bihon.ro Web analytics

OFICIAL! Carantină de noapte săptămânală în 39 de localități din Bihor. Restricții de weekend în alte 11 localități

De Marius Sasu
Reactualizat la:

OFICIAL! Carantină de noapte săptămânală în 39 de localități din Bihor. Restricții de weekend în alte 11 localități

FOTO: Bihon
Reactualizat la:
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor s-a întrunit joi pentru a adopta noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19 în județul Bihor.
Scris de Marius Sasu - Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor s-a întrunit joi pentru a adopta noi măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19 în județul Bihor.

CJSU Bihor, prezidat de prefectul Dumitru Țiplea a adoptat în cadrul ședinței de joi o nouă Hotărâre prin care se impun noi restricții n domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate.

COVID în Bihor: Aproape 500 cazuri noi și 14 decese în ultimele 24 de ore. Peste un sfert din teste, pozitive

„Decizia a fost adoptată în aplicarea Hotărârii Guvernului nr. 1090 din 07 octombrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, transmite CJSU Bihor.

Conform Hotărârii CJSU nr. 74/2021, adoptată în baza analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor (DSP), lista localităților în care se aplică restricții cuprinde:

– 11 localități cu incidență mai mare de 2 cazuri și mai mică de 3 cazuri / 1.000 locuitori: Pietroasa, Valea lui Mihai, Sâniob, Sânnicolau Român, Olcea, Şimian, Ciumeghiu, Tarcea, Holod, Popeşti, Curtuişeni;

– 34 localități cu incidență mai mare de 3 cazuri și mai mică de 6 cazuri / 1.000 locuitori: Sârbi, Bulz, Tămăşeu, Remetea, Boianu Mare, Buduslău, Girişu de Criş, Borod, Bunteşti, Suplacu de Barcău, Auşeu, Drăgeşti, Nucet, Ştei, Săcueni, Pomezeu, Abram, Cărpinet, Tinca, Ineu, Cherechiu, Căpâlna, Rieni, Abrămuţ, Dobreşti, Finiş, Mădăras, Salonta, Batăr, Marghita, Tăuteu, Şoimi, Husasău de Tinca, Cociuba Mare;

– 11 localități cu incidență mai mare de 6 cazuri și mai mica de 7,5 cazuri / 1.000 locuitori: Lugaşu de Jos, Copăcel, Gepiu, Curăţele, Vaşcău, Diosig, Ţeţchea, Balc, Drăgăneşti, Lunca, Cetariu;

– 39 localități cu incidență peste 7,5 cazuri / 1.000 locuitori: Spinuş, Ceica, Măgeşti, Brusturi, Toboliu, Cefa, Sălard, Paleu, Sântandrei, Oradea, Oşorhei, Sânmartin, Sâmbăta, Pocola, Tărcaia, Borş, Bratca, Şuncuiuş, Hidişelu de Sus, Săcădat, Roşiori, Răbăgani, Uileacu de Beiuş, Roşia, Chişlaz, Nojorid, Beiuş, Derna, Lăzăreni, Tileagd, Lazuri de Beiuş, Budureasa, Câmpani, Vârciorog, Vadu Crişului, Aleşd, Biharia, Căbeşti, Aştileu.

„Măsurile de limitare în localitățile de la nivelul județului se impun gradual, în funcție de incidența cumulată la 14 zile a numărului de cazuri din fiecare localitate, începând cu data de 22 octombrie, ora 00:00″, se mai arată în comunicatul CJSU Bihor.

Unde trebuie purtată masca

– obligativitatea portului măștii în spații publice închise (de tipul piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun), spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă;

– în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile publice deschise – sunt exceptate persoanele care

desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Solicitare ordin de încetare a carantinei la Telechiu

Tot în ședința de joi, în urma analizei de risc întocmită de către DSP, a fost aprobată transmiterea către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a solicitării de emitere a Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea ridicării carantinei zonale din sat Telechiu, comuna Țețchea, începând cu data de 21.10.2021.

Prezenta hotărâre intră în vigoare începând de vineri, 22 octombrie de la ora 24:00.

Vezi mai jos sau descarcă AICI Hotărârea nr 74 din 21 octombrie a CJSU Bihor

Măsuri

Pentru localitățile care depășesc incidența de 6‰ masca va trebui purtată în spațiile închise și deschise aglomerate, în stații și în mijloace de transport în Comun. Pentru cele care depășesc 6 cazuri la 1.000 de locuitori, se instituie restricții de circulație pe perioada weekendului.

Persoanele care vor dori să iasă din casă vor trebui să prezinte certificat verde, care presupune certificat de vaccinare, rezultatul unui test PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau unui test Antigen (nu mai vechi de 48 de ore) sau dacă dovedesc că au avut COVID-19, implicit se află în ziua 18-180-a de infectare cu virusul.

Conform reglementărilor în vigoare, persoanele care nu pot dovedi că dețin certificat verde trebuie să prezinte la solicitarea oamenilor legii o declarație pe proprie răspundere, împreună cu adeverința de angajator, însoțite de un act de identitate.

DOCUMENT | Noile modele ale declarației pe propria răspundere și adeverinței pentru angajator, obligatorii pentru nevaccinați în intervalul cu restricții de circulație

În localitățile cu incidență de peste 7.5 la 1.000 de locuitori se aplică aceeași procedură, pe perioada întregii săptămâni.

Astfel, magazinele/mallurile se închid la 22, nunțile, botezurile, petrecerile sau evenimentele private se pot organiza cu o capacitate de 50%, dar nu cu mai mult de 200 de participanți, până la ora 24. Cinematografele, sălile de sport, competițiile sportive, piscinele interioare pot funcționa cu o capacitate de 50% până la ora 24. Restaurantele, localurile și terasele pot funcționa la 50% din spațiu între orele 5-24, inclusiv în interior. Se pot organiza și mitinguri și demonstrații cu 100 de persoane până la ora 24. Toate acestea pentru persoanele pentru care au trecut zece zile de la vaccinarea cu schema completă sau se află între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectarea cu coronavirus.

 

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Astfel a spus domnul Johannis? Unde este confuzia? says:

  Este de purtat obligatoriu masca sanitarã peste tot indiferent de cât covid este?

 2. Gigi says:

  Medicamentele care se administrează în prima fază a COVID şi care cresc şansele ca pacienţii să evite o formă gravă nu ajung la aceştia. În acest timp spitalele se sufocă, pline-ochi cu pacienţi în stare gravă.
  https://m.adevarul.ro/locale/slatina/situatie-absurda-spitale-sufocate-medicamente-lipsa-tratarea-bolnavilor-covid-domiciliu-1_617167795163ec4271a15802/index.html

 3. Inca putin si facem poc * says:

  Bla, bla, bla.. :)) tot nu ne vaccinam!

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  1.000 de localnici din Suplacu de Barcău cer înființarea unui post de jandarmi
  Lista cu cele 1.000 de semnături ale localnicilor a fost înmânată ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, de către parlamentarul Adrian Merka, din Grupul Minorităților Naționale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mai multe firme, mai mulți angajați în Bihor
  ITM Bihor a efectuat în 2021 3.597 de controale, aplicând 5.022 de sancţiuni contravenţionale, din care 467 amenzi şi 4.555 de avertismente.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  CJ Bihor alocă 65% din buget - 115 milioane de euro - pentru investiții în 2022
  Consiliul Județean Bihor a anunțat joi proiectul pentru buget pe anul 2022. 3

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să cumpărați corpurile de iluminat perfecte

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  CJ Bihor va selecta o companie aeriană care să opereze pentru Air Oradea
  Compania aeriană înființată de Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea ar urma să fie operațională din această primăvară. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sosesc tranșele 5 și 6 de tichete pentru bihorenii vaccinați cu schema completă
  13

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.