bihon.ro Web analytics

Regulamentul teraselor - același orar, noi interdicții

De Cristina Ghilea

Regulamentul teraselor - același orar, noi interdicții

FOTO: Bihon
Cu venirea frigului, tot mai mulți proprietari de terase au optat pentru îngrădirea acestora cu folie de plastic. Regulamentul inițiat de Arhitectul Șef interzice această soluție.
Scris de Cristina Ghilea - Cu venirea frigului, tot mai mulți proprietari de terase au optat pentru îngrădirea acestora cu folie de plastic. Regulamentul inițiat de Arhitectul Șef interzice această soluție.
Executivul local, prin Instituția Arhitectului Șef, propune amendarea Regulamentului privind Organizarea și Desfășurarea Activităților în Zone Publice, motiv pentru care a inițiat o dezbatere publică.
Principala modificare propusă se referă la restricțiile în soluțiile de împrejmuire a teraselor din centru sau din cartiere.
Astfel, regulamentul insistă că „se interzice închiderea teraselor pe lateral cu orice fel de material”.
„În zona teraselor se pot amplasa module – panouri mobile din plexiglas transparent sau sticla securizata, cu jardiniere. Învelitoarea copertinelor, nu va fi inscripționată, decât cel mult în zona verticală a acestora, care poate contine un mesaj publicitar al agentului economic care a amenajat terasa sau brandul firmei care le-a amplasat. În această situație, detinătorul terasei va achita taxa de publicitate”, se mai arată în cuprinsul regulamentului.
Regulamentul nou propus conține același orar de funcționare pentru terase: în zona istorică inclusiv Vulturul Negru, până la ora 23:00, iar în restul orașului până la ora 22:00.
Pentru centrul istoric se acceptă prelungirea programului până la ora 24:00.
Până luni, la Instituția Arhitectului Șef fusese înregistrată o singură observație venită de la cetățeni. Termenul pentru depunerea propunerilor și amendamentelor la regulamentul propus expiră în 22 octombrie.
6 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. florin says:

  Vrem turisti dar inchidem deodata cu gainile si nu avem toalete publice, halal oras turistic, dupa viata din Birtin

 2. covidutz says:

  De ce in centru 24:00 si in cartiere 22:00? Care e logica? Ce imi scapa?

 3. Bir T says:

  Terasa este o rasã aparte

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ajutorul de încălzire și curent electric pentru sezonul rece, la DASO. Documentele necesare și sumele alocate
  Direcția de Asistență Socială Oradea va distribui și prelua documentele necesare pentru ajutorul de încălzire și pentru suplimentul de energie electrică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Terminalul intermodal de mărfuri, pe terenul Vămii Oradea
  Aleșii locali au votat vineri trecerea clădirii Vămii Oradea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului de Finanțe, în domeniul public al Primăriei Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pompierii au salvat viața unui bărbat adus la porțile subunității din Salonta
  Pompierii salontani au intervenit prompt și au salvat viața unui bărbat de 66 de ani.

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  România

  Dragnea vorbește despre planurile președintelui Klaus Iohannis cu criza politică
  Klaus Iohannis a vrut ca PNL să fie controlat de el 100% și nu putea face asta cu Ludovic Orban și a mai vrut ca cel care face propunerile pentru șefii parchetelor să fie omul lui, spune Liviu Dragnea:„își bate un cui în talpă foarte serios”. Despre alegerile anticipate, Dragnea afirmă: „o cacialma”.

  BIHON Opinii

  Instinctul ca durere
  E foarte greu să definești în ziua de azi, noțiunea de instinct, într-o societate așa zisă modernă și civilizată care funcționează după anumite reguli morale, sociale, politice etc.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Județean 709, reparat pe cheltuiala constructorului
  Consiliul Județean Bihor a transmis că firma de construcții SC Crișana Proconstruct SA a început, pe propria cheltuială, lucrările de reparații pe Drumul Județean (DJ) 709 Talpoș, la limita cu județul Arad.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.