bihon.ro Web analytics

S-a aprobat ajutorul pentru cultura de usturoi

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

S-a aprobat ajutorul pentru cultura de usturoi

Reactualizat la:
Guvernul a aprobat o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei -Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi. Astfel, cultivatorii de usturoi pot beneficia și în anul 2020 de un ajutor de minimis exprimat sub forma unei subvenții de maximum 14.248,8 lei/ha, care reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/ha.
Scris de Simona Drimbău - Guvernul a aprobat o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei -Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi. Astfel, cultivatorii de usturoi pot beneficia și în anul 2020 de un ajutor de minimis exprimat sub forma unei subvenții de maximum 14.248,8 lei/ha, care reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/ha.

Depunere

Pentru a beneficia de ajutorul de minimis, cultivatorii de usturoi trebuie să depună la Direcțiile pentru Agricultură Județene, cererea de înscriere în program până la data de 15 mai 2020 inclusiv, cerere prin care solicită înregistrarea în Registrul unic pentru accesarea programului de susținere a producției de usturoi.

Actele necesare pentru înregistrare sunt: copie BI/CI a solicitantului persoană fizică, copia documentului de înregistrare precum și copia BI/CI a împuterniciților pentru persoanele juridice, dovadă cont bancar (bancă comercială sau trezorerie), adeverintă în original care să ateste, conform înscrisurilor din registrul agricol, suprafața de teren exploatată în anul de cerere, declarație pe proprie răspundere (model) și copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăria în a căror rază administrativ teritorială se afla terenul utilizat în anul de cerere, din care să rezulte suprafețele cultivate cu usturoi.

„Cererea de înscriere în program se depune împreună cu documentele de mai sus în original si în copie, în vederea certificării, la Direcția pentru Agricultură Județeana Bihor, la poartă”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul DAJ Bihor.

Informații suplimentare pot fi obţinute la Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor, Oradea, str. Dimitrie Cantemir, nr. 24-26. responsabil proiect Angela Barau, tel. 0259416722, int. 15. JB-S.D.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben de vreme severă în Bihor: furtuni și instabilitate atmosferică
  Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme severă imediată.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șomerii tehnici fără asigurări de sănătate
  Mii de angajați în șomaj tehnic apar ca neasigurați din cauza problemelor de comunicare dintre Fisc și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

  România

  Programul „Prima Casă", schimbat din nou. Ce prevede noul program „Noua Casă"
  Programul "Prima casă", redenumit în acest an "O familie, o casă", va deveni "Noua casă", potrivit unui proiect de ordonanţă publicat de Ministerul Finanţelor Publice.

  România

  Orban: Cluburile ar putea fi închise după ora 22:00
  Premierul României Ludovic Orban a spus sâmbătă că dacă normele de siguranță și distanțare socială nu se respectă, cluburile s-ar putea închide după ora 22:00. 2

  Mapamond

  O ţară din Uniunea Europeană interzice de luni accesul românilor, în urma creşterii numărului de cazuri de coronavirus
  Guvernul lituanian a decis, vineri, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenţii din România, în contextul evoluţiei COVID-19, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Controalele s-au lăsat cu 61 de sancţiuni contravenţionale
  Nu mai puțin de 146 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii au participat la raziile din Oradea și județ pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.