bihon.ro Web analytics

Președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, noul consilier al lui Ilie Bolojan

De Georgiana Anghel

Președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, noul consilier al lui Ilie Bolojan

Aleșii județeni UDMR s-au supărat când, în cadrul ședinței ordinare din 16 septembrie, au aflat că președintele CJ Bihor dorește să angajeze un consilier pe problemele minorităților.
Scris de Georgiana Anghel - Aleșii județeni UDMR s-au supărat când, în cadrul ședinței ordinare din 16 septembrie, au aflat că președintele CJ Bihor dorește să angajeze un consilier pe problemele minorităților.

István Csomortányi, reales președinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania în octombrie, este consilierul președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, pe problemele comunității maghiare. Acesta a fost angajat la Cabinetul Președintelui începând cu 2 noiembrie. El ne-a declarat că din poziția de consilier dorește să se implice în rezolvarea problemelor de infrastructură din zonele populate maghiari, din județul Bihor. “Problemele comunității maghiare nu sunt doar la instituțiile de cultură, ci și pe partea de infrastructură”, ne-a spus István Csomortányi, cu referire la opoziția pe care o face UDMR în CJ, când vine vorba de reorganizările instituțiilor de cultură.

UDMR supărat

Aleșii județeni ai UDMR s-au supărat când, la votul noii organigrame a Consiliului Județean Bihor, în luna septembrie, au aflat că președintele Ilie Bolojan dorește să își angajeze la cabinet un consilier care să îl sfătuiască în proiectele care vizează comunitatea maghiară din județ. “Să vă citesc ce a declarat domnul președinte Bolojan anul trecut în octombrie: <Nu vom înlocui politrucii altora cu politrucii noștri>. Nu aș fi crezut că la niciun an după astfel de declarații veți aduce oameni noi la Consiliul Județean”, a subliniat atunci Borsi Lorant, liderul grupului UDMR din CJ Bihor. “Noile angajări sunt greu de explicat, mai ales angajarea unui consilier pentru minorități. Vă rog să mă anunțați dacă nu înțelegeți ceva în limba maghiară sau nu știți ce dorește comunitatea maghiară din Bihor și vă ajut cu plăcere, gratuit, fără plată”, a mai spus atunci Borsi, adăugând că nu e nevoie ca CJ să irosească banii publici pentru încă un salariu. “Astfel poate mai putem economisi bani pentru încă un pod, poate în Valea Ierului, unde locuiesc mai mulți membri ai comunității maghiare”, a precizat consilierul UDMR, în ședința CJ de luna septembrie.

Întrebat ce crede despre declarațiile celor de la UDMR, Csomortányi a spus că aleșii județeni “ar trebui să fie supărați că cei de la UDMR au fost 30 de ani la conducere și nu au făcut nimic”.

Odată cu venirea lui István Csomortányi la CJ, președintele instituției, Ilie Bolojan, are în total patru consilieri. “Acum sunt ocupate jumătate decât ne prevedea legea (n.r. posturi de consilieri). Este dreptul președintelui de Consiliu Județean și a vicepreședinților să aprecieze dacă are nevoie de expertiză într-un domeniu sau altul”, a fost răspunsul dat de Bolojan, consilierilor UDMR, în ședința din septembrie. Ceilalți trei consilieri ai președintelui CJ sunt: Bianca Firezar, Balaj Alina-Maria și Monica Seres.

9 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. oradean says:

  Extremist revizionist, ajuns consilier a lui Bolojan.

 2. Partide etnice e voie? says:

  La clasa unde mâna este Noe,

 3. aurel says:

  Asta se poza intr-un grup extremist, unde saluta ca nazistii. Bun baiat Heil Hitler. Cerea desfiintarea trianonului,

  • Octavina Goga antisemit says:

   Ne prefacem ca nu vedem, ca nu stim, sau mai masluim istoria dar in Oradea o strada poarta numele unui fost prim ministru antisemit si fascist, strada se numeste Octavian Goga. Prim-ministrul Octavian Goga a dus o politică pronazistă intenționând să se alieze și să adopte politica Germaniei naziste și Italiei fasciste și a dus o politică antisemită prin care a negat drepturile legale ale populației evreiești.El s-a dovedit a fi un extremist xenofob, cu vederi fasciste și net antisemite. Istoricul Florin Constantiniu scrie în lucrarea „O istorie sinceră a poporului român” că marele poet Goga se înmlăștina, întrucât „se credea și se voia un «duce» sau «führer» român”.

   • ds says:

    Iubitorule de bozgori șovini, spre deosebire de Goga, care a funcționat într-o perioadă istorică foarte complicată și trebuie judecat ca atare, extremiștii unguri, revizioniști și antiromâni, până în măduva oaselor, există în Uniunea Europeană. De altfel, și spurcatul de horthy era fascist, indiferent de cum îl ”cosmetizați” voi, și tot aliat cu nemții cei răi. Așa că, hai sictir!

    • Gadi Lahav says:

     Deci negati antisemitismul fascistului Octavian Goga? Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” spune ferm ca Goga a fost un politician antisemit.

 4. nazistul says:

  un nazist care nu are nicio legatura cu unguri bravo bolo

 5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prefectul Țiplea cere adoptarea „la timp și transparent” a bugetelor locale pe 2022
  Primăriile care nu pot adopta bugetul în termenul legal își vor desfășura activitatea pe baza bugetului din anul precedent. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A început „The Jogger Show": Noul model al gamei DACIA este prezentat în cadrul unui show ONLINE
  Pe parcursul evenimentului, desfășurat sub forma unui show online, se va organiza o sesiune de Q&A, cu diferite premii și surprize pentru participanți.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -D. 31.01.2022 - 04.02.2022 - COR mt jt Alesd (anuntate cu 2 zile)

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gabriel Ghilea, numit subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării
  Fiul fostului deputat PNL de Bihor, Gavrilă Ghilea, este subsecretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! După Gojdu, Liceele Ady Endre, Greco-Catolic și Emanuel intră în online
  Datorită numărului de elevi și profesori infectați cu Omicron, și Liceul Teoretic „Ady Endre” a decis să intre cu toate clasele în online. 3

  România

  Președintele Iohannis, declarații după ședința CSAT: Ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil
  România are peste 600 km de frontieră comună cu Ucraina și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil, spune Klaus Iohannis. 6

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.