bihon.ro Web analytics

Eugen Cosma, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului

De Veronica Bursașiu

Eugen Cosma, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului

Reactualizat la:
Până acum Eugen Cosma a fost consilier la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.
Scris de Veronica Bursașiu - Până acum Eugen Cosma a fost consilier la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Din 14 ianuarie Eugen Ioan Cozma este vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Informația a fost făcută publică de către Federația Patronilor Bihor și de Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) prin președintele în exercițiu Ioan Lucian. Aceasta în condițiile în care mai mulți exponenți ai mediului de afaceri au fost numiți recent în poziții cheie, iar „Eugen Cosma a fost cel mai de succes director general al Federației Patronilor Bihor”, spune Ioan Lucian. „UNPR salută deschiderea Guvernului României manifestată în raport cu mediul de afaceri din România.

Cooptarea în conducerea unor ministere, instituții importante a unor reprezentanți serioși ai mediului de afaceri din România, dovedește dorința clară a Guvernului de a avea punți de legătură avizate și eficiente cu mediul de afaceri. Este deosebit de important ca mediul de afaceri românesc să fie în contact permanent cu instituțiile statului, să dea și să primească informații reale despre evoluția mediului de afaceri prin oamenii avizați, competenți, serioși.Alături de alte confederații patronale naționale importante, vom milita pentru cooptarea unor reprezentanți de-ai noștri în organismele de conducere ale principalelor instituții ale statului și dacă va fi nevoie, vom propune oameni cu experiență deosebită în mediul de afaceri.

Le urăm succes: domnului ministru Ioan Ștefan, domnului secretar de stat Liviu Rogojinaru, domnului secretar de stat Niculae Havrileț și domnului subsecretar de stat Eugen Cozma, oameni care au avut implicări serioase în mediul de afaceri din România”, se arată în comunicatul semnat de Ioan Lucian.

Liviu Rogojinaru, a deţinut funcţia de secretar general în cadrul CNIPMMR, a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Rogojinaru va avea în portofoliu mediul de afaceri şi coordonarea domeniului întreprinderilor private mici şi mijlocii. La rândul său, Niculae Havrileț a fost liderul UNPR la Târgu Mureș.

Ioan Eugen Cosma a lucrat în Primăria Oradea în timpul administrațiilor Sturza și Filip, a fost apoi în programul de reformă al administrației locale derulat de USAID, a fost expert BRECO, a avut două mandate de director la Administrația Fondului de Mediu și a lucrat în Ministerul Dezvoltării.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. garcea says:

  Alt lingau de carnet de partid,competenta nu mai trebuie,ba chiar este un moft ! Chiar rusinos !

 2. cplm says:

  La o institutie care trebuie sa fie super specializata se numeste un absolvent de teologie si stiinte politice, cu un CV egal cu zero. Care a mai si activat cu succes la FPB, cu alte cuvinte nu a facut nimic niciodata, cu atat mai putin ceva legat de ceea ce inseamna protectia mediului. Pazuric poate da cu niste apa sfintita si busuioc peste kkatul de porci, ca sigur nu va mai mirosii. Felicitari organului de partid si de stat!

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alarmant: Numărul incendiilor, în creștere
  Numărul misiunilor pompierilor bihoreni au crescut cu aproape 75% în 2019 față de anul precedent.

  BIHON Sport local

  O bihoreancă în echipa de Fed Cup a României

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elvira Rîmbu a rămas singură în concurs
  Actorul Daniel Vulcu s-a retras din concurs iar dosarul regizorului Ioan Ieremia a fost descalificat.

  România

  Suspiciune de coronavirus la Cluj
  Echipe medicale verifică, marți, o pasageră care a sosit pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca din Varșovia, după ce au apărut informații că aceasta ar fi fost în Asia de Sud-Est în zona contaminată cu coronavirus.

  Mapamond

  Textul rugăciunii Tatăl Nostru se schimbă din aprilie
  Schimbarea versului controversat a fost aprobată în trecut și de episcopii catolici din Franța. În schimb, conferința episcopilor germani a decis să respecte textul tradițional.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Off Road - Circuite turistice și trasee prin cătune pentru semeni
  În miezul iernii, dar și în alte perioade din an, membrii West Alpine Off Road își iau mașinile și duc ajutoare în cătune sărăcăcioase, lipsite de electricitate, la oameni, copii și tineri care trăiesc la limita subzistenței. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.