bihon.ro Web analytics

Expoziţia „Momente surprinse”, vernisată la Budapesta

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Expoziţia „Momente surprinse”, vernisată la Budapesta

Vernisaj la Budapesta FOTO: EFA-Tóth Magdalena
Reactualizat la:
Artistul fotograf orădean Ștefan Tóth István AFIAP a expus o selecţie de imagini din expoziţia jubiliară.
Scris de Camelia Bușu - Artistul fotograf orădean Ștefan Tóth István AFIAP a expus o selecţie de imagini din expoziţia jubiliară.

La Budapesta, în Galeria celei mai vechi asociații fotografice din Ungaria a avut loc miercuri, 27 octombrie, la ora 16:00 vernisajul expoziției jubiliare a artistului fotograf orădean Ștefan Tóth István AFIAP, intitulată „Momente surprinse”. Cu această ocazie a fost expusă o selecție de 32 de fotografii de mari dimensiuni din cadrul expoziției jubiliare.

Amfitrion al evenimentului a fost reprezentant Asociației de Fotografie Maghiară din Budapesta (Magyar Fotogáfiai Egyesület), artistul fotograf Mészáros Ödön, directorul pentru Ungaria al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” cu sediul în Oradea, care a apreciat bunele relații de colaborare de peste trei decenii existente dintre cele două organizații partenere. În continuare, artistul fotograf expozant a vorbit despre cariera sa de artist fotograf și manager cultural de peste 50 de ani.

Reputatul artist fotograf din Ungaria Eifert János EFIAP, cunoscut și publicului din Oradea în urma a mai multor expoziții organizate în Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, a prezentat lucrările expuse. Tirts Tamás, director general adjunct al Administrației de Susțineri din cadrul Ministerului Resurselor Umane al Ungariei (Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgató helyetes) a apreciat rezultatele obținute de artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP în domeniul artei fotografice pe plan național şi internațional, precum și puterea lui creativă și managerială. La sfârșitul vernisajului publicul prezent la eveniment a fost invitat la un party pregătit de cele două organizații partenere. La eveniment a participat și strănepotul primului fotograf orădean Mezey Lajos, avocatul Mezey András. Momentele muzicale au fost oferite de către preprezentantul grupului cameral „Duo Varadiensis”, artistul Thurzó Sándor József, care a interpretat la violă piesele muzicale: „Menuett în stil preclassic” de Macalik Alfréd, „Ave Maria” de Svetozar Sasa Kovacevic, „Sărbătoarea noii primăveri” de Mao – Yuan, „Această stradă” de Kono Michi de Yamada Kosaku, „Balada” de Ciprian Porumbescu, „Sérgio Kuhlmann” (variațiuni pe o temă: „Bicinia”) de Kodály Zoltán. Reprezentantul formației „Sola Fide” din Oradea, poetul și artistul fotograf Fórián Andrea, a recitat din volumul său de versuri două poezii, fiind acompaniat la violă de Thurzó Sándor József.

Participanților la vernisaj le-au fost oferite albumul jubiliar al artistului fotograf expozant, precum și catalogul jubiliar aniversar al primului fotograf orădean, volume apărute în îngrijirea Editurii „Euro Foto Art” Oradea. Vernisajul a fost transmis live şi pe pagina de Facebook a Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”. Expoziția artistului fotograf orădean va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 16 noiembrie 2021.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Fetiţa cu chibrituri”, concert dedicat copiilor
  La sediul Filarmonicii de Stat Oradea s-a demarat şi o strângere de donaţii împreună cu Asociația Caritas Eparhial Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un transport agabaritic va tranzita județul Bihor. Traseul vehiculului
  CNAIR a anunțat, miercuri, că în următoarea perioadă se va efectua un transport agabaritic cu depășiri pe ruta Sibiu-Borș II.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Încă o contestație a fraților Costa și a pompierului Butuc, respinsă de Curtea de Apel Oradea
  Frații Florin și Andrada Costa și fostul pompier Cătălin Butuc rămân în continuare după gratii. Curtea de Apel Oradea a respins miercuri, contestația celor trei tineri care au terorizat o femeie, de prelungire a arestului preventiv.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Sport local

  Turneu caritabil la Avram Iancu. „Maracanito 2021, ediție specială Ionuț Mânz”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  VIDEO | Dacă o persoană are anumite boli, trebuie să evite vaccinul? Răspunde dr. Ramona German, medic specialist în medicina de familie
  Întrebarea și răspunsul au fost formulate în cadrul dezbaterii „În dialog cu medicii”, moderată de către jurnalistul Octavian Haragoș. Dezbaterea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare desfășurată sub genericul „COVID-19 și vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăți”, inițiată de către Primăria Municipiului Oradea.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - C. 10 si 15.12.2021 - PL Salonta + Rural + Oradea - anuntate cu 2 zile

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.