bihon.ro Web analytics

Note între 3 și 10 la Definitivat în Bihor

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Note între 3 și 10 la Definitivat în Bihor

Reactualizat la:
Candidații trebuiau să obțină minimum nota 8 pentru a fi admiși. Rezultatele de la examenul pentru definitivare în învățământ au fost publicate marți, 28 iulie 2020, cu o zi mai devreme decât era anunțat în calendarul oficial.
Scris de Veronica Bursașiu - Candidații trebuiau să obțină minimum nota 8 pentru a fi admiși. Rezultatele de la examenul pentru definitivare în învățământ au fost publicate marți, 28 iulie 2020, cu o zi mai devreme decât era anunțat în calendarul oficial.

Procentul de promovare a examenului naţional pentru definitivare în învăţământ este de 69,17%, înainte de contestaţii, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), care precizează că 101 candidaţi au obţinut nota 10. Rata de promovare este de aproape 70%, la nivel național, înainte de contestații.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Din cei peste 6.700 de candidați la nivel național, 101 au luat nota 10. 6.480 de candidați au fost prezenți. Din cauza unor tentative de fraudă, au fost eliminați 8 candidați. Studiind listele din Bihor, am descoperit două medii de 10. Raul Ardelean a obținut nota 10 la proba scrisă, la inspectii. El a susținut definitivatul la religie ortodoxă și predă la Școala Gimnazială nr. 1 Diosig. 10 pe linie are și profesoara Popa Nicoleta-Andreea, care a susținut definitivatul la Limba română și literatură pentru copii, metodica activității instructiv-educative din învățământul preșcolar, profesând la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 56 din Oradea.

Sunt diferențe mari între nota obținută la proba scrisă și cele obținute la inspectii și pentru portofoliu. Spre exemplu, un profesor care a dat definitivatul la educație muzicală specializată-artă vocală, muzică instrumentală, care predă la Liceul de Arte Oradea, a obținut nota 5,2 la scris, dar are 10 la cele două inspecții și pentru portofoliu, iar nota la examen este 6,64.

Nota 3 a obținut un profesor care și-a susținut definitivatul la terapia educațională complexă și integrată-pshihopedagogie specială pentru învățători, La cele două inspecții și pentru portofoliu are numai note de 10, nota finală la examen fiind 5,1. Acesta predă la Centrul Școlar de educație incluzivă Bonitas Oradea.

3,7 a luat la proba scrisă un dascăl care predă la Școala Gimnazială „Învățător Gâlgău Iosif” din Păgaia. El a susținut definitivatul la Limba română și literatură pentru copii, metodica activității instructiv/educative în învățământul preșcolar. 3,75 a obținut și un dascăl care predă la Școala Gimnazială „Nestor Plumb” din Tulca. Acesta a susținut definitivatul la Limba și literatura română și matematică, metodica predării acestora.

Cei mai mulți candidați au dat definitivatul pentru:

– învățământ preșcolar în limba română (1.748 de candidați)

– învățământ primar în limba română (1.059)

– Educație fizică și sport (837)

– Limba si literatura engleză (369)

– Limba si literatura română (313).

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Numele pe care Prințul Harry și Meghan Markle l-au ales pentru un câine adoptat, obscen în România
  Ducii de Sussex au adoptat un labrador negru, imediat după căsătorie dar nu au dezvăluit până acum numele acestuia. Termenul reprezintă moneda oficială a statului Botswana.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lidia Popa: Palatul Poștelor reabilitat cu 4,3 milioane euro
  Clădirea este monument istoric și a fost construită în stil ecletic între anii 1894-1909. 1

  BIHON Sport local

  Eșec drastic pentru CAO. Orădenii mai pot spera doar la locul 2
  Echipa orădeană a pierdut cu 1-3 duelul cu CSM Satu Mare și mai poate spera doar la locul 2, promovabil în anumite condiții. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene
  RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacian Palladi, reacție la scenariile Președintelui: „Decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului”
  Membru al Consiliului Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din Oradea, profesor asociat al Universității ”Emanuel” din Oradea, profesor la școala lui Mihai Neamțu, alături de nume sonore precum Cătălin Avramescu, Dacian Palladi a oferit multă vreme consultanță de orientare în carieră pentru elevi.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.