bihon.ro Web analytics

Profesor orădean premiat la Gala „Mentor în Educație”

De Crina Dobocan

Profesor orădean premiat la Gala „Mentor în Educație”

Inspectorul școlar Ionel Cordovan, profesor de limbă rromani, a obținut distincția Mentor în educație – 2021 la evenimentul organizat de Fundația pentru Comunitate.
Scris de Crina Dobocan - Inspectorul școlar Ionel Cordovan, profesor de limbă rromani, a obținut distincția Mentor în educație – 2021 la evenimentul organizat de Fundația pentru Comunitate.

Au descoperit și au lansat tinere talente, le-au sprijinit din umbră primii pași, iar cu devotamentul și entuziasmul lor au contribuit esențial la dezvoltarea și punerea în valoare a talentelor lor. 10 profesori, antrenori și mentori au fost premiați, joia trecută, de Mol România și Fundația pentru Comunitate în cadrul Galei Premiilor Mentor pentru excelență în educație. Pe acoperișul Teatrului Național din București, în Sala Amfiteatru, unde s-a desfășurat gala, a urcat și Ionel Cordovan, inspectorul şcolar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educaţie (cu atribuţii suplimentare în fişa postului şi pentru minoritatea rromă ).

Premiul i-a fost înmânat orădeanului de Camelia Ene, directorul Companiei MOL România, iar diploma de către Brândușa Armanca, reprezentanta Fundației Pentru Comunitate din Cluj Napoca.

20 de ani în slujba rromilor

Ionel Cordovan spune că distincția „ Mentor în educație – 2021”, obținută în cadrul evenimentului de la București, îl responsabilizează și mai mult în mentorarea elevilor și tinerilor rromi din județul Bihor și nu numai, a cadrelor didactice rrome, a mediatorilor școlari și a celorlalte resurse umane rrome și nerrome care lucrează cu elevii rromi.

„După distincția primită pe 1 Decembrie 2021 de la Administrația Prezidențială, «Ordinul Meritul pentru Învățământ în Grad de Cavaler», premiul «Mentor în educație – 2021», oferit de Compania MOL România prin Fundației Pentru Comunitate, reprezintă o recunoaștere a muncii depuse, în cei peste 20 de ani, în sistemul educațional pentru rromi.

«Mentoratul» reprezintă o necesitate pentru toți elevii și tinerii rromi. Un învățământ de calitate pentru rromi nu poate fi realizat cu succes fără existența mentorilor pentru acești elevi. Cadrele didactice rrome, dar și cele nerrome, chiar și tinerii studenți și liceeni rromi, trebuie să fie mentori pentru elevii din învățământul gimnazial, profesional și liceal. Bucuria mentorului este deplină atunci când elevul sau ucenicul său a reușit să treacă cu brio în următoarea etapă sau nivel educațional, social, sportiv”, este de părere profesorul de rromani.

În viziunea sa, crearea acestei rețele de mentori trebuie să fie un deziderat pentru factorii decizionali de la nivelul Ministerului Educației și al Inspectoratelor Școlare.

Premii în bani

Premiile Mentor pentru excelență în educație au fost inițiate de MOL România și Fundația Pentru Comunitate în anul 2010, cu scopul de a impulsiona respectul opiniei publice față de toți cei care formează caractere și descoperă talente, devenind arhitecții unor povești de succes.

Din 2010, anual, Mold România și Fundația pentru Comunitate premiază zece mentori, dascăli prin excelență, care au avut un rol marcant în viața discipolilor lor. Pe lângă diploma și trofeul Mentor, realizat special de către artistul plastic Ioan Nemțoi, fiecare profesor a fost recompensat și cu un premiu în bani (8.000 de lei pentru fiecare persoană premiată).

„Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale. Noi ne-am gândit să-i punem în valoare”, a spus Imre Andras, președintele Fundației pentru Comunitate.

Laureații Premiului Mentor 2021:

Alina Ciuculescu Moțea, antrenor scrimă, București

Ionel Cordovan, profesor de limbă rromani, Oradea

Liana Poema Dondoe, profesor de educație muzicală, Craiova

Muszka Pál Anna Éva, educator, Cluj

Crina Popescu, bibliotecar, Pietrari, Vâlcea

Adrian Rădulescu, antrenor natație, București

Cosmin Simtion, profesor de istorie-geografie, Ruși, Slimnic, Sibiu

Székely Zoltán, profesor de fizică, Odorheiu Secuiesc

Tőkés Árpád, antrenor de orientare în alergare, Cluj

Doina Lavinia Zanfir, profesor de pian, Reghin

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.