bihon.ro Web analytics

Emilian Pavel: Am făcut și vom continua să promovăm proiecte pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din Oradea!

Reactualizat la:

Emilian Pavel: Am făcut și vom continua să promovăm proiecte pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din Oradea!

Reactualizat la:
Am să încep printr-o propunere făcută încă din 2016 de către Partidul Social Democrat în programul nostru de atunci: CONSTRUIREA UNEI SECȚII DE BOLI INFECȚIOASE la standarde moderne în curtea Spitalului TBC.
Am să încep printr-o propunere făcută încă din 2016 de către Partidul Social Democrat în programul nostru de atunci: CONSTRUIREA UNEI SECȚII DE BOLI INFECȚIOASE la standarde moderne în curtea Spitalului TBC.

 

Apreciez că după apariția programului meu pentru orădeni din data 27 august, PNL a reacționat și a propus zilele acestea construirea acestui spital din fonduri europene. Nu este primul proiect preluat de la PSD și nu ne supără acest lucru, dar această secție cerută încă din campania electorală din 2016 putea fi realizată deja, astfel încât pandemia să nu ne fi prins astăzi fără un spital sau o secție de boli infecțioase. Pentru edili, au primat însă investiții mai puțin importante, păgubind sănătatea bihorenilor.

În ceea ce urmează, doresc să reamintesc doar câteva proiecte susținute și începute de Guvernele PSD prin miniștrii, parlamentarii și reprezentanții noștri locali pentru orădeni și bihoreni.

Noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU)

Se află în construcție în momentul actual și este lăudată de actuala conducere abia după ce s-a schimbat partidul de guvernământ. Despre inițiatori și cei care au făcut posibilă această investiție, actualul primar nu a scos un cuvânt cât timp la guvernare se afla Partidul Social Democrat. Am predat această investiție la un grad de realizare de 50%.

Blocuri ANL pentru medici – investiție inițiată și finalizată de Guvernul PSD.

Al doilea accelerator de particule la spitalul Municipal.

Doar în 2019 Spitalul Județean a primit peste 6 milioane de euro din partea Guvernului PSD, din care 10 milioane lei pentru aparatură, 8 milioane lei pentru reparații capitale, plus aparatul de rezonanță magnetică nucleară, montat la secția de maternitate și alte aparate.

Proiectul strategic din Sănătate al Consiliului Județean Bihor – 4,7 milioane de euro

Spitalul Județean va implementa sistemul de telemedicină, interconectat cu spitalele din judeţ, care vor primi aparate digitale de radiologie şi ecografe. În plus, prin proiectul strategic al județului Bihor, pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi Spitalul Municipal „Gavril Curteanu” vor achiziționa un Scintigraf-CT, necesar la diagnosticarea bolilor endocrine şi oncologice şi efectuarea tratamentului anor afecţiuni oncologice, un Computer Tomograf de urgenţă şi un Angiograf CT Urgenţă, şi se va dota o secţie ATI.

Actuala pandemie ne-a demonstrat că nu suntem pregătiți. Spitalul de Boli Infecțioase din Oradea se află într-o stare deplorabilă, iar pacienții care au fost tratați acolo au umplut, pe bună dreptate, rețelele de socializare cu imagini surprinzând condițiile mizere de cazare. Iată că avem multe de îmbunătățit, în ciuda unor articole plătite de APTOR (Asociația de promovare a Primăriei Oradea și a liderilor vremelnici ai urbei noastre). Spun că sunt plătite pentru că atunci când cineva vine și ridică o problemă reală a comunității noastre, apare câte un articol/sondaj în storia.ro sau mai nou primim premii de la diverse ONG-uri dubioase care ne laudă exact acolo unde suntem vulnerabili.

Articolul despre accesul la sănătate îl găsiți aici: https://www.storia.ro/blog/orase-si-cartiere-din-romania/studiu-storia-oradea-brasov-si-timisoara-orasele-cu-cele-mai-bune-facilitati-medicale-din-romania

În ciuda acestui articol, s-a împământenit o glumă proastă despre cel mai bun medic din Oradea ca fiind ”Trenul de Cluj”!

Avem medici și cadre medicale de excepție la Oradea. Avem unele secții dotate, dar nu destul de bine astfel încât să putem evita acel tren de Cluj sau Timișoara. De aceea trebuie să investim mai mult în dotări, în perfecționarea continuă a medicilor orădeni și în atragerea de noi cadre medicale de excepție în spitalele noastre.

Iată ce vă mai propun să realizăm împreună în următorii 4 ani:

 • CONSTRUIREA UNEI SECȚII DE BOLI INFECȚIOASE în curtea spitalului TBC la standarde modern, așa cum am menționat mai sus.

 

 • EXTINDEREA ÎN CADRUL SPITALULUI CLINIC MUNICIPAL AL CENTRULUI ONCOLOGIC, paturile existente fiind insuficiente.

 • 2 NOI POLICLINICI ÎN IOȘIA ȘI NUFĂRUL

În vederea îmbunătățirii accesului la serviciile medicale voi propune înființarea a două noi policlinici în cartierele Ioșia și Nufărul pentru a acoperi optim municipiul Oradea, acestea fiind două din cartierele cele mai populate ale orașului nostru.

Pentru zona Ioșia se va reabilita și extinde actuala clădire existentă în Piața Devei, cu creșterea numărului de specialități adresabile de către populație.

Pentru zona Nufărul, din terenul disponibil pentru proiectul Grădinii Botanice se vor aloca 2000 metri pătrați pentru construirea unei policlinici noi, cu utilitățile aferente.

Policlinicile vor fi dotate cu aparatură necesară consultațiilor în peste 30 de specialități.

Cu toții cunoaștem cozile și umilința la care suntem supuși noi toți, pacienții orădeni, când ne adresăm policlinicilor actuale. Acest comportament va deveni istorie, programările se vor respecta și vom degreva de un stres suplimentar atât pacienții cât și personalul medical.

Aceste policlinici, alături de cele două deja existente – de pe strada Louis Pasteur și Corneliu Coposu – se adresează atât copiilor cât și adulților. Personalul va fi asigurat de cele 2 spitale din subordinea municipalității și va fi suplimentat, în funcție de necesități, astfel încât pacientul orădean să primească RESPECT după sumele considerabile investite în sistemul sanitar orădean, din păcate cu prea puține efecte pozitive pentru pacientul orădean. Sănătatea nu va mai fi o pușculiță ce varsă bani la bugetul local!!! Vom investi integral toate sumele în dezvoltarea continuă a calității actului medical și în pregătirea profesională a medicilor și a cadrelor medicale!

 • ÎMBUNĂTĂȚIREA CALITĂȚII APEI POTABILE care nu corespunde parametrilor organoleptici când au loc întreruperi de alimentare.

 

 • 40 DE DEFIBRILATOARE AUTOMATE ÎMPREUNĂ CU BALOANE DE VENTILAȚIE ÎN 40 DE PUNCTE AGLOMERATE DIN ORAȘ

Chiar dacă actuala conducere a Primăriei Oradea, în frunte cu Ilie Bolojan, Florin Birta și Eduard Florea au considerat că pentru PNL sănătatea și dreptul la viață nu sunt o prioritate, noi considerăm că acestea trebuie să fie prioritare! Astfel, vom amplasa 40 de defibrilatoare automate împreună cu baloane de ventilație în 40 de puncte aglomerate din oraș. De exemplu, în Piața Unirii, strada Republicii, Sala Sporturilor, în Parcurile Industriale, parcuri, etc. De asemenea vom dezvolta o aplicație pentru telefoanele mobile prin care persoanele ce se înscriu ca și voluntari și au urmat un curs de CPR-prim ajutor vor fi notificate cu privire la cazurile de persoane inconștiente cu suspiciune de stop cardio-respirator. Cursurile de prim ajutor vor fi organizate în spațiile Primăriei Municipiului Oradea și în școlile de pe raza municipiului. La aceste cursuri va putea participa oricine și se vor putea înscrie prin intermediul portalului aplicației. Prezența acestor defibrilatoare automate este esențială pentru că:

 • fiecare minut de întârziere a defibrilării reduce supraviețuirea la externare cu 10%-12%.
 • RCP împreună cu defibrilarea efectuate în primele 3-5 minute de la instalarea colapsului pot duce la rate de supraviețuire de 49-75 %.
 • Un Defibrilator Automat utilizează comenzi vocale pentru a ghida salvatorul, analizează ritmul cardiac si instruiește salvatorul să administreze un șoc electric in cazul prezentei FV sau TV rapide.

Ce aduce nou proiectul și de ce este bun pentru comunitate?

La momentul actual doar 2 locații din Oradea dispun de defibrilator automat: Teatrul “Regina Maria” si Universitatea din Oradea, defibrilatoare donate de către actorul Serban Borda în urma colaborării cu voluntarii Serviciului Județean de Ambulanță Bihor.

Prin implementarea acestui proiect s-ar scurta foarte mult timpul de primă intervenție în cazul unui stop cardio-respirator, astfel încât șansele de supraviețuire ale pacienților să crească exponențial și calitatea vieții să nu fie afectată de eventuale sechele datorate timpului prea lung de intervenție.

Vom avea în municipiul Oradea minim 2000 de persoane capabile să acorde primul ajutor.

Aplicația dezvoltată va face posibilă alertarea voluntarilor înscriși și ajungerea cu celeritate la victimă, putând astfel acorda în cel mai scurt timp primul ajutor și oferirea unor date importante dispeceratului medical. Defibrilatoarele automate pot fi folosite de către persoanele fără pregătire medicală, oferă ghidare vocală, evaluează și recomandă acțiunile necesare a fi întreprinse de salvator.

 • ACHIZIȚIONAREA DE AUTOSPECIALE DE CONSULTAȚII LA DOMICILIU PENTRU CENTRELE DE PERMANENȚĂ

În vederea îmbunătățirii calității asistenței medicale primare oferite pe raza municipiului Oradea vom achiziționa 8 autospeciale tip ACD pentru consultații la domiciliu, autospeciale ce vor fi utilizate conform ordinului 697/2012 de către centrele de permanență de pe raza municipiului Oradea. Astfel se vor asigura consultații la domiciliu pentru orădeni și tratamente la domiciliu pentru cei ce nu se pot deplasa. Astfel va fi eliminată aglomerația din UPU si CPU. Medicii care vor consulta sunt medici de medicină de familie, cu diverse supraspecializări, plătiți prin intermediul centrelor de permanență. Se vor reduce și apelurile la 112, astfel încât să existe destule resurse disponibile pentru orădenii care au cu adevărat nevoie de serviciile de urgență.

Ce aduce nou proiectul și de ce este bun pentru comunitate?

Proiectul va ajuta semnificativ la scăderea timpului de așteptare în cazul pacienților de cod verde, crescând calitatea serviciilor oferite orădenilor.

Accesul la servicii medicale de calitate va fi GARANTAT orădenilor și cel mai bun medic, „trenul de Cluj”, va deveni istorie! Din păcate după 12 ani de guvernare PNL în frunte cu Ilie Bolojan, secondat de viceprimarul lui, asistăm la aceeași superficialitate de a trata doar aspectul exterior al clădirilor, fără a fi capabili sa ofere RESPECT pentru pacienți!

Mai multe detalii despre programul nostru pentru orădeni puteți găsi pe www.emilianpavel.ro.

Emilian PAVEL – Primarul orădenilor

Comandat de PSD Bihor, Publicat de Inform Media Press SRL, CMF 21200019
Advertorial, CH 10531
21 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ioana says:

  mai bine zis nu veti face nimic ca si pana acum investitiile au fost atrase de altii nu de psd, asa ca nu mai promiteti ca nu va crede nimeni minciunile sfruntate , de ce n-ati facut spitalele regionale pe care le-ati promis, tot ceea ce s-a facut de psd in ultimii 4 ani a fost doar in avantajul clasei de politruci parveniti: marirea exorbitanta in dispretul alegatorilor a salariilor politrucilor alesi cu 300% peste noapte, pensii speciale in dispretul populatiei pentru politrucii parveniti parlamentari, primari, etc. marirea salariilor unei categorii socioprofesionale in detrimentul celorlalti de parca numai de medici si politruci parveniti cu salarii exorbitante raportat la munca care o desfasoara este nevoie in tara asta. In rest n-ati facut nimic decat nelegiuiri legi pentru infractori, incercarea de subjugare a justitiei care era cat pe aci sa o impuneti cu nerusinare de dracnea si camarila lui.

  • Scortosul says:

   Eu nu am incredere in nenea asta decat daca vine la serviciu dus de manuta de tataie-Mang si acolo sta supravegheat sa lucreze cele 8 ore pe zi !

 2. capos says:

  vai de capul tau

 3. George says:

  … v-ati mai propus sa construiti si spitale regionale. Unde sunt? … ati promis sosele suspendate prin Bucuresti … le-ati facut si pe astea. … faceti de toate … din gura. Singurul care a facut ceva din PSD este flacaul Dracnea si le-a facut bine de tot (vezi insula Belina, etc) …

 4. Cristi says:

  Ce zambet are parca e pe WC si impinge tare.

  • VadAer says:

   De obicei intru pe acest site să văd bătăliile PSD-PNL, dar tu dragule concetățean, mi-ai câștigat respectul cu acest comment 😂

 5. Qwerty says:

  NU ATI FACUT NIMIC PT ORADEA Si JUD BIHOR.

 6. BatPSDistiPeGratis says:

  Da nu ți-ar fi rușine să exiști, bă, ciumă cu spumă? Dacă vrei regres în loc de progres, marș în Oltenia!

 7. Civilizat says:

  MINCIUNI si DEZINFORMARE – nu sa făcut nimic in guvernarea roșie, decât hoții si licitații cu dedicație din bani publici. ZERO investiții , atragerea de fonduri europene – LA CEL MAI MIC NIVEL (ei in frunte cu PENALUL condamnat Dragnea nu doreau fonduri europene doar “parteneriate public-privat” deoarece in investițiile din fonduri riscul controalelor ere foarte mare si nu se putea FURA fără sa fie prinși). Cite spitale REGIONALE au fost construite sau măcar începute – din cele promise cu surle si trâmbițe? Cate proiecte de investiție in infrastructura s-au făcut? Unde e modernizarea liniei de cale ferata promisa? etc.
  doar promisiuni electorale si încurajarea NEMUNCII prin acordare la cit mai multe persoane de ajutoare sociale (acea masa de manevra ținuta in sărăcie si îndobitocită pe care o poate “cumpăra” cu un mic si un pahar de bere – o plasa roșie si un “kil” de ulei si/sau de faina!

 8. koko says:

  Trist e ca tipul asta, chiar tanar fiind, are impresia ca tot ce are merita. Pe mine nu m-a convins.

 9. Dorel. says:

  Ma uit la baiatul asta , Pavel Emilian ce vrea sa ajunga primar la Oradea ca e baiat tanar dar minte ca batranii din PSD deci e la fel de stricat . Ce sa faca el, ca pe el l-au scos in fata ca are o figura de nevinovat dar de condus tot sefii lui o sa conduca Oradea daca ar fi sa castige dar oradenii sunt prea destepti ca sa voteze mincinosii din PSD.

 10. suport says:

  papagalule nu ati fost in stare in 4 ani sa renovati rusinea orasului (fosta poli 2) si acum te lauziti cu ceea ce a facut altii????
  NEVER

 11. sefu says:

  auzi la piticul asta :)))))))))))

 12. Jean says:

  Mai bine ai grija de nevasta,sa nu se mai cordeasca cu amicii

 13. psd_PNL_TOT_AIA_E says:

  asa de fals esti, precum zambetul din poza

 14. Marius says:

  Mai stiu eu pe unu tot de la PSD care a promis ca daca va fi ales va face 8 spitale regionale :))

 15. Fritz says:

  Pe lângă ca nu ești orădean mai mănânci și rahat ! De , normal la voi lipitorile PSD !

 16. fmm says:

  postakilor cu gura mare, hai, aparati-va pesedocles

 17. lili says:

  Inlocuitorul lui Mang la alegeri are sanse mari sa devina inlocuitorul lui Mang la conducere. Nu cred ca-si fac iluzii cu primaria.

 18. Radu says:

  Oare nu acesta era personajul care se baga în față la UPU fără urmă de respect ?

 19. Ion says:

  Vai de tine …cu promisiuni cu tot

 20. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Weekend negru în Bihor: Nouă pacienți decedați de la coronavirus, în acest sfârșit de săptămână
  De joi până vineri, numărul persoanelor internate la Spitalul Curteanu a crescut cu opt, față de ziua precedentă. Creșterea figurează doar la secțiile medicale din Curteanu, unde sunt internați suspecți cu simptome de Covid sau / și dar și persoane confirmate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ziua Armatei - momente solemne la statuia Ostașului Român (VIDEO | FOTO)
  Duminică la prânz, pe o vreme în ton cu vremurile, în Parcul 1 Decembrie a avut loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Armatei Române, patronată de prefectul Dumitru Țiplea. 1

  BIHON Sport local

  Prima victorie pe noul Stadion „Francisc Neuman” cu un bihorean în prim-plan. „E ceva special pentru mine”
  Dacă nu e Hora, e Denis Rusu la datorie! Cei doi bihoreni s-au specializat în goluri decisive pentru UTA, șapte din cele 11 puncte agonisite de arădeni fiind obținute cu golurile foștilor juniori ai LPS Bihorul Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Restrictii impuse de autoritățile maghiare pentru automarfare pe teritoriul Ungariei
  Ca urmare a restricțiilor impuse de autoritățile maghiare cu privire la circulația vehiculelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei, în data de 23.10.2020, care a fost declarată zi de sărbătoare naţională în ţara vecină, în cursul zilei de ieri s-a constatat o creştere a numărului de automarfare care s-a prezentat în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară la graniţa comună.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  RECORD DUBLU: 151 de cazuri noi de coronavirus, în Bihor. Aproape 4.000 de cazuri noi, în România și un nou record la ATI
  Potrivit ultimului bilanț oficial, transmis de către autoritățile centrale, județul Bihor a depășit, duminică, un nou record al infectărilor de coronavirus, raportate în ultimele 24 de ore.

  România

  Scene ȘOCANTE în Timiș: Un bărbat întors de la o partidă de vânătoare a împușcat câinele unei vecine
  Scene șocante petrecute sâmbătă, 24 octombrie, în localitatea timișeană Tomnatic. Un bărbat care se întorcea de la o partidă de vânătoare a împușcat cu arma câinele unei vecine. Poliția s-a deplasat la fața locului și a întocmit dosar penal pentru infracțiunile de uz de armă fără drept și rănirea sau schingiuirea animalelor.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.