România aflată în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

  Mapamond

  Un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni, cel puțin 6 morți
  Părți ale unui ghețar s-au prăbușit duminică, 3 iulie, în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anunțat autoritățile locale, iar presa locală a anunțat că cel puțin șase persoane au fost ucise, scrie Reuters.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  Mapamond

  O româncă de 40 de ani a fost ucisă de un rechin în Egipt, în timp ce înota în Marea Roșie
  Trupul unei turiste românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polițiștii de frontieră atrag atenția asupra documentelor necesare pentru copii în cazul călătoriilor în străinătate
  Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (ITPF) informează că în ultimele trei săptămâni, de la începutul acestei vacanţe şcolare, peste 500 de copii români nu au putut părăsi ţara, ca urmare a faptului că părinţii sau însoţitorii acestora nu deţineau documentele necesare pentru a putea călători în străinătate.

  Mapamond

  O femeie a murit după ce a fost sfâșiată de un rechin lângă coasta Egiptului
  O turistă austriacă a murit după ce a fost atacată de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.