bihon.ro Web analytics

INTERVIU cu Adrian Ionuț Bogdan, singurul bihorean selectat în Programului Oficial de Internship al Guvernului

De Veronica Bursașiu

INTERVIU cu Adrian Ionuț Bogdan, singurul bihorean selectat în Programului Oficial de Internship al Guvernului

Student la Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB Cluj -Napoca și nominalizat la Premiul Excellentia 2021, tânărul Adrian Ionuț Bogdan e singurul bihorean selectat în acest an în Programului Oficial de Internship al Guvernului.
Scris de Veronica Bursașiu - Student la Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB Cluj -Napoca și nominalizat la Premiul Excellentia 2021, tânărul Adrian Ionuț Bogdan e singurul bihorean selectat în acest an în Programului Oficial de Internship al Guvernului.

În trecut, studentul a fost premiat pentru eseu și pentru poeziile lui cu argint și aur. De prestația lui de acum la Guvern se leagă redactarea anexei Hotărârii de Guvern prin care a fost implementat Proiectul România Educată.

Tânăr din Țețchea, student la UBB, nominalizat la Premiul Excellentia 2021

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Ce te-a determinat să iei decizia de a te înscrie în Programul Oficial de Internship al Guvernului și cum ai aflat de acesta?

Adrian Ionuț Bogdan: Am să încep prin a spune că am aflat de acest program de Internship al Guvernului de la unul din profesorii mei de la Facultatea de Studii Europene din Cluj-Napoca. Am fost încântat de o astfel de oportunitate și am zis că trebuie să aplic. Mereu am considerat că toată pregătirea pe care o fac trebuie să aibă un scop și rezultat în folosul comunității, dar mai ales în folosul României, iar ideea de a lucra două luni în cadrul Guvernului României a fost șansa îndeplinirii acestui ideal și o provocare a unei noi experiențe profesionale.

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Cum a avut loc selecția și care a fost reacția ta la aflarea rezultatelor?

Adrian Ionuț Bogdan: Selecția a avut loc pe baza mai multor criterii. Au fost luate în considerare mediile anilor de studiu, publicațiile, activitățile studențești, premiile, competențele digitale și lingvistice. Pot spune că a fost o concurență acerbă la nivel național, iar numărul de locuri a fost limitat la 40. Aflarea veștii că am fost selectat m-a bucurat foarte mult. Întâmplarea a făcut, ca în aceasta a VIII-a ediție (1 august – 30 septembrie) a Programului Oficial de Internship a Guvernului, să fiu singurul tânăr bihorean acceptat, iar acest lucru m-a abiționat și mai tare să reprezint județul cu responsabilitate, plăcere și onoare.

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Cum a fost prima interacțiune cu autoritățile guvernamentale și care a fost ministerul unde ai fost repartizat?

Adrian Ionuț Bogdan: Când am intrat pentru prima oară în Palatul Victoria, am simțit un adevărat sentiment al responsabilității și seriozității. Iar după festivitatea de deschidere a Programului de Internship mi-am propus ca în următoarele două luni de zile să fac tot ceea ce este necesar pentru a aduce o contribuție proprie cât mai pozitivă în Ministerul Educației, unde am fost repartizat.

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Ce ai făcut la Ministerul Educației?

Adrian Ionuț Bogdan: În principal, mi-am oferit cunoștințele și expertiza în domeniul afacerilor europene, relațiilor internaționale sau politicilor publice unde a fost cazul, am participat activ la operaționalizarea Proiectului Administrației Prezidențiale, România Educată sau la alte activități de logistică educațională. Lucrul de care sunt cel mai mândru și pe care îl las în urmă în mod tangibil, este faptul că Anexa Hotărârii de Guvern prin care a fost implementat Proiectul România Educată a fost redactată de mine.

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Care sunt gândurile tale la finalul celor două luni în Ministerul Educației?

Adrian Ionuț Bogdan: Muncă, satisfacție, realizări, perseverență și profesionalism sunt câteva din lucrurile care m-au marcat la Ministerul Educației. Am încheiat cele două luni de muncă din cadrul Ministerului Educației cu satisfacție personală și cu simțul datoriei îndeplinite. Am reușit ca în această perioadă să aduc o foarte bună contribuție și să pun umărul la schimbarea sistemului educațional din România. Sunt mândru că mi-am desfășurat activitatea în cadrul Unității de Politici Publice a Ministerului Educației și onorat că am întâlnit colegi extraordinari, colegi cărora le mulțumesc și îi salut pe această cale. Concluzia finală la care am ajuns după aceste două luni la Ministerul Educației este faptul că România are un potențial imens, poate să se schimbe în bine, dar această schimbare pornește de la fiecare dintre noi. În cele din urmă, totul se reduce la unul din celebrele citate ale președintelui american John F. Kennedy: ,,Nu te întreba ce poate face țara pentru tine, ci ce trebuie tu să faci pentru țara ta.”

Jurnal Bihorean&Bihon.ro: Mulțumesc pentru timpul acordat și sunt sigură că vom auzi, în curând, de noi realizări cu semnătura ta.

 

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Alexandru-Mihai Carțiș says:

  Felicitări pentru Adrian!

  Cât despre titlul și interesul jurnaliștilor, menționez faptul că au mai fost bihoreni și în edițiile anterioare ale programului. Cel puțin unul dintre ei a rămas în minister în urma experienței din program, la solicitarea conducerii ministerului, și acum își desfășoară activitatea în mediul academic din București, ca urmare a activității desfășurate în cadrul programului. Dar, dacă nu ne informăm….

  • Andrei Popescu says:

   Este scris în subtitlul acestui articol că a fost singurul bihorean selectat în această ediție. Totodată ei menționează: ,,Aflarea veștii că am fost selectat m-a bucurat foarte mult. Întâmplarea a făcut, ca în aceasta a VIII-a ediție (1 august – 30 septembrie) a Programului Oficial de Internship a Guvernului, să fiu singurul tânăr bihorean acceptat”

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico - economici pentru centura Aleșd
  Șoseaua de centură va fi formată din două tronsoane, respectiv o variantă de traseu în partea de sud ca alternativă la DN 1 și o variantă în partea de nord a orașului ca alternativă la DN 1H.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben de viscol și vânt la munte
  Administrația Națională de Meteorologie a emis joi avertizări Cod galben de viscol și intensificări ale vântului la munte, în 25 de județe. Alertele meteo sunt valabile pentru următoarele zile.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânăr beiușean prins drogat la volan
  Polițiștii bihoreni au prins joi, 20 ianuarie, la ora 00:40, un tânăr de 24 de ani care conducea sub influența drogurilor.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la pasajul subteran de la Piața Cetate: 25%, s-au forat cei 86 de piloți
  Primăria a anunțat finalizarea procesului de forare a celor 86 de piloți aferenți pasajului rutier din Piața Cetate. Constructorul lucrează acum la zidul de sprijin pentru susținerea trotuarului din dreptul blocului Cicero.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Numărul firmelor și angajaților din Bihor a crescut în 2021
  ITM Bihor a efectuat în 2021 3.597 de controale, aplicând 5.022 de sancţiuni contravenţionale, din care 467 amenzi şi 4.555 de avertismente.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ATENȚIE, nu daţi pâine și pufuleți lebedelor de pe Criş!
  În ultimii ani, lebedele și a rațele sălbatice s-au acomodat foarte bine pe râul Crișul Repede, mai ales în zona centrală a municipiului Oradea. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.