bihon.ro Web analytics

Gata cu avertismentele, trec la amenzi....

De Cristina Ghilea

Gata cu avertismentele, trec la amenzi....

Primăria transmite că Poliția Locală va trece la aplicarea de amenzi celor de la case care nu selectează gunoiul conform contractului asumat.
Scris de Cristina Ghilea - Primăria transmite că Poliția Locală va trece la aplicarea de amenzi celor de la case care nu selectează gunoiul conform contractului asumat.

A doua etapă a campaniei de verificare a felului în care orădenii depun gunoiul selectat, derulată în intervalul 1-4 noiembrie pe mai multe străzi centrale s-a încheiat cu concluzia că orădenii de la case au luat mai în serios sarcina contractuală.

Au fost verificate pubelele persoanelor fizice și juridice din zona de case str. Szigligeti Ede, str. Ady Endre (nr. 54 – 96) , str. Malului, str. Emilian M. Chitul, str. Mărăști, str. Mimozei, str. Armatei Romane, str. George Topârceanu, str. Coziei, str. Bacăului, str. Moților și str. Al. Vaida Voievod.

„Dacă în prima săptămână procentul de deșeuri reciclabile conforme raportat la numărul de generatori verificaţi a fost de 59%, în săptămâna a doua acest procent a crescut la 71%. În cazul deșeului biodegradabil procentul a crescut de la 31% în prima săptămâna la 50% în săptămâna a doua”, informează municipalitatea.

La controale participă patrule mixte, compuse din reprezentanți ai Primăriei, RER Vest SA și Eco Bihor, cu sprijinul Poliţiei Locale.

26 neconforme din 90

În privința deșeurilor reciclabile, pe străzile Szigligeti Ede și Ady Endre s-a constatat că dintr-un număr de 132 de utilizatori ai serviciului de salubrizare, 90 de utilizatori au scos recipientele/sacii în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate.

Dintre aceștia, s-au identificat deșeuri neconforme la un număr de 26 de generatori de deșeuri. În aceste situații, deşeul reciclabil a fost contaminat cu alte fracții, de cele mai multe ori cu resturi de mâncare, deșeuri vegetale, tampoane, măști, deșeuri voluminoase, textile, pungi și ambalaje contaminate cu sânge etc.

În urma controlului la deșeurile biodegradabile, s-a constatat că dintr-un număr total de 465 de utilizatori ai serviciului de salubrizare, 158 de utilizatori au scos recipientele în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate. Dintre aceștia s-au identificat deșeuri neconforme la un număr de 79 de generatori.

„În aceste situații, deşeul biodegradabil a fost contaminat cu alte fracții de cele mai multe ori cu sticle și recipiente din plastic și aluminiu, tampoane, măști, textile, pungi și ambalaje din hârtie/carton contaminate cu sânge și cu alte produse alimentare etc. Echipa de control a aplicat pe recipientele al căror conţinut a fost contaminat cu alte fracții un autocolant cu mențiunea „DEȘEU NECONFORM”. Conținutul recipientului a fost încadrat automat ca și DEȘEU REZIDUAL”, mai transmite Primăria.

84 de avertismente

Astfel, în urma controalelor efectuate, Poliția Locală a aplicat 84 de avertismente, urmând ca la următorul control neconformitățile constatate să fie sancționate cu amendă.

Primăria insistă că, din moment ce nu poate identifica posesorii sacilor galbeni cu deșeu reciclabil contaminat, amenzile se pot aplica întregii curți, în cazul unor curți comune. Alternativa ar fi ca „utilizatorii serviciului de salubrizare să menționeze pe sac (cu un marker sau pix) numărul apartamentului unde a fost generat deșeul”.

Contact RER

Pentru informații suplimentare cu privire la colectarea selectivă și la nerespectarea drepturilor/obligațiilor contractuale, clienții RER pot apela serviciul de dispecerat al prestatorului la nr. 0374885693 – Program telefonic (luni – vineri) 07:00 – 19:00; 0259433195 – program telefonic (luni – duminica) 19:00 – 07:00.

Modificări în ridicarea deșeurilor reciclabile, la case

 

31 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gica says:

  🤣😂🤣😂🤣😂primaria exista datorita impozitelor platite de oameni , mars la selectat de gunoi daca nu-ti convine primarul sula si compania .

 2. gUNOI MARE says:

  CE VRETI GUNOIERILOR, VENITIM VOI SI IMI SORTATI MIE GUNORIUL CA DE AIA VA DAU 120 LEI PE LUNA, GUNOIERILOR

 3. Bou says:

  CE MA, SA SROTAM, CAND TU O SA VII CU 10 MASINI SA RIDICI MA GUNOIUL SI O SA FACI SORTARE CALA CARTE MA, ATUNCI O SA SORTAM SI NOI GUNOIUL CAND O SA VENITI CU MASINA SA NE SI VACINATI!

 4. ALO says:

  DA OAMENI SAU OMULETI CARE UMBLA NOAPTEA FARA MASCA, DE CE NU I AMENDATI????? ALOOO

 5. Cetatean says:

  Bine , Administratia !
  Asa si trebuie.
  Cu romanul nu merge treaba decat daca-l obligi.
  L-ai lovit la buzunar sau la stomac, imediat se executa .
  Pina atunci, daca-i oferi variante, continuu va opta ptr.cea care e mai simpla si fara mult efort sau bataie de cap.
  Nu-l civilizezi pe romanas numai asa.
  Fortandu-l sa se traga la semne.

 6. Nemo says:

  Amenzi pentru gunoi… dar pe cei de la RER nu ii amendeaza nimeni, de cand au pus tarcurile astea pt gunoi printre blocuri, nu au facut decat sa arate zonele mizerabile! Plin de gunoi si inauntrul lor (aruncate la intamplare pe jos, mizerie facut in special de boschetarii care cauta prin tomberoane) si in jurul tarcurilor, plin de gunoi…. Plus ca daca cumva un nesimtit isi lasa masina in fata tarcului, blocand intrarea, cei de la RER, de ce nu anunta atunci militia locala sa vina sa il ridice si sa ii aplice o amenda! Ei vad ca nu se poate scoate tomberonul din cauza masini, si lasa gunoiul acolo, in cel mai fericit caz, fac cate o poza, probabil sa o arate sefilor lor motivul pentru care nu au scos tomberonul sa goleasca gunoiul.
  Cei de la RER in tariful asta destul de mare, ar trebui sa se ocupe de tarcurile pt gunoi, sa le mai curete, sa spele pe jos cu un furtun cu apa, nu cred ca ar fi ceva SF sa doteze masinile cu o instalatie de apa pt spalarea tarcurilor si a tomberoanelor…. Multe din tarcuri arata oribil, ti-e greata sa intri inauntru, mai trebuie sa si pui mana pe tomberoanele lor, care nu au fost niciodata curatate… mai ales acuma in pandemie….
  Sa mai spus si despre faptul ca lasa mizerie si in urma masinii de gunoi, dupa ce il arunca, de foarte multe ori, daca pica ceva pe jos, nu curata, lasa acolo pe jos, in mijlocul drumului tot felul de resturi de la gunoi.
  Asa ca despre ce amenzi vreti sa spuneti ca dati! Intai sa se sesizeze minunata primarie cu comportamentul celor de la RER, apoi sa puna amenzi… Vrem oras civilizat, ne laudam ca suntem wonderfull, dar in realitatea sunt jalnici!

  • Rrom din Lazareni angajat la RER says:

   Daca tot doresti atat de multe de la cei ce conduc RER-ul sau de la angajatii lor, majoritari rromi (romanii au greață sa se angajeze la RER!!), poate ca ar trebui sa ceri inainte altcuiva, altceva.
   Prima data consider de bun simt sa faci un apel catre “civilizatii” romani care-s vecini in blocurile unde sunt țarcurile si tomberoanele.
   Sa dovedeasca asta.
   Sa nu aduca si sa arunce acolo orice, oricum, murdarind astfel acele tomberoane.
   Ca nu le umplu cu tot felul de mizerii care curg si miros urat cei ce sunt angajati la RER.
   Cei de la RER doar le golesc.
   Cat despre civilizatii de romani care locuiesc la blocuri, cred ca totusi ei trebuie sa se educe primii.
   Chiar si atunci cand desi gandesc si stiu ca parcheaza ca sula, totusi o fac, blocand accesul angajatilor RER la țarcuri si tomberoane.
   Nu e obligat nineni sa faca poze sau sa sune la Politia Locala, ptr. ca niste nesimtiti prin nastere dintre locatarii din zona traiesc la comun cu altii sfidandu-i zilnic.
   Civilizatia incepe de acasa, de la tine din apartament, din galeata ta cu gunoi, din saculetul cu resturi menajere.
   Apoi civilizatia coboara scarile, ajunge la țarc unde pune gunoiul corect, pe fractii.
   Acolo civilizatia ii ridica stergatoarele masinii vecinului care a blocat accesul pe țarc sau ii lasa un biletel scris : Atentie necivilizatule!
   Blochezi accesul la tomberoane, romane!!
   Abia apoi vii cu aceste comentarii in care tu care esti platitor de facturi catre RER vrei sa scoti in evidenta ca ai numai drepturi si multe asteptari. Uitand ca ai o alta mare gramada de obligatii.
   Si angajatii RER au asteptari de la toti cetatenii care sustin ca sunt civilizati in Oradea. Sa nu apara doar ca niste țărani brusc emancipați care au gasit de cuviinta sa ajunga aici mai repede cu prima alunecare decat cu trenul sau rata!

   • Nemo says:

    Stimabile angajat rer, am sa iti fac niste precizari:
    – mizeria in tarcurile alea in 99% din cazuri le fac cei care umbla prin gunoaie, nu locatarii din zona. Mai sunt si teribilisti, oraseni, mai ales tineri, care nu fac fac mizerie, dar aia in foarte mica masura;
    – cei care blocheaza usile de tarcuri, parcandu-si masina, sunt din cei care locuiesc in zonele respective, sunt cei care “vin cu treaba” prin zona si isi lasa masina peste tot doar sa nu isi plateasca un tichet de parcare;
    – zici de obligatii! Obligatiile si le respecta toti locatarii, arunca civilizat gunoiul, numa sa poata, si cea mai importanta treaba, isi platesc taxele si facturile!
    Acuma nu iti mai spun nimic despre atitudinea angajatilor rer.

   • Nemo says:

    Rectific
    Stimabile angajat rer, am sa iti fac niste precizari:
    – mizeria in tarcurile alea in 99% din cazuri le fac cei care umbla prin gunoaie, nu locatarii din zona. Mai sunt si teribilisti, oraseni, mai ales tineri, care nu fac fac mizerie, dar aia in foarte mica masura;
    – cei care blocheaza usile de tarcuri, parcandu-si masina, sunt din cei care NU locuiesc in zonele respective, sunt cei care “vin cu treaba” prin zona si isi lasa masina peste tot doar sa nu isi plateasca un tichet de parcare;
    – zici de obligatii! Obligatiile si le respecta toti locatarii, arunca civilizat gunoiul, numa sa poata, si cea mai importanta treaba, isi platesc taxele si facturile!
    Acuma nu iti mai spun nimic despre atitudinea angajatilor rer.

   • claudiu says:

    sefu, rrom de lazareni, derector gunoier la rer,lasa gargara si treci la ce esti platit, sortat gunoaie, daca crezi ca angajati tigani de la rer, rrom cum te declari, scriu asa bine siguri sunt primari pe undeva, te pomeni ca numele real este birta

 7. George Mare says:

  Sa vina GUNORIERI sa imi sorteze mie gunoiul in casa, ca de aia platesc 120 lei pe luna sa vina la mine in casa si sa se puna de sortat si sa vina sa ma si vacineze GUNOIERILORRRRRRRRR.

  Va trebuie bani mergeti si lucrati pentru bani toti lucram.

  CAND O SA VINA GUNOIERUL CU 10 MASINI SELECTIVE PENTRU SORTAT GUNOIUL SCARBOS, ATUNCI VOI SORTA SI EU GUNOIUL, FACETI SI VACIN??????

  GUNOIERILOR! SUNTETI NISTE GUNOIERI

 8. Padurarul says:

  Cum se face ca la toata lumea in Romania = precizez la toata lumea le iese nasul ala scarbos prin masca afara? cum Romanilor va iese nasul afara? sunt de 2 zile in Romania dar am ramas socat dezgustator de Romani am vazut majoritatea in proportie de 98% nasul atarna afara si nas mare si lung aveti, In Austria nu am vazut pe nimeni cu nasul afara.

  Va dau un sfat Gratis, ca astazi este oferta , punetiva un bandaj pe masca sau leucoplast ca sa nu va mai iasa nasul afara din masca, va faceti de RUSINE faceti Romania de rusine voi. Ne vedem Occidentul si o sa spuna ca suntem salbatici si necivilizati, ascundetiva nasul inauntru. NU AFARA!

  RER SPUNETI LA GUNOIERI SI LA SEFUL GUNOIERILOR SA NU POARTE MASCA CU NASUL AFARA CA VA STRICA REPUTATIA

 9. Alexandru says:

  Acum 3 minute am mers la Tomberon sa arunc gunoiul, metionez ca nu l-am sortat, ca nu stiam ca lucrez la Rer si sunt gunoier, doar gunoieri sorteaza gunoiul si nu oameni civilizati, cand o sa ma angajez la RER pe functia: de Gunoier am sa va anunt, atunci o sa sortez si eu gunoiul sau resturile, sau mancarea stricata. Pana atunci nu o sa sortez nimic, ce o sa faceti?? ca noi va platim ati uitat noi Populatia va platim si va dam de mancare, veniti gunoierilor si sortatim mie gunoiul.

  • Cristi says:

   Oamenii civilizati nu arunca tot gunoiul intr-un singur loc. Oamenii civilizati sorteaza gunoiul si il arunca in tomberoane diferite. Si culmea, nu lucreaza la RER. 🙂

  • Nemo says:

   Mai Alexandru, este vorba de gunoiul tau, de la tine de acasa, cel pe care tu il produci… Nu de gunoiul a intregii scari. Din cauzaa unor locatari ca tine, are de suferit o intreaga scara! Sau asociatie… sau comunitate…

 10. houww RER says:

  Sa-si faca treaba si sa sorteze, audi la ei, ce autoritate sunt ei sa amendeze? Cine va verifica abuzurile care le vor face?
  Nu vor sa faca treaba, o dam la altii, noi muncim si ei sa munceasca. Nici noua nimeni nu ne curata ouale, lasati voi comunitatea europeana ca noi facem parte din ea doar cu pixul, pana nu suntem platiti si noi la fel, avem urgente, mereu avem lucruri care sa le facem, mai vin si ei cu figuri ca deh asa sunt montati deja.

 11. Lajos Corcodel Forint says:

  No asa sa va amendeze militia pe toti.

 12. alioto says:

  Pe RER cine i amendeaza pt strazile mizerabile ? Pentru tarcurile mizerabile ? Pentru tot gunoiul pe care l lasa in urma ? Pt lipsa cosurilor de gunoi care au disparut subit de pe strazi ? Pentru lucratorii care arunca din pubelele maro/negre/galbene gunoaiele in pubela mare cand vin sa ridice gunoiul menajer, ca sa iasa cantitatea ridicata ???

  Cine i mah RER asta si cat a supt la primarie mah ?

 13. Koteles says:

  Cam se sare calul ,adica care contract cel impus de rer fara variante negociate? Ala nu este contract ce impunere!

 14. yyy says:

  De ce nu verifica tomberoanele CJ Bihor?

 15. oradeanul says:

  Oare mi se pare ca la RER se dau niste sporuri pentru miros, imagine etc.
  Sa inteleg ca nu ve-ti mai platii acesti bani de vreme ce RER va face doar curierat?
  Cine poate-si trage plapuma mai mult, fraierii raman descoperiti.
  Primaria, sub pretextul ca sunt normative UE, ii sprijina.
  Primaria nu ar trebuii sa uite cine-i plateste pt ca oradenii nu sunt f avuti
  sa mai suporte mult impozite crescute, si orice noi implementari, tot pe spatele cetateanului.
  In tot acest timp mai e si pandemie si pare ca financiar totul merge rau, poate ar trebuii sa faceti si ceva iertaciuni.

 16. Cornel says:

  Orasul pedeapsa. Taxe si amenzi. Totul e pe spatele locuitorilovr. Oras putred de saracie dar cu fata vopsita sa arate bine din afara.

 17. drop says:

  Lasa ca pune Bolojan biciul pe voi.

 18. sectorul 3 says:

  din cate stiu in sectorul 3 Bucuresti nu exista taxa de gunoi si cheltuiala sectorului pe salubrizare e cea mai mica din tara.ei au 500000 locuitori parca.primaria se ocupa de tot si are cheltuieli mult mai mici decat oriunde.acolo este buna vointa si primar

  • Iubesc Oradea , nu si oradenii care-o populeaza says:

   Pedala la mitici, tati !!
   Asta e solutia optima ptr. tine .
   Muta-te acolo , ca nu se plateste gunoiul. Veti fi apoi 500,001 locuitori.
   Dar repede sa pedalezi !!!
   Sa nu moara careva de covid intre timp si sa fiti 499.999 locuitori, dupa !
   Milogii dracului.
   Plecati la mitici daca nu va place-n orasul lui Birta si a lui Bolojan.
   Da iute !
   Ca numai bateti din pi&doace toata ziua . Dar nu puneti mana pe nimic , nu curata nimeni in fata geamului lui de la bloc, nu aduna nimeni doua frunze, nu curata o creanga rupta de la un arbust , nimeni nu sterge un geam de la hol din intrarea in bloc. Cad crengi si frunze pe masini , ii doare-n fund pe toti . Parca ati in chirie si nu proprietari. Asa va comportati traind intr-o comunitate la bloc de parca ati fi in jungla. Ca numai acolo pe toti ii doare-n sula cand se inmulteste jungla in jurul scorburii. Si fiecare incearca sa fie el satul, fara sa il intereseze de celalalt.
   Inca daca poate, il inghite pe cel mai jigarit sau mai slab. Ca sa-i umfle el burdihanul.
   Niste ordinari care traiti numai ca sa va indopati si sa dospiti in fata calculatoarelor, a televizoarelor sau cu telefonul toata ziua intre degete.
   Putori si lichele miloage care asteptati doar sa primiti si sa vi sa dea, sau sa vi se faca.
   La case peste tot , oamenii isi matura frunzele in fata casei , curata spatiile verzi, aduna , matira , dau cu var trunchiurile pomilor , isi curata rondul de flori eventual din gradinita din fata casei . La bloc nu isi curata nici presul din fata usii de intrare in apartament . Niste plamani moarte, locuitorii de la blocuri, cu tendinte masive de intrare in moarte clinica datorata sedentarismului extrem.
   Noroc ca isi mai tin caini cate unii si datorilta acestora mai trebuie sa iasa sa-i plimbe .
   Dar ajung tot pe linga copacii din fata sau spatele unor case, locul unde ii lasa sa-si paraseasca kkt-eii fara sa se aplece cumva sa-i recolteze in pungulita.
   Altfel ar fi toti ologi de atata zacut in pat sau in fotoliu.
   Niste tarani!

 19. Cristi says:

  Macar de ar ridica gunoiul din fata casei… o saptamana il iau, o saptamana nu. Nici macar nu trec prin fata casei.
  P.S.: S-au facut deja nenumarate sesizari si la Politie, si la RER si pe City Report, dar cam degeaba…

 20. drop says:

  La 3 amenzi sa fie scoasa casa la licitatie sa fii evacuat, nu ai ce cauta in oras

 21. curier says:

  la multe firme cer spaga sa-ti ridice gunoiul am patit personal asta si nu de putine ori.degeaba esti cu factura la zi ca mai trebuie sa dai si spaga la gunoierii de pe masina,acum vor sa si lucrezi in locul lor.niste gunoaie cu chip de om.sefii de la rer sunt pe acelasi nivel intelectual cu cei de pe masini si vad ca si primaria cu ipocrizia lor cu selectarea. de ce nu se numeste firma de curierat RER?

 22. claudiu says:

  primaria=rer?
  birta=gunoier
  de unde aceste interes,cine amendeaza? primaria care nu este rer? rerul care au ca atribut selectarea gunoaielor?
  derectorul,cautatoro de gunoaie rer (vezi rogerius, de altfel va prinde, asta va este meseria sortare de gunoaie),si premarele birtas, ce gunoiul meu doriti?

 23. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Începe Festivalul Medieval: defilarea cavalerilor, în Piața Unirii
  Joi seara, în deschiderea Festivalului Medieval, va avea loc „Parada coifurilor” - defilarea alaiului de personaje medievale, de la Cetate până în Piața Unriii.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în ziua de joi 30.06.2022, din cauza lucrărilor de remediere a avariei apărute pe rețeaua de alimentare cu apă DN 125 mm PE situată în zona blocului CICERO, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 08:00 şi 17:00.

  România

  Mircea Bravo v-a juca într-un film de comedie realizat chiar de el. S-a aflat și data lansării în cinematografe
  Mircea Bravo, unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din România, cu peste un milion de abonați pe YouTube, a făcut public trailerul oficial al comediei „Mirciulică”, un film de lungmetraj produs împreună cu asociatul său, Cristian Iliușan.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământ în Bihor: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care refuză recenzarea
  Cu 20 de zile înainte de termenul-limită, 71% din populația țintă estimată a județului Bihor s-a recenzat.

  România

  ”Golden Gata de România” aproape finalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulație anul acesta
  Ultimul segment de tablier metalic al podului peste Dunăre, de la Brăila, care va face legătura dintre sudul Moldovei, nordul Munteniei şi Tulceaa fost montat marți, 28 iunie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, șoferi! Joi seara se închide circulația pe traseul Cetatea Oradea – Piața Unirii
  Întreruperea circulației va avea loc în intervalul orar 20:00 - 21:30.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.