bihon.ro Web analytics

Jurnalistul Mircea Jacan - candidat la Primăria Oradea!

De Călin Corpaș

Jurnalistul Mircea Jacan - candidat la Primăria Oradea!

Dan Mircea Jacan
Reactualizat la:
Jurnalist, scriitor și, în prezent, director al Culturii Tradiționale, Jacan candidează din partea Partidului Oamenilor Liberi. Pe lista de consilieri locali se regăsește și Orlando Balaș, germanolog, activist de mediu, fost consilier al lui Ilie Bolojan.
Scris de Călin Corpaș - Jurnalist, scriitor și, în prezent, director al Culturii Tradiționale, Jacan candidează din partea Partidului Oamenilor Liberi. Pe lista de consilieri locali se regăsește și Orlando Balaș, germanolog, activist de mediu, fost consilier al lui Ilie Bolojan.

Săptămâna trecută, membrii Partidului Oamenilor Liberi din Bihor și-au ales, prin vot electronic, candidații la alegerile locale din toamna anului 2020, transmite POL, printr-un comunicat. Jurnalist și scriitor, Mircea Jacan este în prezent director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Jacan s-a remarcat, în ultimii ani, ca un critic al proiectelor administrației Bolojan de aliniere a fațadelor din centru și, implicit, a demolărilor.
Pe lista POL pentru Consiliul Local al municipiului Oradea, se regăsesc Orlando Balaș, profesor de limba și literatura germană la Universitatea din Oradea, autor de manuale de germană și activist civic, Mircea Jacan, Kante Meister, profesor la Facultatea de Arte din Oradea, doctor în arte vizuale, consilier în proiecte de restaurare a clădirilor monument istoric, Szilagyi Enikö, licențiată în limbi străine, și Adrian Oegar, manager la o companie privată și activist pentru mediu și democrație.

Refuză alianțele politice

Dacă vor intra în Consiliul Local, oamenii POL promit să nu facă nicio alianță politică cu vreun alt partid.
“Dacă vor fi aleși în Consiliul Local, candidații POL vor colabora punctual, pe proiecte, cu reprezentanții altor partide, fără a intra însă în nici o alianță politică. POL Bihor militează pentru conservarea identității arhitecturale a Oradiei și va acționa împotriva exproprierilor și demolărilor abuzive și nejustificate. Dorim o dezvoltare sustenabilă și rațională a orașului, centrată pe confortul și bunăstarea tuturor orădenilor, inclusiv a persoanelor cu dizabilități și a celor defavorizate social.
Partidul Oamenilor Liberi susține dezvoltarea mobilității lente (pietonale, biciclete) și a transportului public modern și accesibil, pentru limitarea transportului cu mașini individuale. Proiectele noastre vor trata bicicleta sau trotineta ca pe o metodă de transportul alternativ, nu ca pe un mod de agrement.
Preocupați de calitatea mediului în care trăim, membrii POL Bihor doresc stoparea defrișărilor, atât în cadrul localităților, cât și în județ. La nivelul Oradiei, în ultimii 12 ani s-au tăiat o treime din arborii maturi, iar plantările au fost insuficiente. Partidul Oamenilor Liberi va promova hotărâri de consiliu local pentru ameliorarea acestei situații. De asemenea, POL susține iubitorii de animale și militează pentru rezolvarea civilizată a problemei animalelor fără stăpân.
POL susține sportul de masă și va promova acordarea de tichete valorice cu care elevii să achite o parte din cheltuielile pentru practicarea sportului la orice club din oraș. Dorim un tratament echitabil pentru toate sporturile și cluburile sportive din Oradea, fără favorizarea unora în dauna altora.
POL susține transparența administrației și implicarea cetățenilor în deciziile publice. Cerem organizarea de licitații corecte pentru atribuirea lucrărilor publice și stoparea practicilor de favorizare a firmelor de casă, care în ultimii ani au obligat Oradea la plata unor amenzi de zeci de milioane de euro, bani luați din buzunarul fiecărui orădean.
POL solicită organizarea de concursuri corecte pentru proiecte din domeniul sportului, tineretului și educației, după reguli clare și jurizate competent de specialiști în domeniu. Dorim susținerea culturii și artelor, a manifestărilor independente din domeniul muzicii, artelor plastice și literaturii, cultura și arta fiind din păcate un domeniu neglijat în Oradea în ultimul deceniu”, transmite POL, printr-un comunicat.
În zilele următoare, candidații vor continua campania de strângere a semnăturilor necesare.

11 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Yard says:

  Meneer M.Jacan, u heeft een interessant profiel. Je hebt een stem van mij gewonnen.
  Veel Succes!

 2. Ati says:

  Who the fuck is Alice ?

 3. dan12 says:

  Ce cauta Mircea Jacan alaturi de cele mai jegoase lepre securiste din Bihor?
  Sau nu cumva ?

 4. Gazeta Aeraţiei (Aeroport) says:

  La Primărie, Chirilã.
  La Judeţ, Jacan.
  Bolojan la Răcnetul Parcaţilor.
  Aere.

 5. naomig says:

  ce denumire idioata partidul oamenilor liberi de parca ceilalti nu am fi liberi, asta este un partid gen partidul liber schimbist, o alta traznaie de partid care se va face de ras.

 6. Mircea Jacan says:


  Membri fondatori … Lavinia Abu Amra … (nu mai este membru POL, a fost aleasă deputat USR în decembrie 2016)

  ;-))

 7. cris says:

  de 37 de ani nascut si crescut in oradea nu am vazut orasul sa se dezvolte nici macar 10% din cat s a facut pe timpul lui Bolojan in ultimi 8 ani.
  Nu mi e simpatic, nu cred in nici un partid, dar e adevarat. Sper sa l mai tinem. Uitati va in alte orase nu se face nimic, la noi tot timpul sunt lucrari si se face.
  Nu fiti prosti si votati l la primarie din nou sau oriunde ar fi. Avem toti de beneficiat aici in oradea.

  • Yard says:

   @cris,vă respect decizia chiar dacă n-am să votez Bolojan,pentru nimic în lumea asta. Deocamdată deciziile lui,nu m-au afectat DIRECT, dar pot să mă afecteze MÂINE.
   Cât despre ce s-a făcut sau nu s-a făcut în alte orașe, da-mi voie să te contrazic. În cel puțin 40% dintre orașe s-a făcut cate ceva, mai puțin decât în Oradea(adevărat),doar că,în Oradea,interesele meschine depășesc orice limită.
   Nu sunt genul care se mulțumește că”se face ceva”,politrucii trebuie să învețe că sunt aleși de “noi” și plătiți din banii cotizați de NOI.Dacă noi(populația)nu ne schimbam mentalitatea,ei,politrucii nu se vor schimba niciodată.Nu stiu daca votul meu va putea schimba ceva, dar speranța moare ultima.

 8. Bogdan says:

  Multa bafta!

 9. BIHON Opinii

  Accident rutier. Ce despăgubiri poți obține? (II)
  Indiferent de locul în care s-a produs accidentul de vehicul - pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulaţiei publice, în incinte şi în orice alte locuri, atât în timpul deplasării, cât şi în timpul staţionării vehiculului asigurat, asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de răspundere prevăzută în contractul RCA pentru:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ,,Ready de party”, cu Mr. Lupu
  Videoclipul a fost lansat, la începutul acestei săptămâni, și este dedicat momentului în care Andrei Lupu s-a îndrăgostit definitiv și irevocabil de hip-hop.

  Bihon CSM Oradea

  Debut fulminant în Europe Cup. Au fost „lei” în fieful „vulturilor”
  CSM CSU Oradea a învins pe Beșiktaș Istanbul în primul meci din Turcia.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Procurorul Bogdan Sergiu Chiș, delegat șef la DNA Oradea
  Membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au decis, în ședința de marți, delegarea pe funcția de șef al DNA Oradea a procurorului Bogdan Sergiu Chiș. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cuzap: Album istorico-geografic - o carte de vizită pentru sat și oamenii lui
  Monografia satului Cuzap, adunată într-o lucrare pe cât de elegantă pe atât de plină de conținut, a apărut la finele anului trecut, la editura Ratio et Revelatio.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul - o miză tot mai mare
  Deși rezultatul alegerilor locale, dar și parlamentare, au arătat clar că județul Bihor este dominat copios de către PNL, UDMR insistă în Capitală pentru funcția de prefect. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.