bihon.ro Web analytics

O gură de oxigen pentru producătorii locali

Un proiect al AFB vine în sprijinul producătorilor locali şi al consumatorilor.
Scris de Demian - Un proiect al AFB vine în sprijinul producătorilor locali şi al consumatorilor.

 Orădenii îşi vor putea cumpăra produse mai ieftine de la producătorii locali, iar aceştia îşi vor vinde produsele la preţuri mai bune. Pentru a se putea realiza aceste obiective trebuie să dispară o verigă din lanţul comercial: intermediarii. Acest lucru va fi pus în practică prin intermediul unui proiect al Asociaţiei Firmelor Bihorene (AFB) – AFB Local Market, care a fost lansat joi la Hotel Continental din Oradea.

Prima platformă de acest fel va fi realizată în parcarea Cartierului Prima Casă din Nufărul. Reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar vor pune la dispoziţie o zonă din parcare cu utilităţile aferente unei pieţe: apă curentă, toalete, etc.

Alte platforme de acest fel vor fi realizate în incinta unor intreprinderi în zilele de salar, astfel încât angajaţii să-şi poată face cumpărăturile la preţuri mai bune. De mercuarialul preţurilor se vor ocupa studenţii de la Universitatea Oradea, care vor realiza săptămânal studii de piaţă, astfel încât producătorii vor putea afla din timp preţurile.

Producătorii locali îşi vor putea vinde produsele în cadrul unor platforme organizate periodic în cartiere şi în fabrici. Produse mai ieftine pentru consumatori şi la preţ de vânzare mai mare pentru producători. Aceasta este ideea proiectului AFB Local Market, un proiect lansat de Asociaţia Firmelor Bihorene (AFB), care vrea să şunteze marile magazine. Proiectul a fost lansat joi, 8 mai, la Hotelul Continental, în prezenţa mai multor producători locali. „În acest moment marea majoritate a producătorilor locali îşi vând produsele intermediarilor, datorită posibilităţilor reduse de a-şi împărţi resursele umaneîntre producţie şi comercializare. În multe cazuri, intermediarii urcă de 2 – 3 ori preţurile faţă de producători”, susţine Dan Octavian, directorul general al AFB.

Prin proiectul AFB Local Market, producătorii îşi vor vinde produsele direct către consumatori în cadrul unor platforme organizate periodic în diferite locuri: parcări, sedii de firme, etc.

Proiectul se adresează producătorilor locali de legume şi fructe, apicultorilor, producătorilor de lapte şi carne, de ouă, etc. Consumatorii finaţi vor fi companiile cu cel puţin zeceangajaţi, dezvoltatorii imobiliari, agenţii economici din sectorul alimentar (restaurante, hoteluri), partenerii AFB din sectorul public.

Efecte

Obiectivele acestui proiect sunt mai multe. În primul rând eliminarea intermediarilor, care va duce, implicit la creşterea veniturilor micilor producători şi creşterea coşului zilnic al salariatului. Parteneri în cadrul proiectului sunt producătorii locali, Departamentul de marketing şi Management din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice al Universităţii Oradea şi Asociaţia Studenţească ARISE. Producătorii locali îşi vor desface produsele proprii. Studenţii vor realiza în cadrul practicii studenţeşti cercetare de piaţă vizavi de mercurialul preţurilor. „Astfel, noi vom şti în permanenţă care sunt preţurile pe piaţă şi vom putea avea preţuri mai mici în platformele de vânzare pe care le vom organiza”, a explicat Dan Octavian.

Prima dintre aceste platforme va fi organizată în Cartierul Prima Casă din Nufărul. „Vom pune la dispoziţie o parte din parcare cu toate utilităţile necesare unui punct de vânzare: apă şi toalete. Bariera va fi ridicată în această perioadă”, ne-a informat Denisa Catană, director de vânzări la Cartierul Prima Casă. Alte platforme vor putea fi organizate în cadrul unor întreprinderi în zilele de salar, dar şi direct la producători pe bază de comandă. Pentru ca proiectul să se poată bucura de succes AFB va încheia parteneriate cu producătorii locali.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.