bihon.ro Web analytics

Festivalul Coral Național, ediția a III-a

De Camelia Buşu
Reactualizat la:
Reactualizat la:
Festivalul se înscrie în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.
Scris de Camelia Buşu - Festivalul se înscrie în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

 

Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, Universitatea din Oradea – coordonatori conf. univ. dr. Anca Spătar și lect. univ. dr. Ariadna Mircescu, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal anunţă cea de a III-a ediție a Festivalului Coral Naţional. Evenimentul se înscrie în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

Concertele vor avea loc luni, 16 mai 2022, de la ora 17:00 la Muzeul Țării Crișurilor, în sala de conferințe. La festival participă ansambluri corale de la Universitatea de Arte Târgu Mureș, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea Creștină „Partium” din Oradea, Facultatea de Arte a Universității din Oradea și Liceul de Arte din Oradea.

Corala bărbătească „Academica” a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, dirijor fiind Lect. univ. dr. Iulia Roman va interpreta lucrările: Ion Popescu Pasărea „Rugăciune” (arm. Anton V. Uncu), „Cămara ta” (arm. Nicolae Lungu), Ciprian Porumbescu „Tatăl nostru”, Timotei Popovici „Eu mă duc codrul rămâne”, Ion Vidu „De-ar fi mândra-n deal la cruce”, Nicolae Ursu: „Mândruliță de demult”, Ion Vidu: „Ana Lugojana”.

Corala „Marisiensis” a Departamentului de Muzică din cadrul Universității de Arte Târgu Mureș, dirijor: Drd. Carla Gliga, la pian: Prof. Santha Huba Jozsef, va interpreta lucrările: Tudor Jarda „Mă luai, luai”, „Mult mă-ntreabă doruțu”, „Foicică de ciuper”, „Dorule, ardă-te focul”, „Inimioară cu amar”, Dumitru Georgescu Kiriac „Morarul”

Va urma Corul Universităţii Creştine „Partium” din Oradea, dirijor: Lect. univ. dr. Kovács Gábor., va interprea lucrările: Erőd Iván, „Viva la musica”, William Byrd „Halld a szómat”, Henry VIII „Pastime with good company”, „Evening rise” – cântec tradițional amerindian, Kocsár Miklós „Laudate Dominum”, Daróci Bárdos Tamás „A pünkösdi rózsa”.

Ansamblul Coral „Ariston” al Liceului de Arte din Oradea, dirijor: Prof. Alexandra Ionoi, va avea în program lucrările: Ștefan Nosievici „Drum bun, drum bun”, Gavril Musicescu „Iac-așa” (prelucrare de Simeon Niculescu), Tudor Jarda: „Mă luai, luai”, Constantin Rîpă: „Ciuleandra”, John Lenon și Paul McCartney: „Yesterday”.

Festivalul va fi încheiat de către Corul Facultăţii de Arte al Universităţii din Oradea, dirijor: Lect. univ. dr. Carmen Rus, care va interpreta lucrările: Camille Saint Saens „Calme des Nuits”, Ola Gjeilo „Ubi caritas”, Jocelyn Hagen „Hands” (Soliști: Sebastian Vaida si Melisa Hadade), „J’entends le Moulin” – cântec popular canadian francez, arr. de Emily Crocker.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protocol de colaboare PMO Oradea - CJ Bihor, pentru organizarea de evenimente culturale
  Instituțiile de cultură din subordinea CJ Bihor vor fi implicate în organizarea de noi evenimente, iar APTOR și AMD le vor promova la nivel local și internațional.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucian Mocan, olimpicul care a contestat nota 9,90 și a luat 10
  “Nu am înțeles și nu voi înțelege de ce acei profesori corectori nu mi-au acordat nota maximă de la început”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cât costă un bilet de tren până la Cluj, București sau Mangalia după scumpire
  Biletele de tren s-au scumpit în medie cu 20% începând cu luna iulie.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Meniul Zilei cu aromă spaniolă la Restaurant El Quijote Oradea! În fiecare săptămână va fi diferit!
  Te-ai săturat de aceleași opțiuni de mâncare la meniul zilei? Nu mai știi ce să mănânci la muncă? Nu mai știi ce să comanzi la birou?

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Caniculă urmată de furtuni, după care revine canicula
  Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de top cod galben de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  StarShinerS – locația ideală pentru ținuta ta de vis!
  Sunt peste 14 ani de când funcționăm pe piața din România, dar și cea internațională. 14 ani de muncă asiduă, de continuă dezvoltare și dorință de a revoluționa piața vestimentară.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.