bihon.ro Web analytics

„Mall-ul” Ioşia, în faza concesionării terenului

Reactualizat la:
Terenul rezultat prin apropiata desfiinţare a Pieţei Ioşia se scoate la licitaţie, preţul de pornire este de 32 lei/mp/an, concesiunea făcându-se pe 25 de ani. O parte din terenul pieţei e rezervat pentru drumul care va lega terenurile de dincolo de Centură cu oraşul.
Scris de Demian - Terenul rezultat prin apropiata desfiinţare a Pieţei Ioşia se scoate la licitaţie, preţul de pornire este de 32 lei/mp/an, concesiunea făcându-se pe 25 de ani. O parte din terenul pieţei e rezervat pentru drumul care va lega terenurile de dincolo de Centură cu oraşul.

Executivul avansează cu formalităţile pentru amenajarea unui centru comercial şi de servicii pe terenul Pieţei Ioşia. Cu ocazia şedinţei extraordinare a Consiliului Local din 13 martie, Executivul local a obţinut votul pe „proiectul de hotărâre privind încetarea activităţii comerciale în Piaţa Ioşia, retragerea serviciului de delegare a gestiunii constând în administrarea Pieţei”. Săptămâna aceasta, cu întreaga majoritate liberală prezentă la şedinţă, în CL s-a votat şi propunerea de concesionare a terenului în suprafaţă de 3.936 mp, situat pe strada Alexandru Cazaban nr. 69.

Conform Caietului de sarcini, preţul de pornire a licitaţiei este de 32 lei/mp/an; concesiunea se va face pe 25 de ani, iar neplata redevenţei pentru două trimestre la rând atrage după sine rezilierea contractului.

„Pentru construcţie se va acorda o despăgubire calculată prin înmulţirea procentului de realizare a acestea la momentul rezilierii cu suma reprezentând 50% din valoarea din autorizaţia de construcţie a investiţiei sau din valoarea de impozitare”, se arată în Caietul de sarcini.
Concesionarul va trebui să construiască un complex comercial cu parcări, căi de acces şi zone verzi.
Termenul de obţinere a autorizaţiei de construire este de maxim un an de la data predării terenului liber de sarcini, iar lucrările ar trebui să înceapă în maxim 60 de zile de la emiterea autorizaţiei.
Termenul de finalizare a investiţiei este de un an, după acesta urmând să se perceapă penalităţi.

Din 2010

Desfiinţarea Pieţei Ioşia este o temă recurentă în Oradea încă din vremea mandatelor primarului Petru Filip. Motivul invocat a fost mereu acelaşi – numărul mic de comercianţi şi de cumpărători.
În 2010, în mandatul primarului Ilie Bolojan s-a aprobat chiar un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) realizat de Poliart SRL – arhitect Tivadar Daniel, pentru reamenajarea zonei.

Se propunea atunci dezafectarea actualei pieţe în vederea amplasării unui „imobil cu destinaţia magazin comercial (BILLA), în regim de înălţime Parter” şi mutarea Pieţei agroalimentare pe terenul vecin.

Acum, în vecinătatea pieţei va trece, pe sub strada Ovid Densuşianu, un drum de legătură cu zona rezidenţială care ar urma să se dezvolte dincolo de drumul de centură.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Călin Ungur, interimar la conducerea Termoficare SA
  Cu expirarea prelungirii mandatului directorului demisionar Stănel Necula, Consiliul de Administraţie al Termoficare SA a votat, miercuri, 19 februarie, instalarea lui Călin Ungur ca director interimar al operatorului de termoficare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Imperialul”, interpretat de Székely Attila
  Pianistul Székely Attila îl înlocuieşte în ultimul moment pe Răzvan Dragnea în concertul Filarmonicii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Revizorul” şobolanilor de ieri şi de azi
  Marţi s-a jucat în premieră spectacolul „Revizorul” de Nikolai Vasilievici Gogol.

  Mapamond

  Polițiști filmați în timp ce împărțeau mita primită de la șoferi
  Nouă polițiști din Republica Moldova sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recompensă 5.000 de euro pentru autoturismul furat din curtea unei case din cartierul Grigorescu
  Furtul autoturismului Audi Q3 a avut loc luni, 10 februarie. Hoții au furat mașina din curtea unei case din cartierul Grigorescu. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorenii, învățați iar: „Nu tremur la cutremur!”
  Pompierii continuă să informeze populația despre metode de protecție pe vreme de cutremur.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.