bihon.ro Web analytics

Pompierii bihoreni au verificat lăcașurile de cult. Recomandările „ISU Crișana" de Înviere și de Paște

De Bihon.ro

Pompierii bihoreni au verificat lăcașurile de cult. Recomandările „ISU Crișana" de Înviere și de Paște

FOTO: ISU Crișana
Reactualizat la:
ISU Crișana a desfășurat controale la lăcașurile de cult din județ. În timpul minivacanței de Paște, peste 150 de pompieri bihoreni vor fi la datorie, pregătiți să intervină în orice moment.
Scris de Bihon.ro - ISU Crișana a desfășurat controale la lăcașurile de cult din județ. În timpul minivacanței de Paște, peste 150 de pompieri bihoreni vor fi la datorie, pregătiți să intervină în orice moment.

Astfel, de la începutul acestei săptămâni, personalul Inspecţiei de Prevenire a fost angrenat într-o serie de activităţi ce au drept scop, asigurarea protecţiei cetăţenilor și a patrimoniului istoric şi cultural cuprins în cadrul unităţilor de cult.

„În cadrul celor 30 de controale efectuate, pompierii au verificat modul în care sunt respectate normele de apărare împotriva incendiilor şi au acordat slujitorilor bisericii, sprijin şi îndrumare pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă și a infecției cu noul coronavirus. Pe timpul verificărilor efectuate s-a urmărit în mod special, înlăturarea cauzelor potenţial generatoare de incendiu (instalaţii electrice cu improvizaţii, instalaţii de încălzire etc.), instruirea personalului pentru intervenţia în caz de producere a unui incendiu și dotarea cu mijloace de primă intervenţie”, a precizat maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

Totodată, în Sfânta Noapte a Învierii, pompierii militari vor executa activităţi de supraveghere, la faţa locului, a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor pe durata desfăşurării ceremoniilor religioase cu public numeros şi peste 150 de cadre ale unității și subunităților din întreg județul vor asigura un răspuns prompt în cazul producerii unor situații de urgență.

„Întrucât, de Sfintele Paşti, credincioşii se îndreaptă în număr foarte mare spre lăcaşurile de cult, reamintim tuturor acestora, precum şi slujitorilor bisericilor, mănăstirilor şi schiturilor, obligativitatea respectării măsurilor de prevenire a infecției cu virusul SARS-CoV-2 și a următoarelor reguli de apărare împotriva incendiilor, pentru evitarea unor evenimente de natură să pericliteze viaţa persoanelor şi integritatea patrimoniului istoric şi cultural”, mai informează maiorul Roșca.

Recomandări de Înviere

• Pe timpul serviciului religios, uşile se vor menţine în permanenţă deschise, cu sisteme sigure de blocare;

• Supravegheaţi în permanenţă lumânarea pe care aţi aprins-o şi păstraţi distanţa faţă de persoanele din jur, mobilier, decoruri sau alte materiale inflamabile;

• Depuneţi lumânările aprinse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă şi nu intraţi cu acestea în incinta bisericii;

• Nu blocaţi cu autoturismele proprietate personală căile de acces spre lăcaşele de cult sau hidranţii stradali, pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină în cazul producerii unei situaţii de urgenţă

• În cazul producerii unui început de incendiu, păstraţi-vă calmul, nu produceţi panică, nu vă împingeţi şi evacuaţi în ordine spaţiul respectiv, utilizând căile de evacuare marcate;

• În caz de urgenţă respectaţi îndrumările persoanelor desemnate să coordoneze evacuarea enoriaşilor din lăcaşul de cult;

• În cazul producerii unui eventual incendiu, apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

„De asemenea, în Noaptea de Înviere, în căminul credincioșilor va arde lumina de Paște. În acest context, atragem atenția asupra faptului că lumânările sau candelele aprinse trebuie să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor materiale textile. În nici o situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse”, a mai menționat maiorul ISU „Crișana”.

Pompierii militari bihoreni vă urează sărbători fericite, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Un oradean says:

  De Paște liber la biserică ,dar le închidem că sunt espurate instinctoarele, de Paștele lui ,,ioaniș” s-au verificat?

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson la centrul drive-through din Oradea
  DSP Bihor a anunțat că începând de joi, 13 mai, în cadrul centrului de vaccinare drive through din Oradea va funcționa un flux de vaccinare Johnson & Johnson, pe lângă cele 6 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost aprobat SF al Centurii Ocolitoare Aleșd și culoarul de exproprieri a terenurilor de pe traseu
  Centura Aleșdului prinde contur. În ședința extraordinară de miercuri a CJ Bihor au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF). Totodată a fost aprobat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul viitoarei centurii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANPC a luat pulsul sectorului HoReCa în Bihor
  Claudiu Dolot, noul președinte al ANPC, promite hotelierilor că se va merge mai mult pe consiliere și prevenție, iar amenzile vor fi aplicate doar în cazurile grave.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Pe încercate: PMO și CJ Bihor, protocol pentru „înviorarea” vieții culturale a Oradiei
  Valabilitatea protocolului a fost stabilită la un an, cu argumentul că 12 luni ar fi suficiente evaluarea reușitei sau eșecului strategiei. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului de la Josani, dintre o motoclicletă și un buldoexcavator
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe DJ 108I, în localitatea Josani. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consultația și ecografia urologică au un preț special în luna mai
  Recapătă-ți bucuria de a trăi fără griji legate de sfera urologică. Începe cu o consultație urologică completă, care până la finalul lunii mai are un preț mai mic, la MedLife Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.