bihon.ro Web analytics

Orădeancă de succes în Malta, jurat în competiţia „The Million Dollar Idea 2021”

De Veronica Bursasiu
Reactualizat la:

Orădeancă de succes în Malta, jurat în competiţia „The Million Dollar Idea 2021”

Reactualizat la:
Economist la bază şi absolventă a MBA Business School Edinburg, orădeanca Anamaria Magri Pantea are aproape 20 de ani de experienţă în structurarea şi executarea de proiecte, precum şi o vastă experienţă de lucru cu Comisia Europeană.
Scris de Veronica Bursasiu - Economist la bază şi absolventă a MBA Business School Edinburg, orădeanca Anamaria Magri Pantea are aproape 20 de ani de experienţă în structurarea şi executarea de proiecte, precum şi o vastă experienţă de lucru cu Comisia Europeană.

Orădeanca Anamaria Magri Pantea este fiica cunoscutului om de afaceri Florian Pantea, care a activat în domeniul construcţiilor, dar şi în politică. Anamaria Magri Pantea trăieşte de mai mulţi ani în Malta, acolo unde are o carieră remarcabilă. Orădeanca este consultant general la Ascend Consulting.

Anamaria este economist cu specializare în finanțe și absolvent de MBA la Edinburgh Business School, Marea Britanie. Are aproape 20 de ani de experiență în managementul inovării și inițiative de dezvoltare a afacerilor, inclusiv în ceea ce privește accesul la finanțarea UE și la alte opțiuni de finanțare.

Ea a lucrat cu Comisia Europeană ca membru al Institutului European de Inovare și Tehnologie, ca reprezentant al Comitetului de Management din Malta pentru Programul de Competitivitate și Inovare al UE, precum și ca expert independent și evaluator în cadrul mai multor programe de finanțare UE, naționale și interguvernamentale, în domeniile antreprenoriatului și dezvoltării IMM-urilor.

Anamaria oferă de asemenea consultanță cu privire la managementul inovației, strategia de exploatare și dezvoltarea afacerilor pentru diferite organizații și companii din Europa. Ea face acest lucru atât în mod independent, cât și în calitate de furnizor de servicii expert în contextul diferitelor programe de sprijin ale UE, programe interguvernamentale și naționale.

Competiția anuală a start-up-urilor „The Million Dollar Idea 2021”, acolo unde orădeanca este unul dintre juraţi, va avea loc online, în perioada 16-18 aprilie. Evenimentul este destinat atât echipelor, cât şi celor care aleg să concureze individual, indiferent de mediul academic din care provin.

Fiecare participant/echipă are la dispoziţie un weekend întreg pentru a-și dezvolta ideea de afaceri legată de Tehnologia Informaiei şi Comunicaţiilor în Sănătate, fiind îndrumați de un grup de mentori cu experiență. Cele mai bune idei vor avea şansa de se concretiza, iar organizatorii anunţă că vor fi organizate ateliere de lucru, pentru a dezvolta în continuare ideea de afaceri a fiecărei echipe. În ultima zi, fiecare echipă va avea ocazia să-și prezinte ideea finală de afaceri.

Echipa câștigătoare și locul doi vor fi aleși de juriu și fiecare echipă va câștiga un premiu în numerar.

Experienţe pandemice: croaziera cu emoţii

Orădeanca şi soţul ei Vincent Magri s-au aflat în atenţia presei din Malta după ce au luat parte la o croazieră urmărită cu sufletul la gură de întreaga ţară, imediat după declararea pandemiei de anul trecut.

Potrivit Times of Malta, croaziera de vis a cuplului maltez s-a transformat în coșmar, după ce au trăit o stare de tensiune provocată de coronavirus chiar în vaporul pe care s-au îmbarcat şi care nu a mai fost primit în niciun port, după ce unul dintre pasageri s-a infectat.

Anamaria Magri Pantea – scria presa malteză – a aşteptat împreună cu soţul său un an şi jumătate pentru a porni într-o croazieră prin mările asiatice. S-au îmbarcat pe MV Westerdam din Hong Kong, dar au reușit să bifeze un singur loc pe itinerariul care urma să se întindă pe parcursul a două săptămâni: Taiwan. Curând a fost descoperit pe vas un suspect de coronavirus, iar navei de croazieră i s-a refuzat intrarea în mai multe porturi.

În timp ce nava a traversat Asia în căutarea unui port, soţii Magri și ceilalţi pasageri au fost verificați dacă au simptome, iar temperatura le-a fost controlată în mod regulat de către personal.

„Au avut mare grijă de noi, dar evident că eram anxioși”, a spus Vincent Magri pentru Times of Malta. Soțul orădencei a povestit că cei de la bord au încercat să menţină atmosfera de croazieră, dar toată lumea era cu gândul la coronavirus.

Westerdam nu a fost primit în Japonia, Guam, Filipine, Taiwan și Thailanda şi s-a plimbat pe mările din Asia până când i-a fost permis în cele din urmă să acosteze în Cambodgia. La întoarcerea în Malta, Anamaria Magri Pantea şi soțul său au fost testaţi şi deşi nu existau motive de îngrijorare, au stat în carantină. Cei doi nu şi-au pierdut însă bucuria de a călători şi nu au exlus posibilitatea de a merge într-o altă croazieră, în viitor. Anamaria Pantea Magri a venit cu plăcere la Oradea atunci când a fost invitată. Într-un eveniment organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, Anamaria Magri Pantea a susţinut un atelier cu tema „Inovare în fiecare IMM”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Statui Vivante prezente la Oradea, la Enchante Rooftop & Social Lounge, o locaţie care îţi oferă privelişti asupra oraşului ce îţi taie respiraţia!
  Enchante ! Mă bucur să te cunosc! Încântat de cunostinţă! Nice to meet you! 1

  România

  Nunți și botezuri de la 1 iunie: Se renunță la restricționarea numărului de persoane, dacă toți participanții sunt vaccinați
  Liber la nunți și botezuri. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de joi că din date de 1 iunie se pot organiza evenimente private. 1

  România

  K.Iohannis: Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile pe timp de noapte. Spectatorii revin pe stadioane
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Palatul Controceni, că din data de 15 mai se va elimina portul măștii în exterior și restricțiile de noapte. 20

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prețuri mai mici pentru investigațiile dedicate femeii, la Transilvania Imagistică
  Cancerul de sân e cea mai frecventă formă de cancer cu care se confruntă femeile, de aceea prevenția, controlul anual sau la 2 ani, sunt vitale pentru depistarea precoce a acestei maladii. Surprins în stadiu incipient, cancerul de sân este tratabil.

  România

  Premierul Cîţu o încurajează pe Ioana Mihăilă să prezinte public raportul privind diferenţele de raportare a deceselor generate de COVID-19
  Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat joi că o încurajează pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, să prezinte public raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Actrița Ioana Gajdo a câștigat procesul cu CJ Bihor
  Judecătorii Tribunalului Bihor au anulat dispoziția de trimitere în șomaj tehnic a actorilor Teatrului „Regina Maria”.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.