bihon.ro Web analytics

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila în vizită și la Spitalul Județean Oradea

De Otilia Șandor

Ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila în vizită și la Spitalul Județean Oradea

Doi miniștri au fost sâmbătă la Oradea ca să aprecieze munca asistenților medicali și dotările de laborator efectuate la Spitalul Județean Unificat.
Scris de Otilia Șandor - Doi miniștri au fost sâmbătă la Oradea ca să aprecieze munca asistenților medicali și dotările de laborator efectuate la Spitalul Județean Unificat.

Venit pentru prima dată în ultimii 20 de ani în orașul de pe Crișul Repede, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a participat, sâmbătă, 14 mai a.c., după gala premiilor “Dr. Mozes Carol” și la o vizită în noul laborator de la Spitalul Județean Unificat. Înainte să se plimbe prin noul laborator, ministrul Rafila, alături de fostul ministru al Sănătății, bihoreanul Cseke Attila, au prezentat auditoriului, format din cadre medicale ale spitalului, viziunile lor și promisiuni de bine.

Dr. Rafila a pus accent pe colaborarea ministrului respectiv a spitalelor cu autoritățile locale și județene, iar Cseke Attila, având mingea la fileu, a accentuat că descentralizarea sistemului medical efectuată pe vremea când el a fost ministru a Sănătății, a fost în măsură să ofere posibilitatea de a trece mai ușor prin pandemie. “Trebuie să evoc și aici (la Spitalul Județean – n.n) evenimentul de azi-dimineață și să aduc mulțumiri asistenților medicali. După doi ani de pandemie, am început acum să continuăm procesul de a mulțumi asistenților medicali. Dimineață au fost premiați la gala Dr. Mozes Carol cei mai buni asistenți dintre cei foarte mulți buni. Și trebuie să precizez că sunt sigur că dacă nu se făcea descentralizarea sistemului medical, efectuată în mandatul meu de ministru al Sănătății, descentralizare care a fost realizată în procent de 85% (se poate scrie o întreagă nuvelă despre cât de greu a fost inclusiv politic să se ia decizia descentralizării și să se aplice), am fi trecut pandemia mult mai greu”.

Ministrul Cseke a punctat și plusul Bihorului de mai mulți ani, în sensul în care județul nostru este angrenat, alături de alte trei județe din țară și din Ungaria, în proiecte transfrontaliere, care au adus “bani frumoși” și investiții: “Nu spun doar pentru că sunt bihorean și sunt acasă, ci și pentru că așa arată cifrele: din 100 de proiecte , Bihorul are 46 câștigate!”.

Vizita ministrului Rafila s-a încheiat cu un tur la Laboratorul de analize medicale, realizat în cadrul proiectului ROHU-357: „Cooperarea pentru standarde înalte de asistență medicală în prevenirea, identificarea timpurie și tratamentul eficient al bolilor în Euroregiunea Bihor-Hajdú Bihar”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Restricții de circulație, sâmbătă, pe mai multe străzi din centru
  Străzile afectate sunt Parcul 1 Decembrie, Independenței și Traian Moșoiu

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Protocol de colaboare PMO Oradea - CJ Bihor, pentru organizarea de evenimente culturale
  Instituțiile de cultură din subordinea CJ Bihor vor fi implicate în organizarea de noi evenimente, iar APTOR și AMD le vor promova la nivel local și internațional.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lucian Mocan, olimpicul care a contestat nota 9,90 și a luat 10
  “Nu am înțeles și nu voi înțelege de ce acei profesori corectori nu mi-au acordat nota maximă de la început”.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cât costă un bilet de tren până la Cluj, București sau Mangalia după scumpire
  Biletele de tren s-au scumpit în medie cu 20% începând cu luna iulie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Meniul Zilei cu aromă spaniolă la Restaurant El Quijote Oradea! În fiecare săptămână va fi diferit!
  Te-ai săturat de aceleași opțiuni de mâncare la meniul zilei? Nu mai știi ce să mănânci la muncă? Nu mai știi ce să comanzi la birou?

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Caniculă urmată de furtuni, după care revine canicula
  Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de top cod galben de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.