bihon.ro Web analytics

Deranj că Primăria a virat alegoric spre PPMT

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Oamenii UDMR de la şefia CJ Bihor acuză Primăria Oradea că „alocă bani publici pentru promovarea unui partid”, în speţă PPMT.
Scris de Demian - Oamenii UDMR de la şefia CJ Bihor acuză Primăria Oradea că „alocă bani publici pentru promovarea unui partid”, în speţă PPMT.

„Nu vrem să mergem pe o linie de deschidere a conflictualităţii cu Primăria Oradea. Am fost contactaţi de Primăria Oradea, dar considerăm că evenimentul Fereastră deschisă spre Europa trebuie să rămână la nivel instituţional. Acum se merge pe o linie de politizare a evenimentului. Se alocă bani publici pentru promovarea unui partid, unde nu dorim să fim parte şi nici să comentăm această opţiune a municipalităţii Oradea. Evenimentul din 20 este opţiunea Executivului, nu dorim să promovăm acel eveniment”. Afirmaţia îi aparţine lui Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor (UDMR). Acesta se referă la Târgul gusturilor şi produselor din Valea Ierului, eveniment organizat de Primăria Oradea şi de ONG-urile din siajul PPMT, adversarul politic al UDMR. (Valea Ierului se mută în Piaţa Unirii, cu vad… politizat)Într-o primă fază, pe afişul evenimentului a apărut sigla Municipiului Oradea alături de cea a statului maghiar şi a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, formaţiune al cărei patron spiritual este Tokes Laszlo, duşmanul UDMR.

„Am fost contactaţi de APTOR, am discutat cu ei, considerăm că avem un aport mult mai mare faţă de partenerii pe care i-au adus ei în eveniment. Noi considerăm că suntem cel puţin egali cu Primăria în privinţa aportului”, afirmă şi Banto Norbert, directorul AMD Bihor – structura pentru turism creată la CJ Bihor. Acesta se declară deranjat de faptul că, într-o întâlnire organizată la Primărie de Mihai Jurca, directorul APTOR – ONG-ul pentru turism al Primăriei, din partea partenerului PMO – Asociaţia Szent Laszlo – a participat chiar preşedintele filialei PPMT Bihor, Csomortanyi Istvan. „Sincer, nu cred că CJ Bihor doreşte să se afişeze cu liderul PPMT, sub aceeaşi egidă. Eu am fost acolo în calitate de reprezentant al AMD şi m-am aşteptat ca din partea Asociaţiei Sf. Ladislau să vină o persoană neutră, apolitică”, transmite Banto, membru UDMR.

Scena, potenţial pericol?

Altfel, Banto a atras atenţia asupra potenţialului pericol pe care l-ar reprezenta scena ce va fi amplasată în Piaţa Unirii, luni, cu ocazia sosirii carelor alegorice. „Anul trecut a fost doar o podină, exista riscul mare de accidentare, aşa că ne-am oferit să plătim noi toate cheltuielile în plus, dar au ţinut să rămână acea podină. Din acest motiv, în momentul de faţă încă nu ştiu dacă grupurile de dans, majorete vor urca sau nu pe scenă. Dacă ei îşi asume în scris că este OK, atunci nu va fi nicio problemă. Altfel sunt riscuri privind trepidaţiile şi îndepărtatea elementelor din podină”, afirmă Banto, care a rămas organizator din partea CJ, alături de APTOR-ul Primăriei, dar strict pentru alaiul carelor alegorice ce vor străbate Oradea, luni după amiază. Banto afirmă că AMD, structura CJ Bihor a cheltuit 50.000 de lei pentru aportul său la organizarea evenimentelor, prin aducerea componenţilor în alai şi organizarea evenimentului de duminică, din Parcul Bălcescu.

[related-post post_id=”1883415″]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protest pe malul defrişat: „principalul responsabil e dl. primar iar al doilea responsabil e orădeanul căruia nu-i pasă”
  4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Iele”, expoziție temporară de artă textilă
  Oana Tudose exploatează fibrele de lână de oaie prin metode tradiționale de prelucrare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Primul suspect de coronavirus din Bihor este o femeie
  Bihorul se confruntă cu primul caz suspect de coronavirus. 11

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Femeie de 30 de ani din Bihor, dispărută. Ați văzut-o?
  Polițiștii bihoreni au fost sesizați marți, de familia unei femei de 30 de ani din Ineu, cu privire la dispariția acesteia. 1

  Mapamond

  Austria și Croația au confirmat primele cazuri de coronavirus
  Primele două cazuri de coronavirus au fost confirmate în Austria, în provincia Tirol, potrivit The Guardian. Premierul croat Andrej Plenković a confirmat, de asemenea primul caz de coronavirus, un pacient care e internat într-un spital din Zagreb.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Nu mințiți în chestionare și nici medicul de familie că vă costă libertatea sau/și viața!
  Bihorul este primul județ unde factorii decizionali în gestionarea acțiunii anti - Covid 19 au instruit medicii de familie. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.