bihon.ro Web analytics

Programul ,,Școală după școală", reluat

De Crina Dobocan

Programul ,,Școală după școală", reluat

Reactualizat la:
Unii dintre părinți susțin că sunt ajutați de acest program, în vreme ce mulți refuză să-și lase copiii din cauza restricțiilor impuse.
Scris de Crina Dobocan - Unii dintre părinți susțin că sunt ajutați de acest program, în vreme ce mulți refuză să-și lase copiii din cauza restricțiilor impuse.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor a organizat, luni, o videoconferință cu directorii de școali în cadrul căreia s-au prezentat aspectele referitoare la modul de organizare și implementare a Programului Școală după Școală (conform metodologiei specifice în acord cu prevederile Ordinului Comun 3235/93/04.02.2021 al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății). Reprezentanții IȘJ Bihor spun că, cel mai probabil, acesta va debuta în prima decadă a lunii martie.

,,S-a transmis o solicitare către unitățile de învățământ în vederea întocmirii documentației specifice acestui tip de program, cu respectarea tutruror reglementărilor în vigoare. Implementarea acestui program vine ca răspuns la nevoile părinților elevilor. De altfel, noi ne aflăm în perioada în care, pentru anul școlar viitor, se pregătesc documentațiile în vederea implementării acestui program. Acesta este calendarul din cadrul Metodologiei. Însă, având în vedere că până acum nu s-a desfășurat în cadrul anului școlar 2020-2021, dar și solicitările părinților (și analizând prevederile din ordinul comun al Ministerului Educației și al Sănătății), am luat decizia să implementăm acest program acolo unde se cere în semestrul II al anului curent. Am trimis deja adrese către școli ca să pregătească proiectele și în funcție de solicitările lor, noi supunem analizei și aprobării”, a declarat inspectorul Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Programul se va derula în școli, exact ca în anii precedenți, dar cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară impuse de autorități. La fel ca în trecut, dascălii care vor ține orele, vor fi plătiți la plata cu ora. Să pregătească școlile proiectele supunem analizei și aprobării Se va derula în școli Vor fi plătiți la plata cu ora Dacă ei ne trmit n timp, termen până la 1 martie e termen să ne trimită documentele. Se pot desfășura activități care au și rol remedial și educativ. Întregul program se va desfășura cu respectarea regulilor prevăzute în ordinu comun al Ministerului Educației și cel al Sănătății.

Foarte mulți dintre părinți susțin că sunt efectiv sunt ajutați de acest program ca să poată să-și desfășoare activitatea profesională, alții spun că nu reușesc să le explice copiilor așa cum ar face-o un dascăl la școală, însă sunt și alții care nu sunt de acord să-și lase copiii fiindcă, susțin ei, e prea mult să stea cu mască și nemișcați, în bănci, atâtea ore în fiecare zi.

Decizia a stârnit destul de multe nemulțumiri în rândul învățătoarelor care sunt de părere că ,,plata cu ora este o bătaie de joc”, la adresa muncii lor.

,,Nu suntem de acord cu plata cu ora, pentru că nouă ne revine foarte puțin din suma pe care o plătesc părinții. Mai mult de 40% merg la stat. Practic, noi facem voluntariat”, au spus mai multe dintre dăscălițe.

Pe de altă parte, în mai multe școli din Oradea, unii dintre profesori au și demarat activități de recuperare a cunoștințelor restante, din perioada orelor online.

Risc de abandon

Profesorii din mediul rural pot obține finanțare pentru centre after-school pentru copiii cu risc de abandon școlar. Aceasta pentru că Fundația eMag, cu susținerea Flanco, au lansat un program de finanțare, intitulat ,,Nouă ne pasă”. Prin acest program, echipele de dascăli de la țară care intenționează să implementeze în școala lor centre de tip after school pentru copiii aflați în pericol de abandon școlar se pot înscrie în acest program. Bursa acoperă masa copiilor, materialele didactice și plata profesorilor, timp de un an. Apelul de proiecte este deschis până în 4 aprilie 2021, iar cererile de înregistrare se desfășoară prin intermediul platformei www.nouanepasa.ro. Ulterior, va exista o perioadă de selecție a aplicațiilor.

Școlile selectate vor primi o finanțare anuală, care va fi decisă de juriul programului. În cadrul programului, profesorii au acces la resurse alternative pentru predare și sunt susținuți pentru a găsi metode optime pentru motivarea și integrarea copiilor în comunitatea școlară și pentru recuperarea materiei pierdute.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Încă o victorie pentru „leii roșii”
  CSM CSU Oradea a dispus de SCM Timișoara cu scorul de 77-67.

  România

  Vaccinare fără programare: De vineri, oricine dorește se poate vaccina cu serul AstraZeneca
  Oricine persoană care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva COVID-19 o poate face începând de vineri, fără programare. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victor Micula, trimis în judecată într-un nou dosar. Este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni
  Omul de afaceri este acuzat de aproximativ 30 de infracțiuni referitoare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. 12

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prințul Philip va fi înmormântat într-un sicriu din lână
  Înmormântarea prințului Philip va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Castelul Windsor. 2

  BIHON Sport local

  Liga 4 Bihor nu se reia! „Protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc și-a dorit”
  2

  România

  PSD îi cere președintelui Iohannis să intervină în criza politică: „Să iasă din letargie și să intervină public"
  Președintele României, Klaus Iohannis, trebuie să iasă din letargie și să rezolve criza politică majoră din ”Guvernul Său”, transmit, joi, social-democrații. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.