bihon.ro Web analytics

Luptătoarele de nota 10, elevele care au obținut nota maximă după contestații

De Crina Dobocan

Luptătoarele de nota 10, elevele care au obținut nota maximă după contestații

Convinse că au fost notate greșit la examenul de BAC, două eleve din Bihor au contestat decizia comisiei și au obținut medii de 10.
Scris de Crina Dobocan - Convinse că au fost notate greșit la examenul de BAC, două eleve din Bihor au contestat decizia comisiei și au obținut medii de 10.

O elevă din Ștei și o alta din Oradea s-au alăturat, după rezolvarea contestațiilor, celorlalți cinci adolescenți din Bihor care au obținut media 10 la BAC. Mihaela Mihalache – absolventă a Colegiului Național „Avram Iancu” din Ștei și Alexandra Maria Monica Ciurba – absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, au avut lucrări fără greșeală la examenul de la finalul liceului. Cele două eleve au absolvit studiile liceale cu media maximă și au fost convinse că au fost notate greșit la examenul de maturitate. Motiv pentru care au contestat lucrările la probele respective. Mihaela Mihalache a depus contestație la Istorie, probă la care, inițial, a fost notată cu 9,90, iar aceasta i-ar fi influențat media finală, care ar fi fost 9,96 în loc de 10. Alexandra Ciurba a primit inițial nota 9,60 la proba de Limba și literatura română, dar după contestație a fost notată cu 10, media finală fiind 10.

Beneficii

Pentru Mihaela Mihalache, îndreptarea erorii înseamnă foarte mult. „Mi-a crescut practic prestigiul și am parte și de anumite beneficii. De pildă, rectorul Universității de Vest din Timișoara m-a invitat la o gală de premiere a performanței în Educație. Dacă nu luam această medie, nu beneficiam de această invitație și practic aș fi rămas dezamăgită și într-un oarecare anonimat. Aș fi rămas cu părerea de rău că nu am făcut o schimbare în viața mea. Îmi doresc să devin învățătoare sau educatoare, motiv pentru care mă voi îndrepta spre Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara – specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar”, spune Mihaela Mihalache. Ea a dezvăluit că și-a dorit încă din clasa a VIII-a să studieze la Liceul Pedagogic însă, pentru că nu a avut o situație materială bună, a rămas la colegiul din orașul natal (unde a studiat Filologia). Pe lângă școală, tinerei îi place să citească, să cânte, să deseneze, să scrie poezii și să gătească.

Mihaela Mihalache este de părere că examenul de bacalaureat a fost mai accesibil în comparație cu subiectele de antrenament. „La Istorie, mă așteptam să primesc aceste cerințe. Am învățat foarte mult. La psihologie m-am pregătit doi ani, din clasa a X-a, iar la Limba și Literatura română, subiectele I și II au fost foarte ușoare. În schimb, la eseu nu mă așteptam să primim nuvelă, cu atât mai puțin «Moara cu noroc». A fost o surpriză, nu doar pentru mine, ci pentru toți colegii. Am urmat sfatul profesoarei de LImba română de a începe cu subiectul III, ca să-mi curăț mintea de informațiile acumulate în cei patru ani și să mă concentrez apoi pe celelalte subiecte, care necesită gândire și creativitate”, a mai spus Mihaela.

„Știam că merit mai mult”

Alexandra Ciurba este cealaltă elevă de 10 la Bacalaureat. Inițial, ea a obținut media finală 9,86. Practic, a primit inițial nota 9,60 la proba de Limba și Literatura Română, iar după contestații a fost notată cu 10, media finală fiind 10. Alexandra este eleva de 10 a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, unde a absolvit profilul Filologie bilingv. Ea era sigură că lucrarea sa merita mai mult de 9,60. „Nu eram convinsă că era perfectă, nu am depus contestația cu acest gând. Știam însă că merit mai mult, iar faptul că am contestat rezultatul nu face altceva decât să-mi dea o liniște sufletească. Este o încununare a tuturor rezultatelor mele de până acum și a muncii mele din timpul școlii. Pentru că în toți cei 12 ani de școală am muncit și am învățat cât de bine am putut și am tras ca să am cele mai bune rezultate”, a spus ea. Și a reușit, pentru că nu doar la examenul de Bacalaureat a obținut media maximă, ci pe parcursul tuturor anilor de școală. Iar din clasa a V-a până în clasa a X-a, a participat la Olimpiada de Limba și literatura română. De altfel, în al doilea an de liceu, a obținut un premiu special la etapa națională a competiției. Alexandra intenționează să se înscrie la Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. „Îmi doresc să lucrez în învățământ și acolo m-am gândit că e locul meu. Din clasa a V-a îmi doresc să fiu fie profesoară de Limba română, fie educatoare sau învățătoare. Îmi plac foarte mult copiii și acesta este unul dintre motive”, a dezvăluit ea.

Redacțiile Jurnal bihorean&bihon.ro îi încurajează pe tineri să lupte pentru dreptatea lor, îi felicită pentru rezultate și le doresc mult succes în tot ceea ce va urma.

Cum să iei zece la Bacalaureat? Având încredere în tine, cu sprijinul lui Dumnezeu și dorind să faci dreptate pentru mama ta

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.